Dania przyrządzone w tajinie lub rzymskim garnku są bardzo zdrowe, ponieważ zachowują wszystkie witaminy zawarte w składnikach, których używamy do gotowania. Kilka, niewiele, dań
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comAlternatywa dla włoskiego spaghetti, nie ma włoskich ziół, dodatek włoskich przypraw zastąpiłam koperkiem i pietruszką. Bałam się trochę reakcji domowników na moją wariację, ale zgodnie stwierdzili
dom-agi.plRobiłam już kiedyś leczo . Ale wówczas dodawałam kostkę rosołową i warzywa kupione w sklepie. Dzisiaj mam przepis na leczo ekologiczne (w sam raz dla dzieci
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comJak przygotować tajine już opisałam :) Teraz pora na mój pierwszy, aczkolwiek mało marokański :) posiłek. Ale od czegoś trzeba zacząć... Tajine warzywny. Takie warzywa robiła moja mama
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comOchota na smażony makaron naszła mnie podczas spaceru z córeczką. W sumie nigdy czegoś takiego nie jadłam, ale lubię makaron, lubię warzywa i lubię mięso, więc
dom-agi.pldodatku mięsa.Z resztą nie wszędzie trzeba 'pakować' mięso, bez niego też da się dobrze i smacznie zjeść! :)Polecam wersję z ryżem lub tortillą, czyli tak, jak serwuje się tradycyjnie, ja wykorzystałam nadmiar ziemniaków i podałam z naszymi, tradycyjnymi kopytkami.Danie szybkie w przygotowaniu, jednogarnkowe, sycącę i naprawdę bardzo smaczne.* cebula- 1 szt.* papryka czerwona- 1 mała szt.* sok pomidorowy
Kraina Miodem PłynącaDanie ryżowe z serii jednogarnkowe. Składniki : 200 g ryżu 300 g schabu 3 cebule ćwiartka białej kapusty olej sól, pieprz, tymianek, bazylia, kurkuma, słodka papryka Rozwiń przepis
w kuchni i w ogrodzieUwielbiam zapiekanki jednogarnkowe. Dlaczego? Ponieważ jest to szybkie danie i nie potrzeba do niego wielu składników. Z tego co masz w lodówce możesz wyczarować szybkie i smaczne danie. Nie ważne czy obiad, czy kolacja - zapiekanka pasuje na każdą porę dnia. Zapiekanka jednogarnkowa z kapustą kiszoną Składniki*: kapusta kiszona piersi z kurczaka makaron
My World by Dagmara RekDziś danie wielowarzywne, że tak powiem jednogarnkowe. Jest bardzo syte i wydaje mi się, że posiada w sobie dużo witamin - w końcu znajdziecie tam troszkę warzyw ;)Do tego kiełbaska i mięsko dla tych co lubią treściwe dania i już obiad gotowy:) Zapraszam: Jesienny kociołek - 2 duże pęta kiełbasy - pół kg mięsa mielonego - 2 czerwone papryki
Kuchnia Pełna Emocjiwiększa część z Was zna taki sposób przygotowania tego dania. Przygotowałam go na podstawie genialnego pomysłu Marthy Stewart – czylli przy użyciu jednego naczynia. Do swojego dania wykrozystałam pomidorki koktajlowe, świeżą bazylię, cebulę, papryczkę chillii i parmezan. Wyszło przepysznie, a do tego szybko Czytaj więcej → Artykuł MAKARON JEDNOGARNKOWY pochodzi z serwisu green goodies
greengoodiesLekkie warzywne danie z Prowansji. Łatwa w przygotowaniu jednogarnkowa potrawa, której podstawę stanowią świeże kolorowe warzywa duszone we własnym sosie. Sprawdza się jako samodzielne danie główne (z ryżem lub bagietką) lub dodatek do mięsa, a nawet jako ciepła przystawka. Składniki: bakłażan cukinia czerwona papryka żółta papryka 3 pomidory cebula 2 ząbki
wyzwania kuchennePyszne, znane danie, przygotowane w nieco inny sposób. O czym mowa? O makaronie z sosem bolońskim, bo z tym daniem kojarzy
Smaki Na TalerzuTo danie gości w naszym menu na stole od kilku lat. Robię je zazwyczaj jesienią, kiedy jest chłodniej, bo syci i rozgrzewa
Bernika - moj kulinarny pamietnikLeczo to danie które kojarzy mi sie z jesienią. Dlaczego robię je w sierpniu? Po ostatnich upałach tęsknie za jesiennym chłodem
Smakuj życie!Uwielbiam takie dania, które tak pięknie pachną i wyglądają. Przyciągają oko, nos i usta bo jak najszybciej chce się je zjeść. Polecam zrobić, bo
Mango Papaja