czosnek - 7003 przepisów (strona:254/467)

Madera, raj na Oceanie Atlantyckim 188

warzywami Fot. Zupa ze skorupiakami Fot. Szaszłyk z kalmarów oraz langustynki z grilla wraz z dodatkami Fot. Smażone szprotki Fot. Estepada, czyli szaszłyk z mięsa wołowego marynowanego w czosnku, liściach laurowych i maderze (winie) Fot. Sałatka z McDonald's ;) Fot. I deser - uwielbiane przeze mnie lody!!! Obok jedzenia, podziwiania przyrody, najprzyjemniejsze w naszym pobycie były bezcelowe, niespieszne spacery (nie)utartymi

Taste Of My Day
Włoska zupa z salami i parmezanem 215

bardzo mocno wieje, czego nie da się nie czuć po prostu .I dlatego postanowiłam zaserwować pyszną zupkę rozgrzewającą. Składniki -mieszanka warzywna – mogą być mrożonki -przyprawy Skworcu – suszone pomidory z czosnkiem niedzwiedzim i czarnuszką, pieprz ziołowy, liście kolendry, -śmietana- jeśli lubicie, a jak nie to oliwa z oliwek -salami ungherese u mnie -płatki parmezanu -bazylia Ugotuj w niewielkiej ilości wody warzywa

Z Kuchni Do Kuchni
Hummus z suszonymi pomidorami 192

suszonych pomidorów 2 łyżki oleju sezamowego 3 łyżki sezamu (zamiast oleju sezamowego i sezamu można użyć pasty tahini) 2-3 łyżki wody  1 łyżka sambal oelek ząbek czosnku z marynaty suszonych pomidorów szczypta soli W malakserze umieszczamy sezam i olej sezamowy i blenderujemy na gładką pastę. Dodajemy resztę składników i całość dokładnie blenderujemy na gładką masę, jeśli jest taka

Mango Papaja
a`la łazanki... 196

Składniki: kiełbasa śląska 6 sztuk, boczek świeży lub wędzony 20 dag, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 4 sztuki, smalec 1 łyżka, kapusta kiszona 1 kg, cukier 1 łyżeczka, pomidory krojone z puszki 1 puszka mała, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony - do smaku, przyprawa w płynie - do smaku, makaron łazanki 25 dag kapustę kiszoną z cukrem ugotować w odpowiedniej ilości

W Mojej Kuchni Lubię
zapiekany makaron muszle ze szpinakiem... 227

Składniki: makaron muszle Royal Brand 10 sztuk, szynka wędzona 20 dag, olej rzepakowy 2 łyżki, cebula 1 sztuka, pieprz czarny 1 łyżeczka, ząbek czosnku 2 sztuki, szpinak świeży 300 gram, śmietana 1/2 szklanki, ser żółty 15 dag, kucharek - uniwersalna 1 łyżeczka, śmietana 1/2 szklanki, jajka 2 sztuki użyłam makaron muszle z mieszanki "makaron po seczuańsku" - pozostały makaron wykorzystam

W Mojej Kuchni Lubię
gulasz z biodrówki z mieszanym makaronem po seczuańsku... 171

makaronem na syty, smaczny obiad...........SMACZNEGO!!! makaron po seczuańsku Royal Brand: nie zawiera glutaminianu sodu, bez soli, produkt naturalny - skład: makaron sojowy, makaron jajeczny, suszone boczniaki, suszone grzyby mum, czosnek, por, papryczka chili - opakowanie: 250 gram / starczy dla 3 osób do najedzenia się

W Mojej Kuchni Lubię
Przepis nie zawiera topinambura, egzotyki i ciekłego azotu – najprostsza zupa z dyni 157

układów choreograficznych rodem z kamasutry. Potrzebujemy gar w którym będziemy gotować zupę. Na dno garnka wlewamy cienką warstwę oleju (nie oliwy), na to wrzucamy pokrojone: cebulę, 3 ząbki czosnku, pół papryczki chilli bez pestek i spory kawał obranego i pokrojonego imbiru. Smażymy. Do tego dorzucamy pokrojoną w kostkę dynię, lub jeśli mamy upieczoną to takie większe kawałki. Na surowej też

ladykitchen
L... Lecho! [Eintopf part. 1] 284

pieczarek zielona fasolka (miałam dosłownie resztki) 4 parówki* 1 x pomidory z puszki 1 łyżka oleju 1 łyżka pikantnego ketchupu przyprawy (sól, pieprz, bazylia, zioła prowansalskie papryka słodka/ostra, czosnek) *może być inne mięso Przygotowywanie (banalnie proste i szybkie!): 1. Rozgrzewamy olej na patelni (lub garnku), wrzucamy pokrojone w kostkę warzywa i podsmażamy. 2. Po ok. 10min. dorzucamy parówki

