dania mięsne - 13801 przepisów (strona:297/921)

ZAPIEKANKA Z KURCZAKIEM NA PUREE ZIEMNIACZANO-KUKURYDZIANYM 208

Podczas przeglądania przepisów z Kuchni Lidla natknęłam się na ciekawy przepis  Pascala Brodnickiego na bardzo fajną, nieskomplikowaną zapiekankę. Od razu wzięłam się do roboty

Słodko-Słony Świat Ilony
Pseudo Burger 144

Pseudo Burger Coś dla miłośników burgerów lub inaczej zachęta dla dzieci, obiad podany w tak sposób skusi na pewno nie jednego smakosza. Składniki: ·    

Kulinarna Chwila
Zapiekanka ze schabem i sosem beszamelowo serowym 110

Schab doprawić solą i pieprzem. Do miseczki wsypać suszone zioła, paprykę w proszku ostrą i słodką. Obsypać tą mieszanką płaty mięsa. Ziemniaki obrać ze skórki, pokroić

Kuchnia Pokoleń
Wątróbka drobiowa z jabłkami i wiśniówką 238

Nie wiem czemu, ale wątróbka zawsze kojarzy mi się z dzieciństwem.  Tylko, że w moim przypadku nie chodzi o niesmak jaki pozostawiła w mojej pamięci

kulinarnyJa
Puree z ziemniaków, selera i soczewicy z chrupiącymi chipsami z kiełbasy krakowskiej suchej w jakości QAFP 132

Doskonale wiecie, że dbam o jakość produktów jakie spożywa moja rodzina. Nie inaczej jest w kwestii wędlin, a zwłaszcza kiełbas. Zanim dokonam zakupu jakiegoś wyrobu mięsnego, wnikliwie studiuję etykietę, aby uniknąć sztucznych zapychaczy i konserwantów. Zastanawialiście się kiedyś, dlaczego dawniej wędliny były lepszej jakości, niż obecnie? Bo były produkowane tradycyjnie, nie masowo, z należytą dbałością o surowiec. Na jakość produktu(...)Brak glutaminianu, fosforanów i białka sojowego to kolejne atuty tej kiełbasy. Nie myślcie, że jedliśmy ją jedynie w formie kanapek – nie byłabym sobą, gdybym nie zaproponowała Wam oryginalnego dania. Zobaczcie, co pysznego z niej wyczarowałam. Puree z ziemniaków, selera i soczewicy z chrupiącymi chipsami z kiełbasy krakowskiej suchej Składniki na 4 porcje : 800g mączystych ziemniaków 200g korzenia selera

Dietolog
Piersi z kurczaka z sosem pieczarkowym z dodatkiem kosmosy ryżowej (Quinoa). 144

Quinoa - czyli komosa ryżowa należy do pokarmów o niezwykłych właściwościach odżywczych, a jej ziarna znane są od tysiącleci. Zawierają ok. 20 proc. pełnowartościowego białka, błonnik, antyoksydanty

ClauditteMissCooking
Boczek pieczony w winie 227

Pieczony boczek, choć siłą rzeczy nie uchodzi za szczególnie dietetyczny składnik, ma wielu fanów. Dlatego zamierzamy zaprezentować kilka różnych przepisów tego rodzaju. Rozpoczniemy od wersji wytrawnej

Kulinarna Pokusa
Klopsiki Oleksego 116

Klopsiki Oleksego Pyszne małe kotleciki w sosie z naszymi ulubionymi warzywami. Składniki: ·        ½ kg mięsa mielonego z łopatki ·    

Kulinarna Chwila
Galareta z nóżek 193

Galareta z nóżek to rewelacyjna sprawa. Jest pyszna i nie równa się nawet z galaretami, do których używa się żelatyny. Zrobienie jej wymaga dużo czasu, ale

Mama Gotuje
Zapiekanka z makaronem i brokułem 361

 Propozycja dla miłośników brokuła, delikatnych i aksamitnych smaków. Składniki: brokuł, 1 duża cebula, 2-3 ząbki czosnku, pierś z kurczaka, mały jogurt naturalny, 2 łyżki

Kuchnia Pełna Pasji
Bigos z białej kapusty – kuchnia podkarpacka 169

Zwykle robię bigos z kapusty kiszonej, choć bardziej popularne są chyba bigosy mieszane – z kapusty kiszonej i białej (surowej). Byłam ciekawa, jak smakuje bigos z białej

Trzeci talerz
KOTLECIKI Z KASZY GRYCZANEJ PRAŻONEJ I CHLEBA ŻYTNIEGO Z ŻÓŁTYM SEREM. 231

ułożyła się sama. Kotleciki wyszły pyszne. Nie rozpadają się, a ser, podczas smażenia, nie wycieka na patelnię. Za to pięknie ciągnie się, przy krojeniu. Sycą i świetnie zastępują danie mięsne. Chleba w smaku nie czuć, stanowi lepiszcze. Karmel-itka po prostu nie miała pod ręką bułki tartej, a z nieruchomą stopą do sklepu przecież nie pójdzie. Trzeba było sobie(...)wodzie, odciskam, dodaję do kaszy i razem mieszam. Kiedy kasza jest już chłodna, wbijam jajka, dodaję resztę składników i wyrabiam. Len dodajemy w zależności, od lepkości masy. Jeśli nie da się łatwo uformować kotlecików, dosypujemy go, by masa przypominała taką, jak na kotleciki mielone. Następnie zwilżonymi dłońmi formuję podobnej wielkości, nie za duże kotleciki. Na patelni rozgrzewam olej

W kuchni Karmel-itki
Faszerowane cukinie 113

  Faszerowane cukinie Sezon w pełni, trzeba korzystać, więc najwyższy czas na doskonałą przekąskę z cukinii. Tak przygotowana przekąska jest bardzo smaczna, faszerowana kurczakiem i warzywami

Kulinarna Chwila
Domowa wędlina z indyka 147

Pieczony filet z indyka Mega soczysta, krucha i bardzo aromatyczna – domowa wędlina z indyka, która wprost rozpływa się w ustach. Tak przygotowane mięsko można jeść

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania