Sałatka z makaronem i dodatkami Jest to na pewno jedna z moich ulubionych sałatek, a prostota w wykonaniu sprawia, że można ją robić często. Wszystkie składniki
Mój pomysł naPomysł na lekki makaron z wykorzystaniem cukinii. Spaghetti z cukinii przygotujemy bardzo szybko. Dzisiaj przedstawiam Wam wersję tego makaronu z dodatkiem pesto z bazylii. Jeśli nie
greengoodiesInspiracja do tego przepysznego bezglutenowego dania pochodzi z poniższego bloga: Wino Francja Kuchnia Moja modyfikacja polega na określonym gotowaniu kaszy jaglanej i oczywiście na
Kawa z mlekiemBrokuły- dlaczego warto jeść? Ostatnio na blogu można było znaleźć przepis na potrawę z brokułem - Makaron z brokułem , dlatego, też może zamieszczę troszkę
Mój pomysł naGulasz wołowy jest pysznym i sycącym daniem. To prawda, że trzeba poświęcić sporo czasu na jego przygotowanie, ale naprawdę warto. Podany z kaszą i zasmażanymi
kuchnia doskiNa tapecie wciąż szparagi, trzeba się nimi nasycić póki jest sezon. Dzisiaj prosta w wykonaniu sałatka makaronowa. Grillowane szparagi wyjątkowo przypadły mi do gustu, ponieważ są
Corner With RecipesO zaletach sałatki jako obiadu do zabrania ze sobą, gdziekolwiek tylko się udajemy, wspominałam już przy okazji wersji z wędzonym łososiem . To doskonałe rozwiązanie dla wszystkich
peanutbuttermonsterzaproszenie do udziału w konkursie - "Konkurs fotograficzny Panasonic". W ramach konkursu wybrani blogerzy kulinarni z Polski, Czech, Rumuni i Węgier mają za zadanie wykonanie fotografii kulinarnej swojego autorskiego dania aparatem Lumix Panasonic. Dla mnie sam udział w konkursie to już duże wyróżnienie i jeszcze większa motywacja nad pracą z aparatem. Sama byłam bardzo ciekawa, jak mały, poręczny aparat(...)sól Makaron gotujemy all dente. W wysokim naczyniu miksujemy zioła, oliwę, olej, sól, dwie łyżki parmezanu, jedną garść orzechów, papryczkę chilii i sok z cytryny. Masa musi być jednolita i gładka. Do ugotowanego i odcedzonego makaronu dodajemy zielony sos. Porcje nakładamy na talerze, posypujemy obficie orzechami i parmezanem. Dodatkowo możesz skropić cytryną i udekorować świeżymi ziołami! Pyszne danie
SMYKWKUCHNIzrobić jakieś zdjęcie, to od razu mi się wszystkiego odechciewa. Nie da się ich ładnie, równo pokroić... zawsze się rozwalają... ale co do smaku musicie mi uwierzyć, że zapiekanka jest pyszna ;) Składniki: 2 piersi kurczaka, 400-500 g pieczarek, 2 duże cebule, 150 g makaronu łazanki Sorenti, 1 duży sos meksykański (u mnie Łowicz) , 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa
Aga w kuchnikońcu nadszedł jego dzień. Jest to jedno z tych mięsnych dań, które lubię najbardziej. Nie jest trudne, a smakuje wybornie. Jeżeli jeszcze nie mieliście okazji wypróbować go - koniecznie musicie zrobić to jak najszybciej! Chili con carne można podawać z czymkolwiek chcemy. Świetnie smakuje z ryżem, makaronem, z tortillą, czy w postaci quesadillas (przepis opublikuję lada dzień). Z przepisu wychodzi
