Lazania kojarzy się z daniem, którego należy bezwzględnie unikać w czasie odchudzania. Makaron? Ser? To na pewno nie sprzyja redukcji masy ciała. A tymczasem okazuje się, że w odpowiednio skomponowanym menu odchudzającym spokojnie znajdzie się miejsce i na takie posiłki od czasu do czasu. I nie mówię tu nawet o samym makaronie, który jak najbardziej może stanowić
Powiedz dietom niejest zrobiona w całości tylko z SERA 🤤 pomysł na to danie dostałam jakiś czas temu od mojego kolegi i uwierzcie mi, że takie dania można jeść normalnie będąc na diecie odchudzającej Idealnie sprawdza się jako posiłek BT (białkowo-tłuszczowy) Składniki: ✔ 100 g sera gouda w plastrach ✔dodatkowo warzywa wedle uznania (u mnie pomidor, papryka, szczypior) Przygotowanie
Zdrowie i pysznie na talerzuDanie to możemy zaliczyć do wzmacniająco-odchudzających.1 udko kurczaka½ pomarańczy -sok½ cytryny -sok20 g masła½ selera naciowego2 łyżki uprażonych migdałów,pini,słonecznikasól, pieprzUsmażyć udko i zdjąć z patelni. Trzymać w cieple.Na patelnię wrzucić pokrojony na cienkie plasterki seler naciowy.Zetrzeć skórkę z pomarańczy i cytryny (wcześniej sparzyć!),dodać do soku i polać seler. Doprawić solą
Kulinarny karnet ChristopheraNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
IzaGotujeJeżeli planujemy gotowanie mięsa na parze, to pamiętajmy, aby je najlepiej na noc zamarynować w oliwie i przyprawach. Mięso jest wtedy bardziej soczyste i wyraziste w
Kulinarne przemysleniadorastałam. Dziś to danie jest nieco zapomniane, dlatego je przypominam, ale w wersji odchudzonej. Mogą ją jeść osoby odchudzające się i pragnące nie przytyć, bo ryba jest bez panierki i zawiera mnimalną ilość tłuszczu. Jeśli chcecie odchudzić danie, to ryby nie smaży się lecz gotuję na parze lub w aromatycznym wywarze. Gotowanie ryby na parze(...)dobrze przyprawić, powinien mieć wyrazisty smak, który przekaże rybie. Rybę po grecku podaje się na zimno i na ciepło. Może być przystawką na przyjęciu lub częścią pełnowartościowego dania obiadowego. Moja ulubiona wersja - ryba po grecku na ciepło, podana z ryżem. Składniki: 1 kg płatów ryby morskiej (takiej jak: mintaj, sola, dorsz lub halibut) wywar
Codziennik Kuchennyrazu podać ze posypaną świeżą kolendrą. Te danie mocno rozgrzewa organizm, więc jest polecane w okresie jesienno-zimowym, dobre na przeziębienie. danie zawiera Kapsaicynę, która jest antynowotworowa i dobra na odchudzanie :). Pozdrawiam i życzę smacznego
pichciszto