Gdy nie mam czasu lub pomysłu na obiad to stawiam na prostotę. Proste nie zawsze musi znaczyć zwyczajne i nudne. Taki właśnie jest ten sos - niby
Fabryka pomysłówDlaczego Polewka gdańska ? Tak mam zapisaną w swoich przepisach, a przepis dostałam dawno temu od znajomej. I jak to bywa z przepisami ona dostała
W kuchennym oknie Ewyskładniki* 50 dag łopatki wieprzowej* 2 nieduże marchewki* 3 średnie papryki (mogą być różnokolorowe)* 3-4 średnie ziemniaki* 1 mała młodziutka cukinia (niekoniecznie)* 2- 3 średnie
Mix smakuskładniki* 1 kapusta włoska (ok.2 kg) * 40 dag dobrej cienkiej kiełbasy* 20 dag wieprzowiny (szynka, łopatka)* 1 duża marchewka* 1 cebula* 10 dag pieczarek* przyprawy
Mix smakuBardzo lubiana u mnie w domu – śródziemnomorska zupa rybna. Ten przepis mam ze starej książeczki (z „Biedronki”), otrzymanej od mojej Mamy. Trochę go
mojewypiekiinietylkoJest to sposób na błyskawiczną fasolkę gdy po grillowaniu z poprzedniego wieczoru zostanie nam dużo kiełbas, karczku i ewentualnie boczku :) Fasoli jaś nie moczymy
Bon Appetit MałgorzatyPlanowałam zrobić tradycyjną zapiekankę pasterską ale nie mogłam zakupić wszystkich składników, dlatego przygotowałam zapiekankę na zasadzie "co mam w lodówce leci do gara" :)Składniki:1 kg
Bon Appetit MałgorzatyTo nie jest bigos jak z masterchefa o 100 składnikach :) To bigos, który nauczyła mnie mama, no może dodałam do niego z 3
Bon Appetit MałgorzatySama w to nie umiem uwierzyć ale jest to mój 500 przepis na blogu! Nawet nie wiem kiedy to zleciało? Jestem świadoma, że były lepsze i
Bon Appetit MałgorzatyWiem, wiem. Zewsząd dociera do nas wiosna. Ale póki w ogródku nie mam własnych warzyw to nadal posiłkuję się potrawami jednogarnkowymi, typowymi na zimę. Uwielbiam fasolkę
Bon Appetit MałgorzatyBatatowy szał dotarł również do nas! Słodkie ziemniaki popularne w Ameryce Południowej i Środkowej, bo stamtąd pochodzą, coraz szumniej podbijają również polską scenę kulinarną.Batat uważany
Taste Of My DayZdrowy, pełnowartościowy posiłek dla każdego amatora makaronu :)Składniki:makaron razowypuszka tuńczyka w oleju lub sosie własnympuszka pomidorówcebulapieprz, sól, oreganoew. kilka pomidorów suszonych, kaparów, oliwek (najlepiej czarnych
Taste Of My DayJak już pisałam najbardziej lubię te proste, zwykłe przepisy, bo ze mnie prosta zwykła dziewczyna Nie skomplikowane, nie wykwintne tylko takie najprostsze. Dlatego właśnie ten przepis
Moje pyszne gotowanieNa Interia. pl w sekcji GOTOWANIE mój przepis na: Makaron ze szpinakiem i kawałkami kurczakaPrzepis TUFajnie ,że ktoś docenia naszą codzienną pracę.SMACZNEGO Czekam
W kuchennym oknie EwyDobrej kaczki nie należy przesuszyć, musi być soczysta, a skórka powinna być lekko chrupiąca. Wystarczy, że podczas pieczenia systematycznie będziemy podlewać ją wytapiającym się tłuszczem, a
Apetyczna babeczka