Gulasz z pieczarkami i papryką to moja propozycja na smaczny obiad. Podawać można go z ziemniakami, ryżem, kaszą lub kluskami. Ze wszystkim smakuje. Ja przygotowałam z
O kuchni z uczuciemJa nie jestem leniwa, ja się bardzo szybko rozpraszam. Poważnie. Weźmy np. wczorajszy dzień. Zaplanowałam sobie, że posprzątam kuchnię, wiecie – pochowam słoiczki, które wywędrowały na
Gotuj z Blue RavenPyszne, kremowe, z lekko chrupiącym młodym bobem, suszonymi pomidorami, papryką i cebulką. Danie, które z powodzeniem możemy przygotować na szybki obiad, ale
Kolorowy PrzepisownikDzisiaj potrwa, którą przygotowuję z myślą o obiedzie na kilka dni. Gulasz wieprzowy, w którym dobrze uduszone mięso, rozpływa się w ustach. Dodatki możecie wybrać sami
Ania i Marcin gotująPojawiła się już w ogródku pierwsza cukinia czas więc na leczo. Każdy ma swój sposób na jego przygotowanie, ja metodą prób i błędów opracowałam swój idealny
Cukiernia PychotkiPyszna, sezonowa przystawka. Delikatne kurki w śmietanowym sosie ... są dla mnie zawsze zwiastunem, że : jest lato! Ten delikatny grzybek nie potrzebuje jakiejś wyjątkowej oprawy
Walijskie PichcenieStrogonow.. bardzo popularna zupa w Polsce. Jednogarnkowe, sycące danie które bardzo polecam ! :) Strogonow Składniki: 0,5 kg mięsa gulaszowego 0,5 kg pieczarek 1 papryka czerwona 5 średnich ogórków kiszonych 1 cebula 2 ząbki czosnku mały koncentrat pomidorowy sól, pieprz bulion wołowy(może być w kostce) papryka ostra 1 czubata łyżka mąki 1/2 szklanki
Smaki NataliiTa zupa ma po prostu genialny smak! Zniknęła w pół godziny, bo każdy z nas (łącznie z Zuzią!) zjadł po 2 talerze :) soczewica czerwona świetnie zagęściła
Kolorowy PrzepisownikZapach lasu. Czas wspomnień. Grzyby w śmietanie ... bo prościej już nie można ;-) Składniki: świeże grzyby 1 cebula masło gęsta śmietana ( u mnie ukwaszona 18
Walijskie PichcenieKurczak w w sosie pomidorowym z przyprawami orientalnymi Uwielbiam potawy orientalne. Kolendra, imbir czy garam masala to przyprawy, które uwielbiam i często goszczą u mnie w
Calzonella.comO bowiązkową potrawą w wiosenno-letnie dni jest u mnie bigos z młodej kapusty- z tartą marchewką, ogromną ilością świeżego koperku i obowiązkowym dodatkiem
Kraina Miodem PłynącaUduszone mięso jest kruche i bardzo mięciutkie. Dodatek młodych warzyw sprawia, że szynka jest bardzo aromatyczna. Mięsko sprawdzi się na rodzinnym obiedzie z dodatkiem buraczków, młodych
VioletoweKucharzenieJak jeszcze było ładnie i wiosennie, to codziennie chodziłam sobie na targ. A na targu fajne są rzeczy – rzodkiewki, szczypiorki, zielone cebulki, świeży szpinak. Kilka
Gotuj z Blue RavenSkładniki: fasola Jaś 1/2 kg, kiełbasa biała parzona 6 sztuk, smalec 1 łyżka, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 4 sztuki, majeranek 2 łyżki, kucharek 1 łyżka
W Mojej Kuchni LubięCałą rodzinką bardzo lubimy gołąbki, ale prawda jest taka, że strasznie ciężko mi się za nie zabrać tzn. za ich przygotowanie. Więc kiedy tylko trafi się
Kuchnia z widokiem na ogród