Pyszna, gęsta, rozgrzewająca i bardzo pożywna zupa meksykańska Taco. Najlepszą zupę Taco podają w Warszawie w barze Lemon, osobiście nie jadłam, ale jadła ją
Smaczne ZdroweBiłam i biję się z myślami, czy dobrze zrobiłam dodając zdjęcie do tego posta. Sos na zdjęciu wyszedł fatalnie, nie takiego efektu oczekiwałam :( Cóż raz się
ClauditteMissCookingSKŁADNIKI NA PLACUSZKI: 1 duża papryka czerwona 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 duże ziemniaki 1 jajko 3 łyżki mąki ziemniaczanej sól i pieprz do smaku
ClauditteMissCookingLasagne z kurczakiem w sosie serowym Pyszna zapiekanka, przekładana makaronem, kurczakiem oraz warzywami z sosem serowym. Składniki: · 1 podwójny
Kulinarna ChwilaObok tradycyjnych gołąbków przygotowywanych przeze mnie od lat, zagościły u nas ostatnio gołąbki w troszkę odmienionej formie. A nawet dwóch. Pierwsza wersja farszu była
Smaczne ZdroweDo trochę innego smaku chciałabym Was przekonać. Ja osobiście bardzo lubię indyjską kuchnię. Mięso wołowe pociąć na cienkie paski, odciąć wszystkie włókna. Imbir i ząbki czosnku
Kuchnia Pokoleń1,5 kg łaty wołowej*, 100 g soli, 1 kg bobu, 2 papryki czerwone, 3 dymki, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, masło klarowane do smażenia, trociny do
królestwo garówKorytkowe jedzonko Wszystko w jednym naczyniu, zapiekane mięso z kurczaka z warzywami. Składniki: · ½ fileta z kurczaka ·
Kulinarna ChwilaPodczas przeglądania przepisów z Kuchni Lidla natknęłam się na ciekawy przepis Pascala Brodnickiego na bardzo fajną, nieskomplikowaną zapiekankę. Od razu wzięłam się do roboty
Słodko-Słony Świat IlonyPseudo Burger Coś dla miłośników burgerów lub inaczej zachęta dla dzieci, obiad podany w tak sposób skusi na pewno nie jednego smakosza. Składniki: ·
Kulinarna ChwilaSchab doprawić solą i pieprzem. Do miseczki wsypać suszone zioła, paprykę w proszku ostrą i słodką. Obsypać tą mieszanką płaty mięsa. Ziemniaki obrać ze skórki, pokroić
Kuchnia PokoleńNie wiem czemu, ale wątróbka zawsze kojarzy mi się z dzieciństwem. Tylko, że w moim przypadku nie chodzi o niesmak jaki pozostawiła w mojej pamięci
kulinarnyJaDoskonale wiecie, że dbam o jakość produktów jakie spożywa moja rodzina. Nie inaczej jest w kwestii wędlin, a zwłaszcza kiełbas. Zanim dokonam zakupu jakiegoś wyrobu mięsnego, wnikliwie studiuję etykietę, aby uniknąć sztucznych zapychaczy i konserwantów. Zastanawialiście się kiedyś, dlaczego dawniej wędliny były lepszej jakości, niż obecnie? Bo były produkowane tradycyjnie, nie masowo, z należytą dbałością o surowiec. Na jakość produktu(...)Brak glutaminianu, fosforanów i białka sojowego to kolejne atuty tej kiełbasy. Nie myślcie, że jedliśmy ją jedynie w formie kanapek – nie byłabym sobą, gdybym nie zaproponowała Wam oryginalnego dania. Zobaczcie, co pysznego z niej wyczarowałam. Puree z ziemniaków, selera i soczewicy z chrupiącymi chipsami z kiełbasy krakowskiej suchej Składniki na 4 porcje : 800g mączystych ziemniaków 200g korzenia selera
DietologQuinoa - czyli komosa ryżowa należy do pokarmów o niezwykłych właściwościach odżywczych, a jej ziarna znane są od tysiącleci. Zawierają ok. 20 proc. pełnowartościowego białka, błonnik, antyoksydanty
ClauditteMissCooking