rozwałkować każdą część na kształt koła. Ułożyć na dwóch blaszkach do pieczenia pizzy. Farsz: 100g kiełbasy krakowskiej (użyłam Nove z linii Natura), 2 pomidory, 2 czerwone cebule, 4 łyżki pesto z pomidorów, 2 łyżeczki przyprawy do pizzy do pizzy sycylijskiej (użyłam Kamis), 200g żółtego sera. Ciasto posmarować pomidorowym pesto, ułożyć plasterki kiełbasy, pomidorów oraz
Z miłości do słodkościtych wykorzystałam fasolką szparagową, którą latem zapakowałam do słoiczków. Warzywny farsz świetnie komponuje się z kruchym, drobiowym mięsem. Składniki: 1/2 kg filetu z kurczaka, marchewka, 1/3 czerwonej papryki, 150g fasolki szparagowej (może być ze słoika), sól morska ziołowa (użyłam Kamis), pieprz młotkowany z kolendrą (użyłam Kamis), jajko, 1/2 szklanki bułki tartej
Z miłości do słodkościprzestudzić. Zimną żelatynę dodać do masy, krótko zmiksować. Tortownicę o śr. 21 cm delikatnie natłuścić. Wylać połowę masy waniliowej i wstawić na 15 minut do zamrażalnika. Następnie wylać tężejącą czerwoną galaretkę i ponownie wstawić na 15minut do zamrażalnika. Wylać resztę masy waniliowej i wstawić na 15 minut do zamrażalnika. Na wierzch wylać zieloną galaretkę i wstawić do lodówki
Z miłości do słodkościwarzywa, sałatka ta gości na naszym stole. Jest naprawdę bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu, a do tego lekka;) Polecam! Składniki: 3 zupki chińskie, 2 pomidory, czerwona papryka, 1 ogórek, pęczek szczypiorku, puszka kukurydzy, sól, pieprz, 2 łyżki majonezu. Wykonanie Ogórka obrać, pokroić w kostkę. Paprykę umyć, oczyścić, wraz z pomidorami pokroić
Z miłości do słodkościalbo jak kto woli surówkę. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub dodatek do śniadania;) Składniki: 400g fasolki szparagowej, 2 łyżki orzechów włoskich, 2 łyżki posiekanej czerwonej cebuli, 2 łyżki natki pietruszki. Fasolkę umyć, gotować w osolonym wrzątku około 4 minuty. Przełożyć na sito, przelać zimną wodą. Wymieszać z posiekaną cebulą i drobno posiekaną natką
Z miłości do słodkościjest sałata i awokado. Do tego świeże warzywa, lekki sos i odrobinę twarożku kanapkowo - sernikowego, który ma niewiele kalorii a dodaje sałatce niezwykłego smaku:) Składniki: główka sałaty, puszka czerwonej fasoli, świeży ogórek, 2 awokado, pęczek rzodkiewek, 1/2 pęczka szczypiorku, 100g serka kanapkowo - sernikowego (użyłam Wieluń ), sól morska z pieprzem, 2 łyżki oleju
Z miłości do słodkościFarsz: 250g białego sera, 3 łyżki śmietany 12%, 2 łyżki mleka, sól morska z pieprzem (użyłam Kamis), duży pomidor, ogórek, 1/2 pęczka szczypiorku, 1/2 czerwonej papryki, główka sałaty. Ser rozgnieść widelcem, dodać śmietanę i mleko, doprawić do smaku solą i pieprzem. Pomidora umyć, pokroić w półplasterki. Ogórka obrać ze skórki również pokroić
Z miłości do słodkościmieszając, powoli wsypywać kaszę mannę. Mieszając, gotować około 3 minuty. Gorącą masę wylać na herbatniki, przykryć kolejną warstwą ciastek. Odstawić do ostygnięcia. Masa owocowa: 500g truskawek, 200g czerwonych porzeczek, 450ml wody, 100g cukru, 90g mąki ziemniaczanej, 3 łyżki konfitury różanej. Truskawki i porzeczki zblendować. Odłożyć 4 łyżki musu. Mąkę ziemniaczaną zmieszać dokładnie ze 100ml
Z miłości do słodkościOdstawić na 30 minut. Następnie na odrobinie oleju smażyć duże, cienkie naleśniki. Farsz: 500g mielonej wieprzowiny, cebula, marchewka, mała pietruszka, kawałek pora, 1/2 czerwonej papryki, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, sól morska z pieprzem (użyłam Kamis), łyżeczka suszonych pomidorów (użyłam Kamis), 1/2 łyżeczki ostrej papryki (użyłam Kamis), 2 łyżki posiekanej
Z miłości do słodkościtego dochodzi jeszcze roztopiona mocarella, ktora sprawia, ze danie nie jest takie nudne. Dodatkiem moga byc mlode ziemniaczki podsmazane w mundurkach i salatka z pomidorow. Skladniki: zielone pesto ( czerwone tez moze byc) piersi kurczaka mocarella sol Piersi kurczaka myjemy, osuszamy, solimy, a nastepnie nacieramy pesto z odu stron. Tak przygotowane mieso wkladamy do natluszczonego naczynia zaroodpornego. Pieczemy przez okolo
Przysmaki KarolkiPrzepis bardzo banalny, jednak za sprawa sosu i sera zyskuje bardzo wiele. To lekka, zielono-czerwona salatka, ktora goraco polecam. Przepis pochodzi z ksiazki "Kuchnia francusko-polska i polsko-francuska dla poczatkujacych" autorstwa Aliny Stradeckiej. skladniki: 500 g fasolki szparagowej, moze byc mrozona 4 pomidory duza cebula 100 g sera beaufort sos: 3 lyzki majonezu 2 lyzki oliwy 1 lyzka
Przysmaki Karolkidodatek mimo weglowodanow w postaci ziemniakow swietnie pasuje do mojej diety :) Lubie, gdy szybki obiad robi sie sam i do tego nie odklada sie na biodrach. skladniki: 2 papryki czerwone 2 papryki zolte okolo 400 g ziemniakow 1 duza cebula 2 male cukinie 2 lyzki oliwy z oliwek 50 g czarnych oliwek swieza bazylia sol i pieprz wykonanie: Cebule kroimy
Przysmaki Karolkitymianek i rozmaryn podkreslaja smak kurczaka, dzieki temu miesko jest pelne aromatow. skladniki dla 4 osob: 4 udka kurczaka obrane ze skory 3 lyzeczki oliwy z oliwek 1 cebula czerwona 1 zabek czosnku peczek tymianku peczek rozmarynu 150 ml bialego wina wytrawnego 200 ml bulionu drobiowego 400g pomidorow z puszki 40g oliwek sol i pieprz wykonanie: Obrane ze skory nozki
Przysmaki Karolki