Faszerowane warzywa to świetny pomysł na obiady w czasie lata i jesieni, kiedy możemy korzystać z dobroci natury. Przygotowuję je w wersji mięsnej oraz bezmięsnej
Fabryka pomysłówTradycyjna zupa ogórkowa.Chyba większość z nas lubi. Domowe smaki zawsze wywołują w nas pozytywne odczucia. Moja zupa , być może jest inna niż ta, którą
W kuchennym oknie EwyKapuśniak z kiszonej kapusty to zupa rozgrzewająca, w sam raz na mroźne zimowe powietrze. Podaję przepis na mój kapuśniak. Czego potrzebujemy: 1 słoik kiszonej kapusty ( najlepiej
W kuchennym oknie EwyDziś tylko jedno zdjęcie....jutro przepis i więcej zdjęć...A może ktoś zgadnie co to za potrawa...powiem tylko, że było smaaacznie... I jest już przepis
Moje domowe kucharzenieKolejny zawieruszony przepis..Znów nazbierało się sporo przepisów..a czasu na napisanie postów brak...Tą zapiekankę robiłam oj..dawno temu...dobrze , że przepis zapisałam...ale nie
Moje domowe kucharzenieDawno nie robiłam risotto..w zamrażarce znalazłam zblanszowane warzywa..ryż oczywiście w domu był ..kawałek kiełbasy ..a do podsmażenia Smakowita Pajda z cebulką i jabłkiem..i
Moje domowe kucharzenieBrak chęci stania przy garach..i oto sposób na szybkie i smaczne jedzenie, do tej potrawy wykorzystałam olej z awokado.. o zaletach i korzyściach tego
Moje domowe kucharzeniePogoda u nas bardziej przypomina późną jesień niż środek zimy. Na taką pogodę polecam Wam chili con carne. Rozgrzewające, sycące i bardzo aromatyczne. Można
MiksturownikDelikatne i aromatyczne mięsko oraz rewelacyjny sos z dodatkiem warzyw.Wyszło jak zwykle pysznie.Podałam z ziemniakami z wody z koperkiem.Szczerze polecam. Składniki: 6 piersi z
Ala piecze i gotujeSezon na cukinię trwa, w ogródku co parę dni mam kilka młodych cukinii. A leczo z cukinią bardzo lubimy więc robię kilka razy w sezonie. Zapraszam
Ala piecze i gotujelekko kwaskowatym jabłkowym sosie, z pieczonymi warzywami. Polski cydr sprawdza się nie tylko w słodkich wypiekach, czy jak aperitif ale jako idealny dodatek, składnik obiadu. Danie proste, jednogarnkowe, niewymagające dużej uwagi, czyi idealne. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikObiad w 30 minut, to jest to, co lubię najbardziej. Na smaczną i błyskawiczną wersję zawsze się skuszę. W dodatku przyprawiona moim ulubionym curry stanowi istną
Fabryka pomysłówNie wiem jak u Was, ale w moim domu bardzo często zostają ziemniaki z obiadu, których w efekcie potem nikt nie chce jeść. Dlatego dzisiejszy przepis
Fabryka pomysłówDawno nie było przepisu z kurczakiem, a to moje ulubione mięso, więc bardzo często gości na moim stole w różnej postaci. Dzisiejsza receptura pochodzi z inspiracji
Fabryka pomysłówSkładniki: 500 g wieprzowiny ( schab, szynka lub karkówka) 150 g wędzonej kiełbasy 5 plasterków wędzonego boczku olej do smażenia czerwona papryka 5 średnich ogórków kiszonych 2
Czerwona Porzeczka