dania z makaronem - 15009 przepisów (strona:575/1001)

Pasta a’la upał 114

Mój termometr pokazuje aktualnie 36 C stopni. Dopiero dzisiaj nabrałam pewności, że zima na dobre nas opuściła 😉 Co tu jeść w takie dni, kiedy jajka sadzone

Wiszniówka
Makaron w sosie z suszonych pomidorów 165

jest niewątpliwie ogromną zaletą. Dziś już bez dłuższych wstępów zapraszam na... Makaron z kaparami i wędzoną szynką w sosie z suszonych pomidorów Potrzebujemy: 170 g suszonych pomidorów 50 g kaparów ok. 300 g wędzonej szynki (warto kupić sprawdzoną wędlinę naprawdę dobrej jakości, inaczej tylko popsuje całe danie) 1 średnią cebulę 2 ząbki czosnku 100 g koncentratu pomidorowego(...)płynnej śmietanki 12% (może być 18 lub 30, ale po co taka tłusta, kiedy 12 sprawdza się równie dobrze) 500 g grubego makaronu z pszenicy durum przyprawy: sól, pieprz, suszoną bazylię, cukier olej do smażenia Makaron gotujemy w dobrze osolonej wodzie. W tym czasie cebulkę kroimy w kostkę i rumienimy na odrobinie oleju. Śmietankę wlewany do blendera, dodajemy koncentrat pomidorowy

Ratunku obiad
Sos nagietkowy – pomysł na orkiszowy makaron 230

nagietka są siekane i dodawane do sałatek. Suszone płatki stanowią przyprawę do zup, dań głównych i ciast. Jako substytut szafranu używane są do doprawiania i barwienia ryżu i innych potraw. Dziś przygotujemy z nich sos. Nagietek Miód Śmietana Cebula Marchewka Miód Limonka Szczypiorek Kolendra Makaron Sól Pieprz Przygotowanie sosu zaczynamy od naparu z nagietka. Pięć łyżek zalewamy

MarcinChef
Lekkie dania wegetariańskie 115

tygodniu mamy dla Ciebie bardzo łatwe w przygotowaniu, pełne witamin, lekkie dania wegetariańskie, dzięki którym poczujesz w sobie wiosnę! Menu na tydzień – lekkie dania wegetariańskie Dania na ten tydzień są wiosenne, zielone i pełne zdrowia! Dzięki nim na pewno poczujesz się lekko i pełna energii! Zrób sobie i bliskim zielony tydzień, odpocznij(...)Kawałek selera korzennego 2 szalotki Czosnek Zioła: Pęczek szczypiorku 2 pęczki pietruszki Konserwowe: Puszka mleka kokosowego Puszka całych pomidorów Słoiczek przecieru pomidorowego 80 g Puszka cieciorki Filety anchois Makarony, kasze: Makaron muszelki 200 g Pęczak 50 g Nabiał: Parmezan 150 g 1/2 kostki masła Pieczywo: 1/2 chleba włoskiego Ryby, owoce morza : Krewetki surowe 300 g Alkohole: Butelka ciemnego piwa Butelka

Niedzielny kucharz
Środa: Sycylijska pasta z kalafiorem, rodzynkami i orzechami 133

Makaron z kalafiorem zawsze stanowią udany zestaw. Jeśli dodać do nich garść rodzynek, orzechów, sos pomidorowy i powstanie niecodzienne danie zarówno pod względem smaku, jak i tekstury. Czas : 15 minut Liczba porcji : 2 Kalafior jest ulubionym warzywem Sycylijczyków, szczególnie chętnie zjadanym latem, kiedy temperatura za oknem jest równie wysoka jak w samym środki Etny. W naszych szerokościach geograficznych przyjęło(...)produktów, nawet za cenę wygody. W przepisie są fileciki anchois, też nietania przyprawa. Jeśli ich nie lubicie możecie pominąć. Składniki: Średniej wielkości kalafior, umyty, podzielony na różyczki 1/2 opakowania makaronu bucatini lub spaghetti 4 łyżki rodzynek 4 łyżki pokruszonych migdałów lub orzechów laskowych 3 filety anchois (opcjonalnie) Puszka pomidorów, posiekanych, razem z sokiem lub 4 pomidory malinowe posiekane i pozbawione

