Babka krówkowa, długo świeża i pyszna

Babka krówkowa, długo świeża i pyszna

Babka krówkowa, długo świeża i pyszna

Zaczynam powoli myśleć o wypiekach na Wielkanoc. Taka babka to nie tylko na Wielkanoc, zawsze bez względu na okoliczności taka babka umili nam dzień. Wykonanie – masło razem z masą kajmakową czy toffi roztopić razem z masłem. Mieszać cały czas, jeśli masa się trochę rozdzieli to się nie przejmujcie. Lekkie grudki też mogą być, później to wszystko się wymiesza. Odstawić do przestudzenia. Jajka i cukier ubić na jasną i puszystą masę. Następnie powoli podczas ubijania wlewać sok z cytryny i masę toffi. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babki, ciasto, tarta, wielkanoc, bułki, desery, deser, ciasta z masa, ciasto ucierane , bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.