Moje ulubione leczo to takie, w którym znajduje się bardzo duża ilość cukinii. Bez tego warzywa leczo mi nie smakuje. I myślę, że każdy smakosz
Passion of CookingMamy bób świeży , mam też bób suszony. Z jego udziałem zrobiłam już pyszną pastę do chleba [ klik ] a dzisiaj proponuję dołożyć go do kociołka, będzie pysznie
Moje Małe CzarowaniePolędwiczki wieprzowe to mięso, które wdzięcznie odnajduje się w bardzo różnych kompozycjach. Ta z tagliatelle niesie ze sobą dużą dozę delikatnych smaków i aromatów, które razem
zobacz ich smakskładniki: 1000 g fasolki szparagowej 100 g boczku 100 g sera żółtego 1 cebula 1 łyżka maki 200 ml mleka 3 łyżki masła 2 kromki chleba
Domowy Smak JedzeniaCzasami pomysły same przychodzą do głowy, kiedy otwiera się lodówkę. Tak było dzisiaj , kiedy nie wiedziałam co zrobić na obiad. Jest biała kiełbasa , jest gulasz. Wyszło
O kuchni z uczuciemGdy tylko widzę mango, muszę je kupić. Uwielbiam ten owoc niemal na równi z truskawkami :) Zatem gdy tylko wyczaję promocję na nie, kupuje bez opamiętania! Tak
Taste Of My DayUpał obezwładnia. Każda minuta spędzona przy klawiaturze zdaje się być niezasłużoną karą. Tym okrutniejszą, że za oknem pełnia lata kusi lawendą i zapachem siana. Nic, tylko
Gotuj z Blue RavenNie lubię nudy w kuchni, dlatego cieszą mnie różne akcje tematyczne w znanych sieciówkach. Dzięki nim można czasami znaleźć godne uwagi nie tylko produkty, ale także
Fabryka pomysłówNa początku roku obiecywałam sobie i Wam, że wpisy będą częstsze, bardziej regularne. Od tego czasu życie zweryfikowało moje plany kilkukrotnie, rzucając mi pod nogi mniejsze
Gotuj z Blue RavenDodatek owoców do rożnych sałatek bardzo korzystnie wpływa na podniesienie ich smaku. Moja propozycja to karmelizowania pierś z kurczaka , sałata rzymska z truskawkami i oczywiście sos
W kuchennym oknie EwyDzisiaj zapraszam na bigos z młodej kapusty, sezon trwa więc korzystajmy:) Bigos ugotowany na wędzonce, doprawiony między innymi suszonymi pomidorami i pieprzem cytrynowym:) Najlepiej ugotować
Takie tam pichcenieSałatką, którą prezentuję jest niezawodna, pyszna i dietetyczna przy modyfikacji sosu. Robię ją bardzo często i prezentowałam również kiedyś na blogu. Jednak dzisiaj w wersji light
W kuchennym oknie EwyTruskawki królują w naszych przepisach. Sezon trwa i należy je wykorzystać maksymalnie. Ciasta, musy, konfitury, dżemy, desery itp. U mnie na blogu przepis na zupę owocową
W kuchennym oknie Ewy„ Sekret wyśmienitego ragoût tkwi w powolnym duszeniu w gęstym sosie mięsa, warzyw i aromatycznych przypraw, aż w rondlu dojdzie do harmonijnej zgody między wszystkimi ingrediencjami. Wymaga
Wiem co jem