dania z makaronem - 15009 przepisów (strona:804/1001)

potrawka z wiejskiej kury z koperkiem... 129

Składniki: kura wiejska z rosołu 1/2 sztuki, masło 1 łyżka, warzywa z rosołu - w opisie, curry 1 łyżka, kucharek 1-2 łyżeczki, papryka cayenne 1/2 łyżeczki

W Mojej Kuchni Lubię
Pierś z kurczaka po chińsku na szybko 303

Czasu nie miałam prawie w ogóle. Musiałam zaraz wyjść, a byłam strasznie głodna. Miałam rozmrożoną pierś z kurczaka, ponieważ plan był taki, że usmażę ją w

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
"ANGIELSKI ROSÓŁ", czyli gotujemy zupę kiedy w sklepach pustki 308

Dlaczego zupa nazwana została "rosołem angielskim" choć z takim prawdziwym nie ma nic wspólnego? Będę musiała to krótko wyjaśnić :). W czerwcu zeszłego roku przyjechała

Przepisy Aleksandry
Długo pieczona szynka w sosie własnym 121

szynkę lub polędwicę wstawić do piekarnika na 1 godzinę - mięso będzie upieczone i pewnie całkiem smaczne, ale... twarde... Jeśli chcemy uzyskać efekt rozpływającego się w ustach, miękkiego mięsa, musimy dać mu zdecydowanie więcej czasu na marynowanie i pieczenie. Zobaczcie, jaki jest na to mój sposób :) Składniki:  kawałek szynki wieprzowej o wadze ok. 1,5-2 kg 6 ząbków czosnku(...)rozrabiamy w 3-4 łyżkach wody i zagęszczamy tym sos. Mięso kroimy w plastry (lub szarpiemy na kawałki, bo może się mocno rozpadać) i polewamy sosem. Podajemy z kaszą, makaronem lub ziemniakami. Po ostygnięciu i schłodzeniu w lodówce szynkę można również pokroić w plastry i jeść na kanapkach. Smacznego

Prosto z Kotła
Zupa cebulowa 159

drugi dzień zupa jest jeszcze lepsza w smaku niż pierwszego dnia. Składniki 1,2-1,5 kg cebuli 3 ząbki czosnku 0,5 litra wina białego (najlepiej wytrawnego ja dałam po szklance wytrawnego i półsłodkiego) 1 kostka bulionowa 4 ziela angielskie 2 liście laurowe u mnie kości ze schaba - opcjonalnie  (z racji tego ze sama je odcinałam więc pozostało(...)Całość gotujemy na wolnym ogniu jeszcze min 30 min. Im dłużej tym lepiej. Najważniejsze by cebula była miękka i rozpływała się w ustach, w konsystencji ma być jak "rozgotowany" makaron. Gotową zupę przelewamy do misek posypujemy serem i podajemy z grzankami

Piekielna Kuchnia Pati
Kurczak z orzeszkami ziemnymi po chińsku 225

Dzisiejszy post dedykuje specjalnie dla kolegi z pracy który mnie pogonił z pisaniem :) Jest to moja wariacja kurczaka po Syczuańsku która nieopatrznie się pochwaliłam. Danie jest na prawdę przepyszne i bardzo trudno je zepsuć więc polecam każdemu. Skład: marynata do mięsa: 2 łyżki masła orzechowego 2 łyżki sosu sojowego składniki do smażenia: papryka 1 cebula por połówka 2 suszone(...)wody i dusimy (około 5 minut). W kubku rozrabiamy łyżeczka mąki ziemniaczanej z woda. Dodajemy pietruszkę, orzeszki ziemne i podlewamy mąka. Całość mieszamy i dusimy jeszcze minutkę. Podajemy z makaronem chińskim lub ryżem. Smacznego

Lubczyk i Wanilia
Gulasz z serc drobiowych 170

było dobrze przyrządzone i przyprawione (takie moje motto życiowe :) No w każdym razie, przepis na serca pochodzi od mojej Teściowej i gdy je zrobiłam, to stwierdziłam, że nawet smaczne danie tak, więc i Wam polecam wypróbowanie, tego dość nietypowego gulaszu. Składniki na porcje dla 4 osób: 1kg serc drobiowych 50g margaryny 250ml wywaru drobiowego lub 1 kostka rosołowa + 250ml(...)mąki. Całość jeszcze raz zagotowujemy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gulasz z serc podajemy z pieczywem, ale możecie go również zjeść z ryżem, kaszą, a nawet makaronem. U nas prym wiedzie chlebek :) R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot = "1319547379"; google_ad_width = 300; google_ad_height

Smakowy Raj
Pesto pietruszkowe i z OpenCard w Da Vinci 145

bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Szybkie i proste. Może służyć za bazę do kanapek albo sos do makaronu. Pyszne!   Składniki: 7-8 łyżek oliwy ½ filiżanki pestek słonecznika 2 pęczki natki pietruszki 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz opcjonalnie: 100-150 g startego żółtego sera Normal(...)pestki słonecznika. W misce zmiksuj: oliwę, pestki słonecznika, czosnek i natkę pietruszki (opcjonalnie ser żółty). Dopraw solą i pieprzem. To wszystko:). Genialne włoskie jedzenie! I jarosze mają tutaj wiele dań do wyboru! Wystrój wnętrz nawiązujący do twórczości i wynalazków Mistrza. Wysokie ceny (ale super jakość)… dlatego w Da Vinci warto mieć OpenCard. Restauracja Da Vinci - ul. Matejki 4. Czynne

