Wydawało by się , że kaszanka to typowo polski produkt . Nic bardziej błędnego .Jest jadana w wielu odmianach w wielu krajach ( Niemcy, Anglia , Francja ) .Zainspirowana doprawianiem potraw lawendą przeniosłam się za kaszanką do Prowansji. Moim zdaniem danie akurat na letni wieczór dla tych którzy nie spędzą go przy grillu. Czytaj więcej » czytaj dalej...
Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .
No proszę, a ja zarządziłam dzisiaj kaszankę z grilla na obiad.Pycha!
osobiście kaszankę z prawdziwego zdarzenia, uwielbiam, nieznie od tego jak jest przyrządząna !pozdrawiamy serdecznieTapenda
Beatko- aż tak dobrze nie ma .Też żar. Przez upał i konieczność popołudniowej wizyty u lekarza obiad był robiony na raty. Kaszankę usmażyłam wcześnie rano i po schłodzeniu schowałam do lodówki. Tak samo cebulkę.Ziemniaczki ugotowałam zanim zaczęł sie upał i wstępnie zrumieniłam( bo one są gotowane i smażone na rumiane plastry po oprószeniu przyprawami i mąką).Spokojnie wszystko czekało sobie w chłodzie , a wieczorem tylko podgrzałam i zjadłyśmy w chłodzie na balkonie :)