dania mięsne - 13801 przepisów (strona:301/921)

Boczek pieczony w winie 213

Pieczony boczek, choć siłą rzeczy nie uchodzi za szczególnie dietetyczny składnik, ma wielu fanów. Dlatego zamierzamy zaprezentować kilka różnych przepisów tego rodzaju. Rozpoczniemy od wersji wytrawnej

Kulinarna Pokusa
Klopsiki Oleksego 104

Klopsiki Oleksego Pyszne małe kotleciki w sosie z naszymi ulubionymi warzywami. Składniki: ·        ½ kg mięsa mielonego z łopatki ·    

Kulinarna Chwila
Galareta z nóżek 179

Galareta z nóżek to rewelacyjna sprawa. Jest pyszna i nie równa się nawet z galaretami, do których używa się żelatyny. Zrobienie jej wymaga dużo czasu, ale

Mama Gotuje
Zapiekanka z makaronem i brokułem 351

 Propozycja dla miłośników brokuła, delikatnych i aksamitnych smaków. Składniki: brokuł, 1 duża cebula, 2-3 ząbki czosnku, pierś z kurczaka, mały jogurt naturalny, 2 łyżki

Kuchnia Pełna Pasji
Bigos z białej kapusty – kuchnia podkarpacka 158

Zwykle robię bigos z kapusty kiszonej, choć bardziej popularne są chyba bigosy mieszane – z kapusty kiszonej i białej (surowej). Byłam ciekawa, jak smakuje bigos z białej

Trzeci talerz
KOTLECIKI Z KASZY GRYCZANEJ PRAŻONEJ I CHLEBA ŻYTNIEGO Z ŻÓŁTYM SEREM. 222

ułożyła się sama. Kotleciki wyszły pyszne. Nie rozpadają się, a ser, podczas smażenia, nie wycieka na patelnię. Za to pięknie ciągnie się, przy krojeniu. Sycą i świetnie zastępują danie mięsne. Chleba w smaku nie czuć, stanowi lepiszcze. Karmel-itka po prostu nie miała pod ręką bułki tartej, a z nieruchomą stopą do sklepu przecież nie pójdzie. Trzeba było sobie(...)wodzie, odciskam, dodaję do kaszy i razem mieszam. Kiedy kasza jest już chłodna, wbijam jajka, dodaję resztę składników i wyrabiam. Len dodajemy w zależności, od lepkości masy. Jeśli nie da się łatwo uformować kotlecików, dosypujemy go, by masa przypominała taką, jak na kotleciki mielone. Następnie zwilżonymi dłońmi formuję podobnej wielkości, nie za duże kotleciki. Na patelni rozgrzewam olej

W kuchni Karmel-itki
Faszerowane cukinie 101

  Faszerowane cukinie Sezon w pełni, trzeba korzystać, więc najwyższy czas na doskonałą przekąskę z cukinii. Tak przygotowana przekąska jest bardzo smaczna, faszerowana kurczakiem i warzywami

Kulinarna Chwila
Domowa wędlina z indyka 141

Pieczony filet z indyka Mega soczysta, krucha i bardzo aromatyczna – domowa wędlina z indyka, która wprost rozpływa się w ustach. Tak przygotowane mięsko można jeść

Blog z Apetytem
Filet pod wiosenną pierzynką 52

  Filet pod wiosenną pierzynką Delikatne mięso z kurczaka w aromatycznej przyprawie pod pierzynką z nowalijek. Połączenie tych smaków, to prawdziwe dzieło kulinarne 8 porcji 50

Kulinarna Chwila
Wielkanocne Polędwiczki 149

Wielkanocne Polędwiczki Delikatne mięso faszerowane jajkiem zanurzone w pysznym musztardowym sosie może być ozdobą naszego świątecznego stołu. Mięso jest bardzo smaczne, na pewno goście się skuszą

Kulinarna Chwila
Żeberka z warzywami i pęczakiem 227

Przy okazji ostatniego przepisu na golonkę w piwie „ujawnił się” dość popularny w naszym kraju zestaw warzyw „do wszystkiego” – czyli różne kombinacje marchewki, selera, pietruszki

Kulinarna Pokusa
Przysmak Samuraja, czyli sajgonko - krokieciki z mięskiem i sezamową nutką :) 152

Pewnego razu wpadłam do sklepiku z azjatycką żywnością, kupiłam płatki ryżowe do sajgonek i się zaczęło :) Jako, że zbytnio nie mam zaufania do mięsa mielonego w

Smakowy Raj
Indycze Pulpeciki w sosie pomidorowym 71

Składniki: 1 kg mięsa mielonego z indyka 2 puszki pokrojonych pomidorów 1 koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka mąki 1 duża cebula 4 ząbki czosnku natka pietruszki sól

ClauditteMissCooking
Smocza miska azjatycka 38

Smocza miska azjatycka to próba wprowadzenia azjatyckich smaków do polskiej domowej kuchni – smakuje obłędnie! Jest to połączenie kilku potraw, które już znacie pojedynczo. W zestawieniu

Bardzo Gruby Smok

Proponowane wyszukiwania