czosnek - 7003 przepisów (strona:360/467)

Oszukany Cezar- wersja druga 719

pleśniowy złocisty Lazur pół papryki białej pół papryki zielonej zielona fasolka szparagowa-50 gram 4 rzodkiewki Zaczynamy od przygotowania sosu. Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym, dodajemy posiekaną dymkę, czosnek i doprawiamy solą i pieprzem. Sałatę lodową myjemy i rwiemy na kawałki. Wkładamy do miski, wlewamy połowę sosu i dokładnie mieszamy. Niech nasza sałata się w tym zamarynuje. Fasolkę szparagową gotujemy

Mango Papaja
Faszerowane piersi kurczaka 5335

postanowiłam je podać faszerowane serem kozim i wrzucić na grill. Faszerowane piersi kurczaka z grilla były pyszne, soczyste, idealne w smaku. Przygotowujemy marynatę z 2 łyżek oliwy, 2 ząbków czosnku, odrobiny sosu sojowego, odrobiny soku z cytryny i siekanego świeżego tymianku. W 2 piersiach kurczaka robimy kieszonkę, doprawiamy kurczaka solą i pieprzem, smarujemy marynatą, również w środku kieszonki. Do środka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Od czego zacząć? Czyli mój pomysł na odchudzanie. 465

przetworzonych. Jednak skoro pozbyłem się tych rzeczy z mojego jadłospisu to co jeść? Spokojnie! Jest jeszcze cała masa produktów dozwolonych :)  Przykładowo sól wymieniłem na inne przyprawy (np. cynamon, czosnek). Smażenie zastąpiłem duszeniem, "smażeniem" na wodzie, pieczeniem w piekarniku, gotowaniem na parze itp. Powiem szczerze, że nie ma żadnej różnicy, a nawet bardziej - wszystko jest smaczniejsze a przede wszystkim lżejsze

All My Fit Life
KOTLETY MIELONE W WERSJI LIGHT Z PIECZARKAMI I MOZZARELLĄ 1206

zależy od Ciebie - ja przykładowo wezmę 500g) należy doprawić. Stosuję tutaj przede wszystkim zioła prowansalskie i pieprz. Następnie do doprawionego mięsa wbić jedno jajko i wkroić nieco cebuli i/lub czosnku dla smaku. Kolejnym krokiem jest dodanie startych pieczarek (ilość wedle uznania) Po dodaniu pieczarek możemy także dorzucić nieco mozzarelli (która po usmażeniu kotleta będzie się ciągnęła). Z tak przygotowanego mięsa

All My Fit Life
Zupa z cukinii z serkiem topionym 174

ogródku nadal rosną młode cukinie. Pyszna zupa krem z cukinii z serkiem topionym z dodatkiem groszku ptysiowego. Składniki: 1 marchewka mniejsza 1 pietruszka 1 cebula średnia 3 ząbki czosnku 2 ziemniaki 1 cukinia mniejsza 1 łyżka masła 1 l bulionu warzywnego 80 g serka topionego kremowego sól pieprz kurkuma Przygotowanie: Wszystkie warzywa oczyścić,umyć i pokroić w kostkę. W garnku

Ala piecze i gotuje
Papryka marynowana z czosnkiem 302

minuty. Odcedzić i szybko przelać zimną wodą. Cukier, sól i miód zagotować w 1,5 litra wody. Wlać ocet i ponownie zagotować. Do każdego słoika włożyć 3 obrane ząbki czosnku, 5 ziaren ziela angielskiego i kilkanaście ziaren gorczycy. Dodać paprykę i zalać gorącą zalewą. Wlać po łyżeczce oleju. Słoiki zakręcić i pasteryzować ok. 10 minut. Uwaga – sprawdzona rada

Świat Smaku
Z dalekich wypraw... #7 Postcard from Dauphiné. PRIORITAIRE! 242

obiad "grota" robiłam, tyle że francuskiego, kiedy info dostałam. Symbolicznie dzielę się nim ze szczęśliwymi rodzicami. Sto lat życzę! Sto lat dla Gizmo! W tradycyjnej zapiekance ziemniaczanej Julii jest czosnek. U mnie wczoraj wampir grasował po kuchni, więc dzisiaj musiałam posiłkować się prażoną cebulką, tak dla odmiany. Też dobre wyszło! ok. kilograma obranych ziemniaków ok. szklanki mleka 1 łyżeczka soli

bastalena
Pizza hawajska 115

łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżeczka soli - 1/2 łyżeczki cukru Do obłożenia pizzy: - kulka mozzarelli - 150 g szynki - puszka ananasa - 150 g sera żółtego Sos pomidorowy*: - 2 ząbki czosnku - 1 puszka pomidorów (dobrze odsączonych, masa wyjściowa 400 gram) - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1/2 łyżeczki soli - 1 łyżeczka suszonego oregano - 1 łyżeczka suszonej bazylii * sos pomidorowy idealnie nadaje się również

W mojej holenderskiej kuchni
Pulpety 231

powiedzieć, że są przepyszne i warto ich spróbować. Polecam Zaczynamy: Składniki: około 600 gr mięsa mielonego-użyłam wołowego 1 cebula 1 bułka 200 ml mleka 2 jajka 3 ząbki czosnku natka pietruszki sól, pieprz, papryka olej Wykonanie: Bułkę zamaczamy w mleku. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do mięsa. Dodajemy jajka, natkę pietruszki, wyciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy sól, pieprz

Smaki Edyty
Salsa ananasowo-paprykowo-nektarynkowa do mięs 218

dalej dusić aż owoce nieco zmiękną. Dodać keczup, doprawić solą, pieprzem, oraz imbirem. Podawać gorące do grillowanych lub pieczonych mięs. Polecam do duszonych bitek z szynki wieprzowej, marynowanej w czosnku, ziołach i papryce w towarzystwie ryżu jaśminowego. Świetnie pasuje również do paluszków rybnych

Czerwień i błękit
Tarta z cebulą, boczkiem, pieczarkami i ananasem 152

łyżeczki soli cebulowej (dostępne w sklepie SKWORCU ) - z racji iż boczekjest dośc slony, tyle soli wystarczy w zupełności 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu 1/4 łyżeczki chilli 1 łyżeczka czosnku granulowanego masło i kasza manna - do wysmarowania i posypania formy na tartę Porcję ciasta na tartę wyjąć z zamrażarki i zostawić w temp. pokojowej do rozmrożenia na ok. 1 godz. - jeśli będzie(...)Ananasa z puszki pokroić w drobne kawałki. Jajka ubić mikserem ze szczyptą soli.  Dodać następnie do nich śmietanę, łyżkę mąki oraz przyprawy: sól cebulową, pieprz czarny, chilli i czosnek granulowany. Wszystko razem zmiksować.  Na podpieczony i wystudzony spód tarty wyłożyć po kolei: cebulę, boczek, pieczarki i ananasa.  Wylać na to masę jajeczną. Na wierzch tarty rozsypać starty

Grunt to przepis!
Suszone pomidory w oliwie 120

dobrą oliwą i dodasz ulubione przyprawy. Nikt Ci niczego nie narzuci (często w suszonych pomidorach są kapary, za którymi ja osobiście nie przepadam). Skuszona/y? Kup pomidory, oliwę, bazylię i czosnek i spróbuj sam, napewno Ci zasmakują! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Zapiekanka z kurkami, ziemniakami i fetą 253

młode ziemniaki i biały sos z gęstej śmietany, fety, gałki muszkatołowej, świeżo mielonego pieprzu. SKŁADNIKI 1 kg młodych ziemniaków ok. 6 garści kurek 3 średnie białe cebule 4 ząbki czosnku kilka gałązek rozmarynu 200 gram gęstej śmietany 18% 200 gram sera feta świeżo mielony pieprz sól olej rzepakowy WYKONANIE Ziemniaki gotujemy na półmiękko. Studzimy, a następnie kroimy w plastry. Blanszujemy

OstryKęs
Pikantne leczo 145

papryki: czerwona, zielona, biała 8 ziemniaków 2 marchewki Cebula Kalarepa Liście pora 4 łyżki oliwy z oliwek woda Przyprawy: Świeży koperek, świeża pietruszka, sól, pieprz, pieprz ziołowy, pieprz Cayenne, czosnek, zioła prowansalskie, Bombay Masala Przygotowanie:      Wszystkie warzywa obieramy, pomidor przed obraniem można sparzyć wodą, aby skórka ładnie się oderwała. Cebulę szatkujemy i podsmażamy w dużym garnku

Weganizm infantylny
Sajgonki 131

plastry ananasa 1/4 szklanki wody z puszki po ananasie 1/2 łyżeczki mąki pszennej 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej gotowy sos chilli słodko-pikantny olej rzepakowy Przyprawy: sól kurkuma chilli imbir czosnek Opcjonalnie: makaron ryżowy z tapioką natka pietruszki Przygotowanie:      Pieczarki obieramy, myjemy i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dolewamy do nich wodę i pozwalamy im się trochę podgotować

Weganizm infantylny