cale nie była lepsza grillowana jagnięcina - chłodnawa i bez żadnej rewelacji. Sałatka z mango obroniła się bez problemu z delikatnym sosem miętowym. Jednak danie raczej wielkości przystawki niż dania głównego. Cena także w okolicach 40 zł! Kupując piwo także zostałem wprowadzony w błąd, ponieważ gdy powiedziałem, że chcę piwo polskie, wówczas zaserwowano mi piwo zagraniczne(...)kaszki dla niemowlaka? Nie dość, że wielkością danią zostałem wręcz porażony (w szczególności ilością mięsa w daniu mięsnym) to jeszcze zaszokowany ile przychodzi szaremu człowiekowi zapłacić za tą nieprzyjemność. Nie tak dawno Magda Gessler była w indyjskiej restauracji w Zielonej Górze i zjechała równo właścicieli, którzy podobne praktyki stosowali - porcje dań śmiesznie małe, a ceny przerażająco-odstraszające
Right Behind The Kitchenserii dań błyskawicznych - grillowany kurczak z fetą - szybko i przepysznie - a do tego naprawdę dziecinnie proste :) SKŁADNIKI piersi z kurczaka (tyle ile potrzebujemy(...)marynować - jeśli mamy trochę czasu do grilla w ogrodzie - lub też przygotowywać bezpośrednio :) Grillujemy z dwóch stron - na grillu lub patelni grillowej , czy też w piekarniku - aż mięso będzie upieczone. Na gorącym kurczaku kładziemy grube plastry fety, możemy lekko rozgnieść ser widelcem . Podajemy z czym lubimy :) Najlepiej z sałatami. Pyszne danie gotowe. SMACZNEGO
Moje Kuchenne Rewelacjeweekendy w La Repubblica częstuje daniami na bazie owoców morza. Potem możemy pooglądać wille w Falenicy i obejrzeć film w kinie na stacji kolejowej. Nie zapomnijcie też o ciachu w cukierni Andrzeja Kozaka – to klasyka w najlepszym wydaniu. Gdybym nie miała tam tak daleko zamawiałabym tam tez tortu, bo wyglądają wspaniale. Grill Kaukaski przy drodze na Kraków
Ugotowane pozamiataneramach akcji kulinarnej " Grilluj z łososiem norweskim " przygotowałam dla Was piękne i przepyszne danie, które zaskoczy i zadowoli nawet najbardziej wyrafinowanych smakoszy. Na moim blogu przepisów na dania z ryb jest już bardzo dużo, bo jak zdążyliście już pewnie zauważyć uwielbiam ryby a jedną z najbardziej ulubionych jest łosoś norweski. Dlaczego? Bo można go łączyć(...)podałam z grillowanym ananasem! Chcesz zaskoczyć gości czymś nietuzinkowym, pysznym i zaskakującym w smaku? To danie jest dla Ciebie! Smacznego! Składniki : - 4 tuszki z łososia NORWESKIEGO każda po 150 g - 1/2 świeżego ananasa - olej rzepakowy do smarowania płyty grilla na marynatę: - 3 łyżki miodu eukaliptusowego - 6 łyżek cytryny - 4 plastry imbiru - sól morska WYKONANIE: Łososia zamarynuj
SMYKWKUCHNItrzeba mieć swojej wędzarni - można poprosić sąsiada, znajomego albo po prostu pójść do wędzarni i za drobną opłatą dać swoje wyroby. Wędzarnia jest, ruszt jest więc do roboty ( aha jak nie mamy specjalnych haków to rybę można wędzić na chwytaku na grilla do ryby bądź na kratce z piekarnika) . Przy smaku ryby najważniejsza jest zalewa: Składniki: 3 kg pstrąga
Niezły MłynekBardzo lubię dania jednogarnkowe. Jakiś czas temu na blogu ChilliBite znalazłam smakowitą propozycję przygotowania w jednym naczyniu karkówki. No prawie w jednym ale to nic. Dokonałam kilku zmian i efekt przedstawiam poniżej. Smaczne, aromatyczne danie, idealne by włożyć je do piekarnika i prawie o nim zapomnieć, zając się czymś innym :) u mnie jak zwykle z przygodami(...)rasa puławska) 1-2 łyżeczki pikantnej przyprawy do grilla kilka łyżek oliwy z oliwek 1 mały seler 2 pietruszki 3 średnie marchewki 6 dużych pieczarek 1 czerwona papryka 2 średnie cebule 1 łyżka posiekanej natki pietruszki przyprawy: sól, pieprz, rozmaryn, tymianek Karkówkę kroimy w spora kostkę i posypujemy przyprawą do grilla. Odstawiamy na ok 20 minut. W tym czasie przygotowujemy
Dzieje kuchennej Wiewióryprzepis na grillowanego ananasa za którego dałem 6zł. Składniki : owoc ananasa 4 łyżeczki wiórków kokosowych Przygotowanie : Ananasa kroję na ćwiartki - staram się aby liście były na każdej ćwiartce. Liście zawijam w folię aluminiową - aby się nie spaliły i efektywniej wyglądały. Z każdej części ścinam środkową (trzonową) część ananasa i końcówkę. Na dobrze rozgrzanym grillu zaczynam grillować każdą z ćwiartek
Mechanik grillujeDomowy sos barbecue jest bardzo intensywny i wyrazisty, ma posmak dymu i jest idealny do grilla czy burgerów. W zależności od kraju i rodzaju panującej tam kuchni może mieć różny skład. My postanowiliśmy zrobić go na bazie piwa – ciemnego i słodkiego. Efekt naprawdę doskonały! Jedynym mankamentem sosu BBQ jest to, iż wszystkie składniki są w nim ważne i pominięcie(...)sosu Worcester ma znaczny wpływ na jego smak. DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. CEBULA (3 min): cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do rondelka z rozgrzanym olejem. Posypujemy ją szczyptą soli i smażymy na małym ogniu do momentu, aż się lekko zeszkli. 2. CUKIER/MIÓD (5 min): do cebuli dodajemy cukier
Nerds Kitchenzostaniesz bohaterem kobiet. Gdybyś był zwykłym Zenkiem z Pcimia Górnego, za taki łomot trafiłbyś przed oblicze sądu. Z drugiej strony zawsze można panu w ramach rewanżu dać w ryj. Jednak nie nasza bohaterka. Nią targają uczucia. Dziwne uczucia, podobne do jazdy kolejką górską, rzygać się chce jednak widoki są piękne. Tysiące kobiet zazdrościły bohaterce. Jeszcze więcej chciało być(...)grillowania, to rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni i pieczemy żeberka około 30 min. Na tym tłuszczu co się wytopi można odsmażyć młode ziemniaki Smacznego! Post 50 twarzy żeberek z grilla pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenDomowa biała kiełbasa Biała kiełbasa większości z nas kojarzy się głównie z Wielkanocą i słusznie, ale przecież nie jemy jej tylko raz w roku. W okresie
NiePieprz.plsamodzielne i to całkiem sycące danie samo w sobie. To wówczas niewątpliwie bardzo zdrowa, lekkostrawna i dobrze wyglądająca przekąska dobra o każdej porze roku i dnia. Jej wielką zaletą jest też łatwość i szybkość przygotowania, jak również możliwość przechowywania w lodówce przez wiele godzin. Z racji tych właściwości może stanowić świetne uzupełnienie letniego grilla – zarówno jako swego rodzaju „deser
Kulinarna PokusaDzień dobry! Podobno w weekend majowy ma być aż 30 stopni! 10 w piątek, 10 w sobotę i 10 w niedzielę ;-). Jednak przy odrobinie szczęścia może
Pora coś zjeśćSezon grillowy już dawno rozpoczęty, więc postanowiłam podać Wam przepis na szaszłyki, takie jak ja robię, czyli kolorowe, mięsno – warzywne i takie, które nie pieką się
Smakowy Rajznakomite danie, nie zdarzyło się, by ktoś, kto spróbował go u mnie raz, nie chciał, bym przygotowała je po raz kolejny... Nawet, jeśli do tej pory nie był wielbicielem ryb. Zdarza mi się podawać je różnie. W zależności od nastroju, pogody, czy apetytu smażę do niego frytki, bądź zjadam prosto z folii; latem często z grilla
Kuchenna Kontrrewolucyatrackie, gdy smażyły się na grillu postanowiłam zrobić coś w stylu amerykańskim i powstał szybki, prosty sos barbecue, którym posmarowałam udka, a następnie dopiekłam je w piekarniku. Mój błąd że udek nie zabezpieczyłam folią albo nie przykryłam dzięki czemu się za mocno spiekły, chociaż spalone nie były, to marynata czyli miód i keczup, czekolada dała taki mocny kolor skórki. Zawsze
Bernika - moj kulinarny pamietnik