Stworzyłam więc swoją własną i uważam, że smakuje świetnie. Składniki (porcja na 2 osoby): -woreczek ryżu -pół puszki kukurydzy -4 paluszki surimi -10-12 oliwek (ja użyłam zielonych) -pół czerwonej papryki -do smaku: pieprz, sól, koperek -2 łyżki majonezu -2 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie: 1. Ugotować ryż, wyłożyć do miski i odstawić do ostygnięcia. 2. Pokroić w kostkę paprykę
Pasja Smakudomu w sobotnie popołudnia. Najczęściej dodaje do niej to, co mam w lodówce i w szafce. Składniki: 1 opakowanie makaronu penne 1 pierś z kurczaka pół czerwonej papryki 1 pomidor 2 małe cebule lub 1 duża 15 dag pieczarek 30 dag żółtego sera kilka różyczek brokułów 2 ząbki czosnku sól, pieprz, zioła Sos: pół szklanki śmietany 18% bulion
Pasja Smakudania bez mięsa, to taka soczewica wydawała się idealna na późny obiad. Składniki: cebula 4 ząbki czosnku 2 marchewki 2 szklanki soczewicy (ja użyłam zielonej) 7-8 pieczarek pół czerwonej papryki mały słoik przecieru pomidorowego sól pieprz 2 łyżeczki curry łyżeczka bazylii (ja dałam oregano) olej Wykonanie: 1. Soczewicę gotujemy do miękkości, a następnie odcedzamy. 2. Cebulę i czosnek obieramy
Pasja Smakuwarzywny cieszy mnie i mamę. Całość jest świetnym połączeniem, gdy chcemy zjeść coś pożywnego i nie poświęcać dużo czasu na przygotowanie posiłku. Składniki (6 osób) : 6 plastrów karkówki wieprzowej czerwona papryka 2 cebule przyprawa do mięsa czosnek zioła prowansalskie Wykonanie: 1. Karkówkę posypać przyprawą do mięsa. 2. Paprykę pokroić w paski, cebulę w pół talarki. Czosnek drobno posiekać
Pasja Smakutworzeniu i wypróbowywaniu nowych połączeń. [Przepis stąd . z moją modyfikacją] Składniki: Ciasto: 350 g mąki pszennej 100 g masła 2 jajka sól, ostra papryka Farsz: 1 cukinia 1 papryka czerwona 200 g startego żółtego sera 50 g szynki konserwowej 3 jajka 1 szklanka śmietany 18% 1 łyżka koperku pieprz Wykonanie: 1. Ciasto zagnieść z podanych składników. Włożyć do lodówki
Pasja Smakuszybko fajna potrawa, choć tylko dla fanów słodkich smaków. U mnie domowników podzielił pół na pół ;) Składniki: podwójna pierś z kurczaka duża marchewka duża cebula pół czerwonej papryki 2 garście niesolonych orzeszków ziemnych 2 łyżki oleju 3/4 szklanki wody fix Knorr "Kurczak w aksamitnym sosie orzeszkowym" Wykonanie: 1. Kurczaka pokroić w dużą kostkę, cebulę i paprykę w paski, a marchewkę
Pasja Smakudomu zjedli kolację bez dąsów. PS. Zdjęcia wyszły kiepskie, bo kurczak zamiast na obiad, został podany na kolację, a za oknami już się ściemniło. Składniki: podwójna pierś z kurczaka czerwona papryka duża cebula szklanka mrożonego groszku 2 łyżki oleju szklanka zimnej wody fix Knorr "Kurczak w sosie miodowym" Wykonanie: 1. Cebulę, paprykę i kurczaka pokroić w 2 cm kostkę. Całość
Pasja Smakuprezentowałam jakiś czas temu TU . Ale zamieniłam składniki i dodaje jeszcze raz. Jedna z moich ulubionych :) Składniki: 2 woreczki ryżu puszka kukurydzy opakowanie paluszków surimi 4 ogórki konserwowe pół czerwonej papryki pieprz i sól 2 łyżki majonezu pół kubeczka małego jogurtu naturalnego Wykonanie: 1. Ugotować ryż, wyłożyć do miski i odstawić do ostygnięcia. 2. Pokroić w kostkę paprykę i ogórki
