Pieczony boczek, choć siłą rzeczy nie uchodzi za szczególnie dietetyczny składnik, ma wielu fanów. Dlatego zamierzamy zaprezentować kilka różnych przepisów tego rodzaju. Rozpoczniemy od wersji wytrawnej
Kulinarna PokusaKlopsiki Oleksego Pyszne małe kotleciki w sosie z naszymi ulubionymi warzywami. Składniki: · ½ kg mięsa mielonego z łopatki ·
Kulinarna ChwilaGalareta z nóżek to rewelacyjna sprawa. Jest pyszna i nie równa się nawet z galaretami, do których używa się żelatyny. Zrobienie jej wymaga dużo czasu, ale
Mama GotujePropozycja dla miłośników brokuła, delikatnych i aksamitnych smaków. Składniki: brokuł, 1 duża cebula, 2-3 ząbki czosnku, pierś z kurczaka, mały jogurt naturalny, 2 łyżki
Kuchnia Pełna PasjiZwykle robię bigos z kapusty kiszonej, choć bardziej popularne są chyba bigosy mieszane – z kapusty kiszonej i białej (surowej). Byłam ciekawa, jak smakuje bigos z białej
Trzeci talerzułożyła się sama. Kotleciki wyszły pyszne. Nie rozpadają się, a ser, podczas smażenia, nie wycieka na patelnię. Za to pięknie ciągnie się, przy krojeniu. Sycą i świetnie zastępują danie mięsne. Chleba w smaku nie czuć, stanowi lepiszcze. Karmel-itka po prostu nie miała pod ręką bułki tartej, a z nieruchomą stopą do sklepu przecież nie pójdzie. Trzeba było sobie(...)wodzie, odciskam, dodaję do kaszy i razem mieszam. Kiedy kasza jest już chłodna, wbijam jajka, dodaję resztę składników i wyrabiam. Len dodajemy w zależności, od lepkości masy. Jeśli nie da się łatwo uformować kotlecików, dosypujemy go, by masa przypominała taką, jak na kotleciki mielone. Następnie zwilżonymi dłońmi formuję podobnej wielkości, nie za duże kotleciki. Na patelni rozgrzewam olej
W kuchni Karmel-itkiFaszerowane cukinie Sezon w pełni, trzeba korzystać, więc najwyższy czas na doskonałą przekąskę z cukinii. Tak przygotowana przekąska jest bardzo smaczna, faszerowana kurczakiem i warzywami
Kulinarna ChwilaPieczony filet z indyka Mega soczysta, krucha i bardzo aromatyczna – domowa wędlina z indyka, która wprost rozpływa się w ustach. Tak przygotowane mięsko można jeść
Blog z ApetytemFilet pod wiosenną pierzynką Delikatne mięso z kurczaka w aromatycznej przyprawie pod pierzynką z nowalijek. Połączenie tych smaków, to prawdziwe dzieło kulinarne 8 porcji 50
Kulinarna ChwilaWielkanocne Polędwiczki Delikatne mięso faszerowane jajkiem zanurzone w pysznym musztardowym sosie może być ozdobą naszego świątecznego stołu. Mięso jest bardzo smaczne, na pewno goście się skuszą
Kulinarna ChwilaPrzy okazji ostatniego przepisu na golonkę w piwie „ujawnił się” dość popularny w naszym kraju zestaw warzyw „do wszystkiego” – czyli różne kombinacje marchewki, selera, pietruszki
Kulinarna PokusaPewnego razu wpadłam do sklepiku z azjatycką żywnością, kupiłam płatki ryżowe do sajgonek i się zaczęło :) Jako, że zbytnio nie mam zaufania do mięsa mielonego w
Smakowy RajSkładniki: 1 kg mięsa mielonego z indyka 2 puszki pokrojonych pomidorów 1 koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka mąki 1 duża cebula 4 ząbki czosnku natka pietruszki sól
ClauditteMissCookingSmocza miska azjatycka to próba wprowadzenia azjatyckich smaków do polskiej domowej kuchni – smakuje obłędnie! Jest to połączenie kilku potraw, które już znacie pojedynczo. W zestawieniu
Bardzo Gruby Smok