Be Fit Be Strongsprawą sera pleśniowego gorgonzola. Gorgonzola to miękki, dojrzewający ser z niebieską pleśnią, który nadaje daniom wyrazistości oraz ostrości. Sos zyskał również wyjątkowego aromatu, dzięki dodatkowi białego, wytrawnego wina. Dla wielbicieli sosów serowych ten sos to prawdziwa rozkosz dla podniebienia! Pasuje zarówno do makaronu, jak i gnocchi. Fantastycznie smakuje zarówno z mięsami, jak i rybami czy warzywami. Ja postanowiłam podać
Kuchnia MagdaLenycodziennie. A oto lista potraw, jakie przygotowałam razem z zestawem WOLL Concept Plus: wszystkie zupy, gulasze, dania jednogarnkowe, mięsa duszone w ciemnym sosie, kaczka, bitki wołowe, gołąbki, warzywa na parze, warzywa gotowane na parze z duszonego mięsa, jajecznica, bigos, makarony i pierogi, chleby. Jednakże jak wszystko, także i ten zestaw posiada wady . Dla mnie wadą jest ciężar(...)jest cena garnka, gdyż dopiero ma wejść do sprzedaży w Polsce. Miałam możliwość sprawdzenia tego garnka i wyrobienia sobie o nim opinii tylko na podstawie własnych doświadczeń, co dało mi niezwykłą frajdę, gdyż przeważnie najpierw czytamy o czymś, a dopiero potem mamy okazję zweryfikować te opinie. W tym przypadku nie znalazłam w internecie żadnych informacji, więc polegałam na własnych
Codzienna kuchnia niecodziennapieczonymi ziemniaczkami i smażonymi polędwiczkami z kurczaka posypane obficie parmezanem i pietruszką. Następnego dnia dodałam go do makaronu i podałam z dodatkiem brokułów. Jedliśmy go również z krakersami i słupkami warzywnymi… To znaczy, że sos Romesco pasuje do wielu dań również tych z grilla. Sos Romesco wywodzi się dokładnie z Tarragony. Przyrządza się go z orzechów laskowych(...)piekarniku. Kiedy wszystko będzie upieczone, wrzućcie razem do malaksera lub blendera i wymieszajcie z pozostałymi składnikami. Jeśli niestraszne Wam pikantne jedzenie spróbujcie również tego: Pikantne pałki z kurczaka Makaron z kurczakiem po tajsku z sosem słodko-pikantnym Jednogarnkowy makaron z kurczakiem cajun Artykuł Pikantny sos Romesco pochodzi z serwisu Słodkie Gotowanie
Słodkie Gotowanieparowanie zrobimy na świeżej wodzie. Nadziewamy makaron farszem i układamy w parowarze na folii aluminiowej. Wlewamy do parowaru wrzątek i włączamy go na 20 minut. Myjemy natkę pietruszki i kroimy ją. Po wyjęciu conchiglioni na talerz, posypujemy startym parmezanem i natką. Jak zawsze czekam na komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, daj znać czy Ci smakowało i jak się
Parowar FacetaGotować oczywiście też będziemy. Tymczasem pyszny sposób na wykorzystanie połowy główki kapusty i resztek makaronów, które gdzieś nam zalegają w lodówce i szafkach. Przepis pochodzi z "Ekonomii gastronomii". Kapusta wygląda jak łazanki więc nawet dzieci, dla których kapusta to wróg zjadły to danie ze smakiem. POLECAM! Lazanki z kapusta i frankfurterkami 2 łyżki masła 2 łyżki oleju(...)pomidorów (sparzamy i pozbawiamy je gniazd nasiennych) 400 g białej kapusty, poszatkowanej 2 łyżki musztardy (po jednej francuskiej i jakiejś ostrej) 2 łyżki octu winnego 200 g makaronu (gotujemy go do miękkości wg przepisu na opakowaniu) 500 ml wywaru warzywnego lub mięsnego bulionu Masło i olej rozgrzewamy na sporym ogniu, wrzucamy czosnek i cebulę oraz kiełbaski. Smażymy mieszając
Dzieje kuchennej Wiewióry