Qlinarnie i Qlinarnie
Najlepszy rosół drobiowy. 177

Rosół jest to prawdziwe danie Polskie, ale lubiane także na Litwie. U nas najczęściej z rosołem podają się Litewskie kibiny z wieprzowiną, które są na prawdę pyszne. Robiąc rosół należy wiedzieć jedynie cztery główne rzeczy, aby rosół był: przezroczysty, nieco żółty, pachnący i smaczny. Wybór kurczaka. Przyprawy. Warzywa. Czas gotowania. O których wam opowiem w niżej przedstawionym przepisie. Składniki(...)zupy.  Rosół w całości powinien się gotować na najmniejszym ogniu przez 3 godziny, ale jeżeli mamy więcej czasu to można gotować i 5 godzin.  Rosół serwujemy z makaronem i mięsem oczyszczonym z ugotowanego kurczaka. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Potrawka z kurczaka na pikantnie 1191

ugotowanym kurczakiem z niedzieli, z bulionem nie ma problemu bo można zrobić pomidorową albo dodać żelatyny i zrobić auszpik. A może potrawka z kurczaka ? Szybkie i niebanalnie smaczne danie. Składniki na ok. 4 porcje :    0,5 kg ugotowanego mięsa drobiowego czerwona papryka  2 papryczki chilli  pęczek szczypiorku lub koperku 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku(...)mieszając potrawkę. Doprawiam solą, pieprzem i pieprzem cayenne do smaku, odaję szczypiorek i zdejmuję z pieca. Gotową potrawkę możemy od razu podać bo ciepła jest najsmaczniejsza. Warto dodać odrobinę makaronu

Mechanik w kuchni
Pieczony kurczak w całości 214

Pieczony kurczak to danie, które z pewnością może stać się Waszą ulubioną potrawą na niedzielny obiad. Nie potrzebujecie do jego przygotowania poświecić zbyt dużo czasu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekanka serowa z ravioli 419

szpinakiem to po prostu bajka . Każda zapiekanka ułatwi nam życie , bo jest tania w wykonaniu , łatwo ją odgrzać , oszczędza czas i nie produkuje, nadmiarowych brudnych naczyń . Naprawdę fajne danie i uwierzcie ,że mega smakowite " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Cenię sobie takie potrawy , szczególnie teraz w okresie wiosennym , kiedy chcę coś zrobić w ogrodzie(...)łyżki ) podduszamy zamrożony szpinak , jak się rozleci – roztopi i puści sok , dodajemy cukier sól , pieprz i wyciśnięty praską czosnek . Mieszamy , dusząc około 1-2 minut . Przekładamy na wierzch makaronu ( jak na zdjęciu ) . Na patelni roztapiamy masło, dodać mąkę i energicznie mieszamy aż powstanie gładka masa, następnie ciągle mieszając wlewamy mleko ,aż powstanie gładki sos ( jak powstaną grudki , można użyć

Ogrodnik w podróży
Fit przepisy na blogu 148

Postanowiłam zebrać w jednym miejscu  przepisy, które są zdrowe, dietetyczne, lekkie dla naszego organizmu. Przepisy, po które sięgnie każdy dbający o zdrowie i dobre samopoczucie

W kuchennym oknie Ewy
SPAGHETTI À LA BOLOGNESE BEZ MIĘSA 177

SPAGHETTI BOLOGNESE , WEGETARIAŃSKIE Z SOCZEWICĄ Uwielbiam wszelkiego rodzaju eksperymenty związane z przygotowywaniem tradycyjnych potraw, ale w wersji wegetariańskiej. Czemu? .... A no dlatego, że w mojej rodzinie

Calzonella.com
Zielona szakszuka ze szparagami i groszkiem 99

jajkiem tworzą idealny duet - w omlecie lub w jajecznicy. Są pysznym składnikiem świeżych sałatek, wytrawnych tart, terrin. Możemy je zapiekać pod beszamelem, zrobić z nich risotto, podać z makaronem, upiec w pizzy... Możliwości jest bez liku 😍 . Za co kochamy szparagi ? Przede wszystkim to warzywo bardzo niskokaloryczne i posiadające niski indeks glikemiczny, a także lekkostrawne. Poprawia pracę układu trawiennego, jest moczopędne(...)duże wiejskie jajka 1 duży ząbek czosnku  1/2 łyżeczki nasion kuminu olej do smażenia sól pieprz  płatki chili posiekana pietruszka posiekany szczypior czosnkowy lub Wasze ulubione dania   Wykonanie: Mrożony groszek wrzucamy do miski, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 10 minut. Czosnek obieramy i drobno siekamy, wrzucamy go na rozgrzany olej na patelni i chwilę przesmażamy

Kulinarne przygody Gatity