Pasja Smakudomowy obiad, jak i do zabrania w pudełeczku do pracy. Wciąż poszukuję kolejnych przepisów i inspiracji do sprawdzenia. Dzisiaj taką inspiracją był wpis Evity. Składniki: 2 woreczki ryżu pół czerwonej papryki 4 ogórki konserwowe 2 jajka 2 plastry żółtego sera kilka gałązek koperku sól, pieprz 2-3 łyżki bułki tartej (+ bułka tarta do obtoczenia) Wykonanie: 1. Ryż gotujemy wg przepisu
Pasja SmakuSiostry Anastazji", Kraków 2009, wyd. WAM.] Składniki: słoik selera marynowanego puszka kukurydzy puszka ananasa 2 jabłka 6 jajek 2-3 ogórki kiszone 2 pomidory 25 dag szynki konserwowej cebula czerwona majonez pęczek szczypiorku sól, pieprz Wykonanie: 1. Jajka ugotować na twardo. Seler i kukurydzę odcedzić. 2. Jabłka, jajka, pomidory, ogórki, cebulę i plastry ananasa pokroić w drobną kostkę
Pasja SmakuIdealna sałatka na świąteczne śniadanie. Warta uwagi ze względu na szybkość przygotowania. Składniki: 20 dag szynki konserwowej słoik cebulki konserwowej puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy pęczek szczypiorku sól, pieprz majonez Wykonanie: 1. Szynkę pokroić w kostkę, przełożyć do miski. Kukurydzę, fasolę i cebulki odcedzić i dodać do szynki. 2. Szczypiorek drobno pokroić i połączyć z resztą. 3. Doprawić do smaku
Pasja Smakukońcu przekonałam się i ... jest super! Kolejne opakowanie już zakupione, nie pozwolę mu czekać już tak długo. Składniki: szklanka kuskusu szklanka wrzątku 8-10 pomidorków koktajlowych pół cebuli czerwona papryka 6 średnich ogórków konserwowych pół pęczka natki pietruszki sól, pieprz Wykonanie: 1. Kuskus zalewamy wrzątkiem i odstawiamy pod przykryciem na 5 minut. Mieszamy. 2. Pomidorki, paprykę, cebulę i ogórki kroimy
Pasja SmakuInspiracja: któryś program kulinarny - salsa była trochę inna, ryba inna, a do tego gotowana. Ja, żeby uszczęśliwić wszystkich rybkę podsmażyłam na patelni, a z braku czerwonej cebuli musiałam wykorzystać białą, więc salsa jest trochę mniej kolorowa. Niemniej - ciekawe i całkiem lightowe danie. Składniki (dla 4 osób) : filet z dorsza sok z cytryny koperek 12 pomidorków koktajlowych pół pęczka natki pietruszki
Pasja Smakukotlety z kurczaka i papryki. Na szybko, ciekawie i przede wszystkim smacznie. [źródło: "Przepisy czytelników", nr 8/2012, s. 16-17] Składniki: 1 filet z kurczaka 1 czerwona papryka i pół żółtej papryki 3 jajka 3 łyżki mąki 250 g sera żółtego vegeta sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: 1. Filet umyć i pokroić w kostkę. Przełożyć do miski
Pasja Smakufamily:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Składniki: pierś z kurczaka 10 pomidorków koktajlowych mała czerwona papryka papryczka chili garść listków bazylii 2 łyżki śmietany cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz opakowanie makaronu radiatori Wykonanie: Pierś z kurczak pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Dodać
Pasja Smaku