Kitchens Alphabet
Krucha sałatka z panierowanym kurczakiem 17744

emulsja, która powstaje przez ubijanie oliwy lub oleju z octem lub sokiem z cytryny, który może być uzupełniony dodatkiem musztardy, miodu lub cukru pudru, suszonych lub świeżych ziół, oraz czosnku. Sos do tej chrupiącej sałatki z panierowanym kurczakiem został wzbogacony o musztardę, miód i zioła prowansalskie. Polecam też sos a la winegret z tego przepisu: Składniki sosu winegret: 3 łyżki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zielony makaron ze szpinakiem i... sałatą! 214

ząbki czosnku75 g jogurtu naturalnego100 g makaronu szpinakowego tagliatelleSól, pieprzSłonecznikPrzygotowanie:Makaron gotujemy zgodnie z tym co pisze na opakowaniu, solimy.W między czasie na patelnię wrzucamy szpinak, sałatę i przeciśnięty czosnek, dodajemy odrobinę soli i pieprz. Smażymy aż warzywa się "skurczą". Przekładamy je do wysokiego naczynia, dodajemy jogurt i blendujemy, ewentualnie doprawiamy. Na makaron układamy sos i posypujemy słonecznikiem. Zielony makaron

Czarnawisienka
Zupę z przestworzy do konkursu się tworzy 212

Hiszpanii. duży kalafior łyżeczka świeżo startego imbiru średnia cebula papryczka chilli łyżeczka słodkiej papryki 0,5l bulionu (wołowego) jajko i mąka do panierki serek Arla Apetina Czosnek&Ziołałyżka oliwy Kalafior podzieliłam na różyczki. Kilka zapanierowałam w mączno- jajecznym cieście. Podsmażyłam na oliwie. Resztę parowałam. Bulion zagotowałam. Usmażonego kalafiorka zdjęłam z patelni. Odłożyłam na bok. W jego miejsce wrzuciłam imbir

bastalena
Z serii DIY (do it yourself) :-P - przyprawa marokańska 271

imbiru 1 łyżeczka soli (u mnie najzdrowsza - czyli himalajska różowa) 1 łyżeczka ziela angielskiego mielonego ok 3 łyżeczek świeżo zmielonego pieprzu (u mnie kolorowy) 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka kminu mielonego 2 zmielone liście laurowe (zmielone w młynku do kawy bądź ugniecione w moździerzu) 1 łyżeczka cebuli granulowanej  1 łyżeczka ziaren kolendry

Restauracyjka Literacka
Pieczeń z rostbefu na różowo. 125

Upieczony rostbef krój w plastry, posól i polej winną esencją. Przepis drugi. Składniki: 2 kg rostbefu Olej do smażenia Mąka do oprószenia Marynata: 1/2 szklanki oliwy 4 ząbki czosnku pokrojonego w plasterki 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu Worcester 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka utłuczonego czarnego pieprzu 1 łyżeczka cukru 3 gałązki rozmarynu 3 gałązki tymianku Wykonanie: Składniki marynaty

Kulinarny karnet Christophera
Zupa krem z kabaczkiem. 229

blogu "Ala piecze i gotuje" -  http://ala-piecze.blogspot.com/2013/10/zupa-z-cukini-z-jabkiem.html Składniki: 0,5 kg kabaczka 0,25 kg ziemniaków 0,30kg cebuli 1  winne jabłko 2  ząbki czosnku 1  pietruszka 1  plaster selera 1 kawałek kalafiora 2 łyżki oleju +2 łyżki masła 1 łyżeczka świeżego imbiru 1 łyżeczka płaska curry  sól ,pieprz do smaku

Kulinarny karnet Christophera
Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 279

zakąski ? Osobiście uważam - uniwersalne, bez jak to się mówi wodotrysków. 1. półmisek mięs  i rolad pieczonych - wystarczą 3 gatunki - np. schab pieczony ze śliwką (morelą,karambolą), karkówka szpikowana czosnkiem, rolada z boczku faszerowanego mięsem, galantyna z kurczaka, kaczki itp. 2. półmisek szynek i wędlin -   polędwica wędzona, dobra szynka, salami, kabanosy ; 3. deska serów -  twardych, pleśniowych, kozich

Kulinarny karnet Christophera

Proponowane wyszukiwania