dania z grilla - 1362 przepisów (strona:49/91)

Co by tu na grilla? Przed północą 207

suszonych 300g pieczarek sos: olej (dałam 1/3 szklanki), oregano, sól, pieprz Warzywa i pieczarki pokrój w małe kawałki/cienkie plastry. Morele zalej wrzątkiem i po 3 minutach odcedź. Przyrządź sos, wymieszaj z pozostałymi składnikami i marynuj wszystko przez co najmniej 2 godziny. Następnie nałóż warzywa, grzyby i morele na patyczki i upiecz na grillu do miękkości. PS Morele

Qlinarnie i Qlinarnie
mielone barbecue i na obiad i na kolację... 208

Składniki: 1/2 kg mielone mięso, 1 sztuka bułka namoczona w wodzie, 1 sztuka jajka, 2 łyżki przyprawa grill barbecue Royal Brand, 1 mniejsza cebula,1 łyżka

W Mojej Kuchni Lubię
Cytrynowo-miętowy grillowany łosoś z cukinią 253

Pyszny grillowany łosoś z cukinią z cytrynowo- miętową nutą - świetny na przystawkę albo jako danie główne :)SKŁADNIKI400g świeżego łososia1 średnia cukiniasólpieprz cytrynowycytrynaoliwa z oliweklistki miętyPRZYGOTOWANIE

Moje Kuchenne Rewelacje
Grillowanie z Dobrą Kiełbasą – stek wołowy 239

nowych pomysłów. Swojskie kiełbasy, kaszanki, karkówki, szaszłyki, skrzydełka – wszystko to uwielbiamy i cenimy. Jednak gdy już się nimi najemy, przychodzi czas, że chcemy odkrywać nowe smaki. Na szczęście grill daje nam morze możliwości. Do grillowanego mięsa nie może zabraknąć warzyw. Zamiast majonezowych sałatek, czy tej najczęściej serwowanej (bardzo zresztą dobrej) sałatki „greckiej”, warto czasami pokusić się(...)jeszcze nie nasze, nasze rosną) i kwiatki z naszego ogródka – goździki, niezapominajki i inne jadalne. Na gwiazdę wieczoru wybraliśmy polędwicę wołową – mięso tak pyszne, że stanowiłoby wyśmienite danie bez żadnych dodatków, jedynie z odrobiną soli. My jednak lubimy mocne akcenty, które w tym przypadku wcale nie zaszkodziły, a wręcz podniosły walory smakowe tego cudownego mięsa. Jako dodatek

OstryKęs
Pieczarka z camembert, żurawiną i nerkowcami 194

właśnie pieczarki. Te duże nadają się do tego świetnie. Ostatnio było to portobello , teraz przyszła pora na zwykłą pieczarkę. Można takie spotkać w Lidlu, pod nazwą, pieczarki na grilla :) Mimo nazwy, w parowarze również się świetnie sprawdzają ;) Składniki :  duża pieczarka  2 łyżki suszonej żurawiny  1 łyżka orzechów nerkowca  4 plastry sera camembert  listki bazylii tajskiej(...)wyłączeniu parowaru, pieczarkę przekładamy na talerz i układamy na niej oregano i porwane kawałki bazylii tajskiej.  Czekam na Wasze opinie, komentarze czy uwagi :) A także na zdjęcia Waszych dań inspirowanymi moimi przepisami :) Pozdrawiam i smacznego. Adam

Parowar Faceta
Karkówka z kalarepą prosto z pieca 239

same słodkości chyba przydało by się coś konkretnego . Też tak pomyślałam i zrobiłam mięsko z warzywami które praktycznie same się wykonało- właściwie upiekło . Przy upałach najlepiej lekkie smaczne  dania. Uważam ,że to najlepsze rozwiązanie . Składniki: karkówka 8 plastrów kalarepa młoda 2 szt pomidory 2 szt ( bez skórki) cukinia 100 g pieczarki 100 g bulion 1 litr sól(...)ziemniaczkami ogórkiem małosolnym i pomidorkami . Moje danie podałam na naczyniach z otrąb które dostałam od BIOTREM     "Ekologiczny, jednorazowy talerz z otrąb pszennych. Doskonała alternatywa dla naczyń z tworzyw sztucznych oraz papieru. Sztywny, trwały, biodegradowalny materiał (możliwość kompostowania lub spalenia). Średnica: 20 cm."   PŁASKIE NACZYNIA MNIEJSZE WYKORZYSTAŁAM DO GRILLA ZAŚ GŁĘBOKIE DO ZUPY

Różowa kuchnia
Kociołek z soczewicą 174

Jedno z moich ulubionych dań. Warzywa i mięsko z wolnowara w dowolnych konfiguracjach. Dzisiaj użyłam wieprzowiny, czerwonej soczewicy i warzyw: marchewki, ziemniaków i papryki. Polecam, jeśli dysponujecie wolnowarem. Kociołek z soczewicą Drukuj przepis Składniki 0,7kg łopatki wieprzowej mąka pszenna (do oprószenia mięsa) przyprawa do grilla sól pieprz czerwona soczewica kilka ziemniaków kilka marchewek pietruszka czerwona papryka

CoolinarniePL
Rib eye stek w marynacie winnej 104

Wyjątkowe danie kuchni amerykańskiej. Słynny rib eye to stek z najlepszej części antrykotu wołowego z charakterystycznym oczkiem tłuszczu. Najlepszy jest z mięsa rasy Aberdeen Angus. Mięso jest delikatne mimo sporej ilości tłuszczu, która podkreśla jego smak. Z tego też powodu najlepszy jest z grilla, a sezon już się zbliża. Można go przyrządzić jedynie z solą i pieprzem

Milion Smaków
Sałatka i Camembert z zielonym pieprzem z grilla 137

dokładnie i polać równomiernie po sałacie. 4. Na grillu upiec ser. Po kilka-kilkanaście minut z obu stron, by skórka była zarumieniona a wnętrze było płynne i miękkie. Można również użyć opcjonalnie patelni grillowej/grilla elektrycznego bądź w ostateczności zwykłej patelni bądź piekarnika. 5. Kłaść ser na środku sałaty przyozdobić danie świeżymi liśćmi kolendry i bazylii  Smacznego :) Zobacz także

KreatywnePiny
Kurczak w piwie 201

W poszukiwaniu nowego przepisu na kurczaka sięgnęłam po piwo…. ale nie do picia Za piwem raczej nie przepadam…. można powiedzieć, że toleruję je latem

UgotujmyTo.pl
Bułki czosnkowe - idealne na grilla 220

wiosna i grillowanie!Najlepszym dodatkiem do mięs z grilla, poza jakąś pyszną surówką czy inną sałatką, jest pieczywo czosnkowe. Ten zapach, ten smak! Poezja. Dzisiaj mam więc dla Was propozycję bułeczek czosnkowych - smakują wyśmienicie. Choć myślałam, że smak będzie intensywniejszy. Jeśli więc jesteście fanami czosnku, możecie zwiększyć jego ilość. Koniecznie dajcie znać, jak wyszło.Przepis, oczywiście, z mojej ulubionej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kurczak butterfly z ziołami 267

Dzień dobry!Dzisiaj coś bardziej konkretnego czyli kurczak w aromatycznej marynacie ziołowo-cytrynowej, oczywiście obowiązkowo z chrupiącą skórką. Całkiem dobry pomysł na letni obiad z grilla

Pora coś zjeść
Kurczak w jogurtowej pikantnej marynacie i zapiekane rozmarynowe ziemniaczki z cytryną 237

patyczki do szaszłyków. Piec w piekarniku w 180°C przez ok. 30 minut, raz odwracając. Można też piec na grillu. ZAPIEKANE ROZMARYNOWE ZIEMNIACZKI: Składniki na 2 porcje: 1/2 kg ziemniaków 4 łyżki oliwy z oliwek sok z jednej cytryny (można dać mniej do smaku) 1 łyżka listków świeżego rozmarynu lub łyżeczka suszonego 6 małych ząbków czosnku sól i świeżo zmielony

Blondynka Gotuje
"Każde danie to nowe odkrycie"-Folwark 150

sosem ostrym niezastąpiony do tortilli, kebaba, gyrosa, grillowanego mięsa. U mnie w warstwowej sałatce z brokułami..ale o tym kiedy indziej...  SOS REMULADA DUŃSKA- skarb narodowej kuchni Danii w polskim wydaniu-Gęsty majonezowy sos z warzywami (kapusta, ogórek, cebula) o lekkim smaku curry. Wyśmienity do jajek, wędlin, żółtego sera i grillowanych warzyw. Doskonale uzupełnia paluszki, chipsy, nachosy i świeże(...)Zamarynować na noc dodając dość sporo winegretu z octem balsamicznym. Mięso skruszeje i będzie nad wyraz soczyste, nabierze włoskości i będzie..na każde zęby. Na drugi dzień odpalić grilla. Jeśli się grilla nie ma gdzie zrobić wystarczy patelnia do grillowania. Ja użyłam ogromnej z kopułą. Grillujesz i dusisz jednocześnie- nic się nie ma prawa dymić..na mieszkanie. Tak ugrilowane mięso

Z Kuchni Do Kuchni
Rolki z kurczaka ze szpinakiem i sosem z boczniaków. 306

wszystko razem. Doprawić  przyprawą do dań Kucharek i pieprzem. Przestudzić, całość posiekać i farsz położyć na filetach z kurczaka. Zwinąć w ruloniki i każdy rulonik w folię do pieczenia. Piec w piekarniku 20 minut w temp. 190 oC. Po 20 minutach odwinąć, wyjąć z folii i zapiec pod grillem około 5 minut. W czasie pieczenia rolek, zrobić

Kulinarny karnet Christophera