Jagnięcy karczek pokrojony w kotlety i wolno duszony do całkowitej miękkości aż kostki wręcz odpadają od mięska, to jest po prostu rarytas. Niech nie kręci nosek
Sztuka gotowania w/g SamiryPrzepis poniżej to jeden z tradycyjnych sposobów na kaczkę, w tej czy innej postaci obecny w polskiej kuchni od wielu pokoleń. Kaczka z jabłkami jest dosyć
Kulinarna PokusaSałatki zazwyczaj kojarzą się (zwłaszcza mężczyznom) z czymś mało pożywnym i niekoniecznie smacznym. Ale sałatka gyros nie ma z tym nic wspólnego – jest mięcho, kaloryczny sos
Nerds KitchenKaczka pieczona z nadzieniem z warzyw, zapiekana z jabłkami, to idealna propozycja na świąteczny obiad. W ten sam sposób możemy przygotować także tuszkę gęsi
Smaczne ZdroweSKŁADNIKI: 1/2 kg mięsa drobiowo-wołowego 1/2 kg bobu 100 g boczku wędzonego 1 marchew 1 pietruszka 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 liście laurowe kilka
harrisaPrezentujemy kolejny przepis dla zwolenników kaczki. Tym razem będzie to coś w klimacie kuchni azjatyckiej, gdzie jest ona dosyć popularnym mięsem. Ta konkretna receptura wywodzi się
Kulinarna PokusaStarsze dziecko przywiozło z hiszpańskich wojaży przyprawę do paelli, więc nie było innego wyjścia, trzeba było wyciągnąć paellerę i zakasać rękawy :-). Paellę robię z tego przepisu
Kulinarne przygody GatityLubicie makaron? A lubicie brokuły? No i koniecznie mięso musi być na obiad? Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i brokułem będzie dla Was idealna! {"@context":"http:\/\/schema.org
Bardzo Gruby SmokBekonowa fantazja Aromatyczny farsz zanurzony w mięsie z kurczaka, otulony soczystym boczkiem. Tak przygotowane roladki można również wykorzystać do grillowania. Składniki: ·
Kulinarna ChwilaZ perliczki bywa u nas najczęściej pyszny rosół. Tym razem postanowiłam wykorzystać ją w trochę inny sposób. Kiedyś już co prawda mieliśmy perlicę pieczoną w
Smaczne ZdroweOd jakiegoś czasu przygotowuję nasz ulubiony pasztet drobiowy z dodatkiem grzybów. W moim odczuciu jest jeszcze smaczniejszy. My po prostu uwielbiamy grzyby. Fajne
Smaczne ZdroweZajączki w sosie z pomidorów - kuchnia podkarpacka Zajączki to kotlety przygotowane z mielonego mięsa i drobno siekanej kapusty. Z założenia przygotowuje się je z mięsa zająca
Trzeci talerzSchabowe paluszki w ziołach Mięso zanurzone w aromatycznym sosie ziołowym z pieczarkami. Składniki: · ½ kg schabu ·
Kulinarna ChwilaŚwiderkowy kurczak Propozycja na szybki obiad, filet z kurczaka w sosie serowym z warzywami. Składniki: · ½ fileta z kurczaka ·
Kulinarna ChwilaJak sezon na grzyby to koniecznie trzeba zrobić i zjeść schab w sosie z prawdzików! {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2022
Bardzo Gruby Smok