Takiego kurczaka serwowalam juz kilka razy i zawsze tak samo dobrze smakowal. W koncu udalo mi sie zrobic zdjecie zanim zniknal z talerza i dlatego tez
Przysmaki KarolkiPodudzia kurczaka jak z KFC Podudzia kurczaka jak z KFC to świetna alternatywa dla fast foodów kupowanych na mieście Większość z nas lubi od czasu do
WSZYSTKO SMACZNEDzisiaj kontynuacja „szybkiej” kuchni. Nasza Zośka z powodu problemów z brzuszkiem, nie pozostawia nam zbyt dużo wolnego czasu. Jeśli zjem śniadanie przed 11, to
Mieszam w GarnkuHindusi wierzą, że cała nasza żywność jest darem bożym. Z tego też względu, cały proces przygotowywania posiłku powinien być traktowany z należytym szacunkiem oraz powagą.
Moja Mama GotujeDobre z kaszą, z makaronem, z ziemniakami. Dobre z chrupiącą bagietką i w towarzystwie sałaty. Dobre dla dużych i dla małych. Zwyczajnie, po prostu
kolorowotorcikowoPoniżej prezentuję kolejny przepis z kategorii „prosto, szybko i skutecznie”. Składniki do tej potrawy są zwykle na bieżąco dostępne w kuchni, a w najgorszym razie – w
Kulinarna PokusaGołąbki z kaszą jęczmienną z Hucisk - kuchnia podkarpacka Choć współcześnie gołąbki kojarzą się przede wszystkim z ryżem, w kuchni podkarpackiej to kasze były tym składnikiem, który
Trzeci talerzWyjątkowo pyszny i łatwy obiad, którym do syta naje się cała rodzina :) Soczyste, mięciutkie, rozpadające się mięso z udek kurczaka (bez kości) zapiekane razem z kolorowymi
Słodko-Słony Świat IlonySkładniki: chudy boczek 1 kg, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 10 sztuk, kucharek 1 łyżka, majeranek 1 łyżka, chili pieprz cayenne 1 łyżka, smalec 1 łyżeczka
W Mojej Kuchni Lubiępapryką, czosnkiem i imbirem, zdecydowanie moje klimaty, pięknie pachnie, apetycznie wygląda. Mięso z indyka podane z pieczonymi burakami pokrojonymi w kostkę oraz ugotowaną marchewką i tłuczonymi ziemniakami. Taki domowy, mięsny, dość syty obiad. SKŁADNIKI: 1 udo z indyka (Krakus) 2 buraki pieczone z tego przepisu 2 marchewki sól, pieprz, kilka kropel soku z cytryny, szczypta cukru pudru do podania tłuczone(...)polewam mięso powstałym sosem. Gotowe wyjmuję i lekko studzę, by dało się pokroić. Kroję w plastry. Mięso jest tak soczyste i miękkie, że jeśli się nie uda powstaje indyk “szarpany”, czyli soczyste kawałki mięsa. Nam to nie przeszkadza na talerzu. Takie kawałki świetnie sprawdzą się np. w daniu z makaronem. Na talerzu układam mięso, ciepłe kosteczki buraków
Zasmakuj KuchniDziś mam dla Was propozycję wyśmienitego obiadu, który robi się łatwo i dość szybko, a całość prezentuje się naprawdę okazale :) Filety z kurczaka w niezwykle chrupiącej
Słodko-Słony Świat IlonyZima już się zaczęła, oknem mróz a ja podczas obiadu miałam okazję powspominać tegoroczną ciepłą, kolorową jesień. :-) Sos z podgrzybkami Nasza Chata wyszedł pyszny, właściwie taki
Szefowa kuchniJesienią byliśmy w Krakowie, a ponieważ był to jeszcze czas bez covidowych obostrzeń, posiłki mogliśmy jeść na mieście. Już przed wyjazdem mieliśmy zaplanowaną wizytę na krakowskim
niecodziennikparyZielona Kraina Wok Latem wszystko jest zielone. Składniki: · 1 filet z kurczaka · Sól ·
Kulinarna Chwila