Niedzielny kucharz
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i jajkami 152

rozpada się. Ja wykorzystałam szpinak mrożony, ale również można dać świeże listki, które również należy bardzo krótko usmażyć na patelni. Ja, która zbytnio nie przepadam za szpinakiem zjadłam ją z apetytem. A jeśli macie ochotę na inne zapiekani to zapraszam tutaj . Uzbierało się ich dość dużo. Składniki 400 g makaronu świderki 200 ml śmietany 4 jajka 400 g szpinaku mrożonego

O kuchni z uczuciem
Makaron z warzywami i kiełbasą 130

też nie mogę im się oprzeć i staram się je przemycać gdzie się da. W tym daniu nie jest to trudne, bo wiele warzyw będzie do niego pasowało, a gdy już się wymieszają tworzą bardzo smakowity, kolorowy talerz :) Składniki na ok. 4 porcje: 400 g makaronu żytniego 1 brokuł 4 kiełbaski typu śląska 1 czerwona cebula 1 czerwona papryka

Simply Food
Makaron z cukinii z ciecierzycą i suszonymi pomidorami 198

deszczowy wieczór też jakoś nauka nie idzie... Każda wymówka jest dobra! A wymówka z udziałem pichcenia w kuchni już całkowicie usypia moje sumienie. Zapraszam ! W końcu odstawiłam gorące dania z dużym udziałem rozgrzewających przypraw i zastąpiłam je  surowymi, lekkimi i pełnymi witamin! Dojrzałe na słońcu warzywa i owoce wysypują się z kuchni(...)dyni -sól, pieprz, słodka papryka, oregano Wykonanie: Cukinię ucieramy na tarce do robienia makaronu z warzyw. Czosnek i cebulkę drobno siekamy i podsmażamy na oleju kokosowym razem z obtoczoną w przyprawach ciecierzycą. Gdy się zarumienią wyłączamy ogień i na sam koniec wrzucamy posolony i popieprzony :D makaron z cukinii oraz pokrojone suszone pomidory. Mieszamy dokładnie i od razu przekładamy

Gawron w rosole
Zupa ze świeżych grzybów, zupa grzybowa 112

u0119kkie, dodajemy makaron.\r","Gotujemy do mi\u0119kko\u015bci makaronu.\r","Ewentualnie zabielamy \u015bmietan\u0105.\r","Podajemy z natk\u0105 pietruszki. "]} Drukuj Zupa ze świeżych grzybów, zupa grzybowa Składniki 300 g dowolnych świeżych grzybów 1 średnia cebula 1,5 l wywaru (mięsny lub jarzynowy) 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 3 ziemniaki 2 garstki łazanek lub innego makaronu 2 ziela(...)minutach, dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę. Jak ziemniaki będą prawie miękkie, dodajemy makaron. Gotujemy do miękkości makaronu. Ewentualnie zabielamy śmietaną. Podajemy z natką pietruszki. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/zupy/zupa-ze-swiezych-grzybow-2/ MieszamWGarnku Artykuł Zupa ze świeżych grzybów, zupa grzybowa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Bardzo szpinakowa pasta z dodatkiem gorgonzoli i parmezanu 110

natychmiast podałam. Pasta wyszła bardzo kremowa i oczywiście smaczna. Zadowoliła nawet najbardziej wybredne podniebienia. Pamiętajmy jednak, że makaron w sosie kradnie nam wodę, dlatego konsumpcja wraz z delektowaniem się musi odbyć się natychmiast, ponieważ stracimy cenny sos.) Ozdobić danie listkami parmezanu, uprażonymi orzeszkami piniowymi oraz skropić odrobiną szlachetnej oliwy. Buon appetito

