dania z grilla - 1362 przepisów (strona:37/91)

Łosoś norweski w letniej marynacie, grillowany w papilotach z liści klonu 134

grillowej, nie aluminiowych tackach. Dużo łatwiej będzie nam kontrolować temperaturę, a trudniej zaś przypalić liście. ;) Najlepszy aromat uzyskamy korzystając z grilla z zamykaną pokrywą. Ryba powinna być gotowa maksymalnie po upływie 20 minut. Polecam, jako, że to danie iście letnie, popularne do ryby frytki z ziemniaków zastąpić karmelizowaną marchewką, którą również możemy przygotować na powietrzu, na grillowej patelni

Kuchenna Kontrrewolucya
Skrzydełka w marynacie brzoskwiniowo- musztardowej + film 121

Smaczne danie lub świetna przekąska do piwa czyli skrzydełka w marynacie brzoskwiniowo-musztardowej. Idealne do pieczenia na grillu bądź tradycyjnie w piekarniku. Polecam do wypróbowania. składniki na 4 porcje 10 skrzydełek z kurczaka          marynata 5 łyżek dżemu brzoskwiniowego 4 łyżki musztardy 2 łyżki sosu sojowego sól przepis Od umytych i osuszonych

Smakowite Dania
Sałatka z kalafiorem, brokułem i pomidorem + film 154

Smakowita, sałatka z surowym kalafiorem i brokułem z dodatkiem pomidora i sporej ilości koperku, będzie świetnym dodatkiem do potraw przygotowanych na grillu a zwłaszcza różnego rodzaju

Smakowite Dania
Grillowane roladki z bakłażana 150

wspominać. Dzisiaj zapraszamy na grillowane roladki z bakłażana, rewelacyjne w smaku! Idealny dodatek do mięs i kiełbas z grilla, świetny do zbilansowania ciężkiego smaku mięsa. Zróbcie te roladki raz, a będziecie do nich wracać zawsze. A oprócz tego to znakomite danie dla wegetarian, którzy też lubią grillować. 1 bakłażan 1 duży pomidor 150 g sera feta 1/2 łyżeczki ziół(...)cytryny i zostawiamy na 20 minut. Po tym czasie go opłukujemy i osuszamy. Każdy plaster smarujemy oliwą, kładziemy na folii aluminiowe i na tej folii grillujemy na średnio gorącym grillu po kilka minut z każdej strony. Zdejmujemy i czekamy aż ostygnie. Fetę rozgniatamy widelcem, dodajemy do niej łyżkę oliwy i mieszamy z ziołami prowansalskimi. Pomidora sparzamy, obieramy ze skórki

Marder&Marder Manufacture
Szaszłyki z kurczakiem, boczkiem, papryką i czerwoną cebulką 320

Dzisiaj proponuję proste szaszłyki z kurczakiem, boczkiem, czerwoną papryką i cebulką. Zamarynowane w aromatycznych przyprawach będą wyśmienite. Do szaszłyków będzie pasował np. sos tatarski , czosnkowy lub

Oryginalny smak
1437.Karkówka w winnej marynacie.. z grilla 145

Kolejne  winko  Celebro w mojej kuchni..tym razem wybór padł na czerwone argentyńskie..[Wino czerwone, półwytrawne o wyraźnym zapachu dojrzałych, 

Moje domowe kucharzenie
Quasadilla z botwinką i kurczakiem z grilla 438

się znajduje w lodówce, idealna na szybką kolację, urodzinowe przyjęcie dziecka nawet dla niejadków, czy spotkanie ze znajomymi. To uniwersalne, proste danie. Dzisiaj w nietypowej wiosennej odsłonie bo z botwinką i z grilla. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Restauracja na Zamku w Gniewie – w Hotelu Rycerskim 185

drugie dania nie czekaliśmy długo – i to kolejna zaleta tego miejsca. Zamówienia trafiają na stół naprawdę w dobrym czasie. Moje drugie danie to poliki wołowe w aromatycznym winno-korzennym sosie. Pyszne, rozpływające się w ustach. Niestety, nie przewidziałam dodatku cynamonu, na który jestem uczulona. Opłaciłam więc to szaleństwo kilkugodzinnym katarem. Mąż chwalił łososia z grilla podanego

Smaki Ewy
Szaszłyczki z łososia i warzyw z sezamem 157

eksperymentach z yakitori na pewno będę w podobny sposób robić wszystko co da się tak zrobić. Z podpowiedzi wiem , że w Japonii również i innych krajach podobne szaszłyczki są bardzo popularną przekąską. Oczywiście marynaty i dodatki się zmieniają ( o składnikach głównych nie mówiąc), ale idea pozostaje ta sama- pokroić, zamarynować, nadziać na patyczki i grillować. Czas: 15 minut + 30 minut(...)drobno pokrojone. Jedynym elementem który pozostaje lekko twardy jest rzodkiewka- ale tak ma być. Na osobnej patelni lekko uprażyć sezam . Zdjęte z grilla szaszłyki posypywać sezamem( przyklei się do marynaty). Jeśli ma to być danie obiadowe proponuję podawać z ryżem zmieszanym po ugotowaniu z odrobiną masła . * ja robiłam na zwykłej patelni bo nie ruszałam się z domu- grillującym polecam

Buniabaje w kuchni
roladki schabowe mielonym z ryżem i grill barbecue nadziane... 201

Składniki: 5 porcji schab bez kości, - w opisie farsz, 1 szklanka olej rzepakowy, 2 sztuki jajka, 3 łyżki mąka pszennaumyte i osuszone kotlety schabowe dość cienko

W Mojej Kuchni Lubię
Boczek pieczony w piwie 171

Publikując przepisy na boczek pieczony w winie oraz boczek z grilla obiecywaliśmy, że będzie go więcej. A więc jest – tym razem upieczony w domowym piekarniku w

Kulinarna Pokusa
Sałatka z bobu, wędzonego boczku i pomidorów 208

Sezon na bób w końcu nadszedł. Moją pierwszą propozycją na danie z bobu jest sałatka, można ją jeść na ciepło lub na zimno, jak kto

IMPRESJA SMAKU
Grillowany kurczak z sosem serowym i kluskami śląskimi 340

Baardzo soczysty kurczaczek z moim ulubionym serowym serem i kluskami śląskimi:) Danie w całości przygotowane przez mojego Ukochanego. Kluski śląskie ze zdjęcia niestety są kupne

My Culinary Art
Ale Meksyk na grillu! Fajitas wołowe – polecane przepisy, metody przygotowania i akcesoria 163

Fajitas jest po prostu jednym z najprostszych i najszybszych posiłków jakie możemy przygotować na grillu. Jest to idealny posiłek dla osób, które mają mało czasu na gotowanie czy grillowanie. Polecamy wam dziś dwa wyjątkowe przepisy na to wyjątkowe danie kuchni meksykańskiej. Klasyczne Fajitas z wołowiny Składniki: ½ kg steka z polędwicy wołowej pokrojonego w cienkie plasterki ¼ dużej cebuli pokrojonej(...)kwaśnej śmietany 4 łyżki salsy Przyprawa do fajity: (wszystkie składniki wymieszać) 1 łyżka chili w proszku 1 łyżeczka mielonego kminku ½ łyżeczki oregano ½ łyżeczki soli czosnkowej 2 łyżki wody Przygotowanie: Grilla rozgrzać do około 220 stopni C. W międzyczasie w naczyniu wymieszać wołowinę, cebulę, paprykę i przyprawą do fajity. Na rozgrzanym ruszcie grilla umieścić patelnię do fajity (patelnie takie można znaleźć

naRuszcie
Grillowany ananas z kokosem 214

Połączenie ananasa i kokosu sprawia że możemy otrzymać z grilla wyjątkowo słodką i egzotyczną potrawę (zwłaszcza jeśli dodamy rum). Dodając do tego ananasa rumu otrzymamy potrawę dla dorosłych!. Ale jeśli pominiemy rum będzie to danie nadal bardzo smaczne. Składniki: 2 łyżki miodu 2 łyżki ciemnego rumu 1 łyżeczka soku z limonki lub cytryny 4-5 plastrów świeżego ananasa (obrany(...)szerokim naczyniu. Dodać do niego plastry ananasa i dobrze je natrzeć mieszanką. Tak przygotowanego ananasa odstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę do marynowania. W międzyczasie przygotować grilla, oczyścić dokładnie ruszt, dokładnie go naoliwić i rozgrzać grilla do średniej temperatury. Plastry ananasa obtoczyć w płatkach kokosowych i grillować na średnio rozgrzanym ruszcie przez 5 minut z każdej strony. Grillowany

naRuszcie