Bardzo fajne danie, które moja córka przyrządzała w szkole kulinarnej Little Chef, gdy były zajęcia z kuchni meksykańskiej. Musiałam
Szczęśliwa kuchniaDwa dni temu zrobiłam podobne danie, ale bez mięsa. Dzisiaj pozmieniałam trochę składniki i dodałam indyka. Składniki: 3 kotlety z indyka
Szczęśliwa kuchniaKiedyś, zupełnym przypadkiem, kupiłam gotowe danie, którego głównym składnikiem była kasza bulgur. Bardzo mi zasmakowała, więc stwierdziłam, że te 5 zł wolę
Szczęśliwa kuchniaTaką zupę krem z buraków polecam na lekki obiad lub kolację w środku tygodnia. Jeśli jesteście posiadaczami szybkowara, kolację podacie w pół godziny. Jeśli nie - dwadzieścia
Posadzone i zjedzonePapryka faszerowana dynią i mielonym mięsem Dzisiaj musiałam zerwać kilka mało dojrzałych dyń, a one nie są jakieś hiciarskie kulinarnie , tak więc włożyłam je do farszu
Ogrodnik w podróżyKiedyś, zupełnym przypadkiem, kupiłam gotowe danie, którego głównym składnikiem była kasza bulgur. Bardzo mi zasmakowała, więc stwierdziłam, że te 5 zł wolę
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comskładniki: 500 g fasolki szparagowej 125 ml przecieru pomidorowego 1 cebula natka pietruszki sól, pieprz wykonanie: Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy
Domowy Smak JedzeniaDwa dni temu zrobiłam podobne danie, ale bez mięsa. Dzisiaj pozmieniałam trochę składniki i dodałam indyka. Składniki: 3 kotlety z indyka
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comskładniki: 500 g fasolki szparagowej 1 łyżka soli 1 łyżeczka cukru ok. 2000 ml zimnej wody dodatkowo do podania: ok. 70 g masła ok. 40 g
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 400 g fasolki szparagowej (najlepiej młodej) 60 g sera żółtego 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu 1 łyżka masła sól, pieprz wykonanie: Fasolkę
Domowy Smak JedzeniaSycący i wydajny pomysł na obiad Składniki: 0,5 kg szynki wieprzowej 2 cebule 1/2 dużej cukinii 1 czerwona papryka 2 łyżki koncentratu pomidorowego przyprawa do
czarrna od kuchniDo wykorzystania miałam tytułowe warzywa, więc postanowiłam ugotować z nich zupę - wyszła pyszna i aromatyczna! Kolorem wygląda jak pomidorowa :) Nie podaję ile dokładnie dodawałam poszczególnych przypraw
Kolorowy PrzepisownikNie wiem co to za problem, gdy ma się domu dzieciaczki – niejadki, na szczęście nie mam tego problemu. Moje maluchy pochłaniają właściwie wszystko, co by
dom-agi.plJednogarnkowiec z serc indyczych Nie wiem czy to zupa , czy raczej gulasz , w sumie to nazwa jest najmniej istotna , liczy się smak , a on jest obłędny
Ogrodnik w podróżyW lodówce zalegała mi niespożytkowana przez Święta kapusta kiszona, a dodatkowo miałam pół główki białej kapusty. Połączyłam, przyprawiłam i wyszedł mi bardzo smaczny, odchudzony bigosik. Oczywiście
Kolorowy Przepisownik