Wino Francja Kuchnia
Bardzo szpinakowa pasta z dodatkiem gorgonzoli i parmezanu 103

natychmiast podałam. Pasta wyszła bardzo kremowa i oczywiście smaczna. Zadowoliła nawet najbardziej wybredne podniebienia. Pamiętajmy jednak, że makaron w sosie kradnie nam wodę, dlatego konsumpcja wraz z delektowaniem się musi odbyć się natychmiast, ponieważ stracimy cenny sos.) Ozdobić danie listkami parmezanu, uprażonymi orzeszkami piniowymi oraz skropić odrobiną szlachetnej oliwy. Buon appetito

Wino Francja Kuchnia
Cannelloni z mięsem zapiekane w sosie pomidorowym 103

Danie może nie należy do najzdrowszych i dietetycznych z racji ilości sera , a więc i tłuszczu, ale za to jest bardzo smaczne. Nie za często, ale czasem można sobie pozwolić na taki grzeszek :) Cannelloni z zapiekane z mięsem smakuje rewelacyjnie i jest naprawdę sycące. Na przepis natrafiłam  tutaj . Składniki: ok. 700g mięsa mielonego 250g makaronu cannelloni 500g sera

kuchnia doski
TRADYCYJNE KOTLETY MIELONE 349

Kotlety mielone to jedno z ulubionych naszych dań. Poniżej przedstawiam podstawowy przepis, który pozwoli na przygotowanie wielu obiadów. Z mięsnej masy można uformować malutkie pulpety, które sprawdzą się idealnie w pomidorowym sosie do makaronu. Można też przygotować kotlety, nadziane usmażonymi pieczarkami (takie, jak widać na powyższym zdjęciu). Wystarczy usmażyć pieczarki z pieprzem, cebulą i odrobiną soli. Z mięsnej masy

Przepisy Aleksandry
Wegańskie ZUPY - POMIDOROWA - FASOLOWA - ekspresowe :) 149

samo, jak do zupy, tyle że odparowujemy trochę sok, do uzyskania pożądanej gęstości dania. Można zagryzać chlebem ;) Druga zupa to już totalny super speed, kiedy wraca się do domu po dłuższym spacerze i chce się zjeść już teraz natychmiast właśnie to - POMIDOROWO-BAZYLIOWA Z MAKARONEM. Do jednego garnka wlewamy 1,5 litra soku pomidorowego + 2 szklanki wody przegotowanej(...)jakie jadałam w życiu :) Czas przygotowania - a ile gotujecie makaron? To właśnie tyle :)) WEGANIZM JEST PROSTY! Ps. - Kiedy wcześniej gotowałam zupy pomidorowe zawsze byłam rozczarowana ostatecznym smakiem, który nigdy nie był TYM. Świeżych pomidorów było mi szkoda rozgotowywać do zupy, wolałam zjeść w całości, natomiast koncentraty pomidorowe - jak się dało za dużo to robiły zupę kwaśną, jak mniej

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Fasolka szparagowa z pieczarkami + film 147

Fasolka szparagowa z pieczarkami i cebulą to pyszne połączenie smaków, wspaniała przystawka lub szybkie danie obiadowe. Tak przyrządzona fasolka to świetny dodatek np. do jajka sadzonego, ziemniaków i kefiru, można ją również podać z makaronem lub jako samodzielną przekąske na lato.     składniki na 4 porcje 500 g fasolki szparagowej 500 g pieczarek 150 g startego żółtego sera(...)mieszamy i zdejmujemy z ognia. Tak przygotowaną fasolkę z pieczarkami uładamy na talerzach i posypujemy startym żółtym serem.   Artykuł Fasolka szparagowa z pieczarkami + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania