dania z grilla - 1362 przepisów (strona:42/91)

Mała przekąska - cukinia spod grilla. 226

chilli 15 pomidorki koktailowe 5 dag ser mozzarella Przyprawa do dań Kucharek zioła prowansalskie Tymianek oliwa z oliwek pieprz sól Wykonanie. Cukinię, pokroić w plastry. Posypać przyprawą do dań Kucharek, ziołami prowansalskimi, przepędzlować oliwą z oliwek. Odstawić na 15 minut. Po tym czasie plastry grillować na patelni grillowej. Przełożyć na blachę do zapiekania. Majonez wymieszać z sosem chilli(...)pieprz. Posmarować każdy plaster zgrillowanej cukinii i położyć na wierzch nacięty na krzyż pomidorek koktailowy. Pomidorki posolić, oprószyć tymiankiem, posypać odrobiną startej mozzarelli. Zapiec 8 minut w piekarniku pod grillem

Kulinarny karnet Christophera
Nadziany kurczak z grilla 165

wspaniale uzupełnia mozzarella. A więc bawcie się, grillujcie, odpoczywajcie i nie dajcie się choróbsku, które mnie nadal nie opuszcza... Składniki: 2 piersi z kurczaka 2 łyżki zielonego pesto 10 malutkich marynowanych pieczarek ok 5 dkg startego sera mozzarella 2 garści świeżej rukoli kilka pomidorków koktajlowych przyprawa do grilla Bella-Bis   pieprz Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka nacieramy z jednej

Kuchnia w czekoladzie
Błyskawiczne piątki - Sałatka do grilla 118

Kolejny piątek i kolejna błyskawiczna propozycja. Tym razem na sałatkę, która możecie podać do grilla, do obiadu, nadziać nią tortillę czy po prostu zjeść jako lunch

Magiczne Życie Marty
Sałatka z ziemniakami, ogórkiem i twarogiem do dań z grilla+ film 740

Prosta, szybka i smaczna sałatka z ziemniakami, twarogiem i świeżym ogórkiem z dodatkiem szczypiorku na bazie jogurtu naturalnego, to moja dzisiejsza propozycja. Sałatka ta świetnie pasuje

Smakowite Dania
Sos tzatziki 142

Sos bardzo prosty w wykonaniu i zajmujący niewiele czasu, który można podawać do mięs z grilla lub wędlin. Ja podaję również do placków ziemniaczanych

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Stek wołowy z sosem chimichurri 172

Ponieważ zrobiłam sos chimichurri, który, podobno, najlepiej smakuje z grillowanym mięsem, trzeba było zgrillować steki. Grill pod chmurką u nas jeszcze zamknięty, mięso robiłam więc na patelni grillowej. Tym razem steki przyprawiałam zgodnie z przepisem Jamie'go Oliver'a (Dania w 30 minut) Mięso wyszło soczyste, o lekko orientalnym smaku, a z dodatkiem zielonego, mocno czosnkowego  chimichurri

Stare Gary
Kurczak w sosie koperkowym 175

   Kurczaka można podawać na różne sposoby. Przeważnie kurczak jest pieczony, z rusztu, lub grilla.My przygotowaliśmy pierś z kurczaka w sosie koperkowym.-1

Maminek kulinarny
Kurczak w sosie śmietanowo- kaparowym 228

Obiad w całości przygotowany przez mojego Ukochanego :) Pyszna pierś z patelni grillowej z sosem kaparowo- śmietanowym, do tego młode ziemniaczki i pomidorki cherry ze świeżym ogórkiem

My Culinary Art
Kiełbasa pieczona w miodowym piwie 218

Dziś naszła mnie ochota na chłopskie jadło :) Niestety w ciągu dnia było stanowczo za gorąco na takie danie, więc przygotowałam je na kolacje. Kiełbaski smakują podobnie do tych z grilla, które co chwilę ktoś polewa piwem :) Polecam! Składniki: 2 kiełbasy (w miarę suche) 1 piwo miodowe 1 łyżka miodu 1 cebula 1/2 słoiczka musztardy sarepskiej 1. Kiełbasę przecinamy

My Culinary Art
Wędrówki z kaszanką 171

Jest jadana w wielu odmianach w wielu krajach ( Niemcy, Anglia , Francja ) .Zainspirowana doprawianiem potraw lawendą przeniosłam się za kaszanką do Prowansji. Moim zdaniem danie akurat na letni wieczór dla tych którzy nie spędzą go przy grillu. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Papryka opiekana. 149

Opiekana papryka jest specjalnością kuchni hiszpańskiej. Francuzi i Włosi myślą co innego. Ale to nieważne. To proste do przygotowania danie jest doskonałą przystawka. Papryka, jej kolor i ilość uzależniam od potrzeb.Bazylia.Oliwa do posmarowania papryki.SólSos chilli z limonką i kolendrą, gotowy ze sklepu. Oczyszczoną paprykę przekroić na pół. Połówki posmarować oliwą i włożyć do rękawa do pieczenia lub zawinąć(...)komponuje się z mozzarellą lub na słono z fetą ,jeżeli nie wystarcza nam sama papryka. Dla tych, którzy nie lubią agresywnego smaku surowej papryki, opiekana jest rewelacyjna. Opiekanie na grillu nadaje jej cudowny, dymny aromat, ale ta pieczona w rękawie nie jest gorsza. Jest delikatna i aksamitna

Kulinarny karnet Christophera
Kurczak miodowy z sezamem. 215

minut filet smarujemy cienką warstwą miodu.Następnie, filet posypujemy sezamem i wstawiamy do piekarnika pod grill i pieczemy jeszcze ok. 5-8 minut. Do pozostałego miodu dodajemy odrobinę wody i pozostały sezam, dokładnie mieszamy i sos jest gotowy.Kurczaka serwujemy z sosem jako danie główne lub jako pieczeń na kanapki. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Grillowanie z Dobrą Kiełbasą – Kofty 308

dwóch zrobionych przez nas sosów, zawinięta w tortillę własnej roboty to cudowne połączenie. Coś innego, coś nowego na grillu. Polecamy spróbować. Zwłaszcza jeśli chwilowo przejadły się nam kiełbasy, kaszanki, karkówki i grillowane warzywa. Dodatek świeżych ziół nadaje daniu „lekkości”. Kofty są sycące, ale człowiek nie czuje się tak bardzo ociężały jak wtedy gdy wszystko co zjadł(...)mięso, warzywa i chleb/ziemniaki – było grillowane. Dzielimy się z Wami przepisami, które są hitem na każdym naszym grillu. KOFTY WOŁOWO-WIEPRZOWE SKŁADNIKI (porcja na 6 osób) 1 kg mięsa wołowego np. antrykot 1 kg mięsa wieprzowego np. łopatka wieprzowa 3 łyżki stołowe musztardy dijon 1/2 pęczka natki pietruszki (posiekana) 1/2 pęczka kolendry (posiekana) 1 łyżka suszonego oregano 1 łyżka

OstryKęs
Roladki schabowe o zdrowym wnętrzu 187

zwykłego szkła - daje gwarancję bezpieczeństwa i zdrowia.Powstające naczynia są odpowiednio profilowane według przeznaczenia do użycia. Chcialabym przedstawić szerzej najbardziej innowacyjny produkt – naczynie do pieczenia z opatentowanym systemem Grill&Drop . Produkt wyróżnia się przede wszystkim wprowadzeniem nowoczesnych rozwiązańw technologii. W pokrywie zastosowano specjalne szklane krople, dzięki czemu uzyskano efekt w postaci równomiernego nawilżania pieczonej potrawy. Natomiast dno naczynia skonstruowano(...)żaroodporne naczynie jest bowiem doskonałe do wielu potraw. Użyteczność brytfann jest nieoceniona, dania przygotowane są smacznie, zdrowo i stylowo! Można w nich jednocześnie piec i kolorowo podawać do stołu. Naczynie składa sięz dwóch części: brytfanny i pokrywy, która dodatkowo posłużyć może do przygotowywania innych potraw.System Grill&Drop to innowacja polskiej firmy Termisil, której produkty znane

Z Kuchni Do Kuchni
Warsztaty z North Fish i Folwark 154

uczestniczyć na zaproszenie firm North Fish i Folwark.   Warsztaty odbyły się pod hasłem: prosto z grilla.  Warsztaty z North Fish i Folwark 10 czerwca w warszawskim studiu Cook Up odbyły się warsztaty kulinarne zorganizowane przez sieć restauracji specjalizujących się w daniach rybnych North Fish oraz firmę Folwark. Warsztaty poprowadził Łukasz Jończyk, doradca kulinarny North Fish. Po krótkim(...)wstępie, pysznych przekąskach i  doskonałych świeżych koktajlach owocowych, które również są serwowane w restauracjach, przystąpiliśmy do działania. Pod okiem Łukasza i jego kolegów przyrządziliśmy dwa dania: przystawkę - krewetki słodko kwaśne i danie główne - grillowanego steka z tuńczyka. Muszę przyznać, że najbardziej zaskoczyły mnie, oczywiście bardzo pozytywnie, krewetki przyrządzone według przepisu Łukasza. Mianowicie do pikantnej marynaty dodaliśmy

Kulinarne przygody Gatity

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję