Składniki: porzeczki czerwone 2 kg, jabłka 1 kg, woda 3 szklanki, cukier 1/2 kg, żelfix 1 opakowanie porzeczki obrać, opłukać, jabłka ze skórką pokroić na kawałki, wsypać owoce do szybkowara wlać wodę, wsypać cukier, zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować na mniejszym ogniu z 10 minut szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie, odlać nadmiar soku (będzie
W Mojej Kuchni Lubiębrownie Gruszki w białym winie Różana panna cotta Babeczki podwójnie czekoladowo-pomarańczowe Krem karmelowy z białą czekoladą i wanilią Muffiny brownie z colą i sosem wiśniowym Babeczki z czerwonymi porzeczkami i mleczkiem kokosowym Naleśniki biszkoptowe Czekoladowy pudding z tapioki z sosem wiśniowym Brownie z czerwonym winem Pavlova z bitą śmietaną i owocami Lody z solonym kajmakiem Sorbet
Pora coś zjeśćSkładniki: 2 szklanki malin 1 szklanka porzeczek czerwonych i czarnych ok. 4 łyżki cukru 1 łyżeczka żelfixu Obrane i umyte maliny i porzeczki wrzucamy do garnka z odrobiną wody i zagotowujemy. Dodajemy cukier (ilość wg uznania) u mnie 4 łyżki i odrobinę żelfixu. Chwilę gotujemy. Następnie odstawiamy do wystygnięcia i gotowe do spożycia! Dżem
Bon Appetit MałgorzatyCiemna deserowa czekolada niweluje słodki smak hibiskusowego cukru pudru. Dodatkowo czerwone porzeczki sprawiają, że całość jest idealnie wyważona. Sok z cytryny sprawia, że makaron jest cieniowany czyli czerwony przeplata się z jaśniejszym odcieniem. Do przygotowania dania użyłam makaronu Lubella. Składniki: pół główki czerwonej kapusty 1/2 soku z cytryny makaron spaghetti LUBELLA ser typu białego
Kuchnia w oparachPorządny zastrzyk energii w postaci kwaskowatych porzeczek. Smak delikatnie łagodzi cynamon, migdały i orzechy. Polecam na śniadanie lub po treningu. 200 g czerwonych porzeczek 750 ml mleka 2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki migdałów w całości 2 łyżki orzechów arachidowych Do przygotowania smoothie użyłam mrożonych porzeczek. Dzięki temu jest ono mocno zmrożone. Możemy również użyć świeże porzeczki
VioletoweKucharzenieSkładniki: 1,6 kg owoców, u mnie czarne i czerwone porzeczki oraz agrest 0,5 litra spirytusu 96% 0,5 litra wódki 1 szklanka wody ok. 70-80 dkg cukru Przygotowanie: Owoce umyć i … Czytaj dalej Nalewka owocowa
czarrna od kuchnifermentowany. Firma: Vemondo (Lidl) Skład: Porzeczka-czereśnia – ekstrakt z miąższu kokosa 78,9% (woda, ekstrakt z miąższu kokosa), ekstrakt z jabłka, skrobia modyfikowana, czerwona porzeczka 4,5%, sok z czereśni z zagęszczonego soku z czereśni 4%, czereśnie 1,8%, cytrynian wapnia, białko z bobu, naturalny aromat, koncentrat w marchwi, ryboflawina (wit. B2), wit. D, wit. B12, kultury bakterii jogurtowych
Candy Pandasniż rozwałkowany placek. Pomiędzy kruchym ciastem jest jeszcze dżem z czarnej porzeczki, warstwa owoców u mnie mieszanka agrestu i czarnej porzeczki i to, co chyba kochają wszyscy, słodka beza! Do ciasta można użyć innych owoców, mogą to być czerwone porzeczki, maliny, jeżyny… Pleśniak w niektórych przepisach ma warstwę czekoladowego ciasta, jeśli mielibyście ochotę dodać taką warstwę, trzeba
SprawdzonaKuchnia.plSłodko - kwaskowy deser porzeczkowy - pychota - tu w wersji z czerwoną porzeczką, ale pianka z czarną porzeczką też jest przepyszna :) SKŁADNIKI (na 4 porcje) 400g porzeczek (około 2 szklanek obranych owoców) 1/2l śmietany kremówki 4 łyżki cukru pudru 1/2 szklanki mleka 5 łyżeczek żelatyny PRZYGOTOWANIE Żelatynę rozpuszczamy w gorącym mleku i odstawiamy do ostudzenia. Porzeczki (kilka
Moje Kuchenne RewelacjePorzeczki czerwone myślę, ze jeszcze można znaleźć - dlatego dziś polecam Wam mini babeczki z kominem napełnione przepysznym dżemem z czarnej porzeczki. Kto lubi czarne porzeczki? Zapraszam! Składniki; 5 dag masła 5 łyżek cukru kryształu cukier waniliowy 2 jajka pół szklanki gęstej śmietany 1 szklanka mąki pszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody ok pół kg czarnych porzeczek
Radość kipiąca uśmiechem.prostu pychota! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto z porzeczkami i mascarpone składniki: 250 g serka mascarpone pół szklanki cukru pudru 50 g miękkiego masła 1 galaretka truskawkowa opakowanie czerwonej porzeczki garść borówek Spód: 150 g mąki 100 g zimnego masła 50 g cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto z porzeczkami i mascarpone wykonanie Masło kroimy nożem na drobne kawałki, zagniatamy razem
Delusional Trinekierowałam się jakimiś konkretnymi proporcjami. Zawsze robię "na oko" próbując po zalaniu owoców alkoholem jej słodycz. