dania mięsne - 13801 przepisów (strona:290/921)

Kieszonkowy rarytas 197

Kieszonkowy rarytas Pyszne, soczyste, rozpływające się w ustach fileciki z kurczaka. Szybkie wykonanie, bardzo ładnie wyglądają na stole. Składniki: ·        2

Kulinarna Chwila
Schab w grzybkach 199

Schab w grzybkach Nic lepszego nie ma jak mięso w aromatycznym sosie z leśnymi grzybami. Składniki: ·        ½ kg schabu ·   

Kulinarna Chwila
Sójka mazowiecka – pieczone pierogi z kaszą jaglaną, grzybami i kapustą 215

Na te pieczone pierogi z kaszą natrafiłam w czasie lektury książki ” Polska kuchnia regionalna”, której recenzja wkrótce na blogu Po prawdzie, jestem z Mazowsza

Mieszam w Garnku
Kurczak pieczony 169

Kurczak pieczony, jeden z moich ulubionych. Mi osobiście, kurczak kojarzy się z niedzielnymi obiadami jeszcze z dzieciństwa. Oczywiście, kurczak obowiązkowy był poprzedzony rosołem z makaronem. Na

Mieszam w Garnku
Mój tata wymiata !!! Rodzinne gotowanie. Zdrowe kotleciki z indyka. 180

ułatwia przyswajanie pokarmu, znosi wzdęcia i nadfermentację, zwalnia napięcie mięśni gładkich przewodu pokarmowego. Ziele cząbru ma zapach macierzanki i wchodzi w skład pieprzu ziołowego. Służy jako przyprawa do konserw mięsnych i jarzynowych. Właściwości i zastosowanie lubczyku Już od bardzo dawnych czasów znane są niemalże magiczne właściwości tej rośliny. Używana jest przede wszystkim w trzech dziedzinach: kulinaria, ziołolecznictwo oraz kosmetyka. Ziołolecznictwo(...)się zwłaszcza podczas letniego grillowania. Mięso wystarczy dzień wcześniej zanurzyć w zalewie na bazie oliwy z oliwek, a na następny dzień wrzucić na ruszt. Trudno o zdrowsze i smaczniejsze danie. Przykładowa zalewa może składać się z: oliwy z oliwek, miodu, musztardy i czosnku granulowanego. Mięso bardzo dobrze smakuje upieczone w domowym piekarniku, najlepiej w rękawie do pieczenia. Wszystkie płyny

ClauditteMissCooking
Móżdżek cielęcy, panko, szafranowe aioli 162

320 g móżdżku cielęcego, 200 ml octu białego winnego, 4 liście laurowe, kilka ziaren pieprzu,   Panierka: 50 g mąki, 2 jajka, 100 g panko* olej

królestwo garów
Roladki w sosie żurawinowym 134

  Roladki w sosie żurawinowym Pomysł na soczyste roladki w sosie z żurawiny, takie roladki mogą być podane na świąteczny obiedzie lub imprezie. 9 porcji 55

Kulinarna Chwila
Udka w sosie żurawinowym 131

  Udka w sosie żurawinowym Pomysł na soczyste udka w sosie z żurawiny, takie udka mogą gościć na uroczystym obiedzie lub imprezie. 5 porcji 55 minut

Kulinarna Chwila
Młode ziemniaki zapiekane z mięsem 137

Młode ziemniaki zapiekane z mięsem Młode ziemniaczki są najlepsze, dodamy mięso, dobrze przyprawione, ulubiony sos i obiadek pyszny mamy. Składniki: ·       

Kulinarna Chwila
Szybki obiad z polędwiczki 335

Taki obiad jesteście wstanie wykonać od 15-30 minut. Jest smaczny i kolorowy. Polędwiczkę umyć, osuszyć, wyciąć wszystkie błonki. Pokroić polędwiczkę w plasterki, doprawić solą, pieprzem

Kuchnia Pokoleń
Schab Hakuna Matata 159

Schab Hakuna Matata Gdy znudziły się nam kotlety schabowe, możemy mięso przygotować trochę w inny sposób a mianowicie w pysznym warzywnym sosie. Składniki: ·    

Kulinarna Chwila
Orzechy wytrawnie 206

Tegoroczna jesien nas rozpieszcza. Juz nie pamietam kiedy ostatnio o tej porze roku bylo tyle slonca. Delektuje sie nim w kazdej wolnej chwili, tym bardziej, ze

Przysmaki Karolki
Gulaszowa kwaśnica w smakach świata 218

SKŁADNIKI: 1.5 kg kapusty kiszonej 1 kg mięsa wieprzowego z łopatki na gulasz 2 garści suszonych pomidorów 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego 1 łyżka domowej mieszanki

ClauditteMissCooking
Czarujące udka meksykańskie 133

Czarujące udka meksykańskie Co powiecie na udka, które rozpływają się w ustach? Składniki: ·        8 udek z kurczaka ·    

Kulinarna Chwila
Grillowane polędwiczki marynowane w winie 113

Grillowane polędwiczki marynowane w winie Kruche, soczyste i aromatyczne polędwiczki z grilla. Mięso można także usmażyć na patelni grillowej (lub zwykłej). Polędwiczki przygotowane w ten sposób

Blog z Apetytem
Pieczona karkówka – na zimno do kanapek i nie tylko 194

Od czasu do czasu robię takie mięsa na zimno do kanapek, wówczas wiem co w nich jest i co je moja rodzina. Mój syn zawsze mówił

Smaki Ewy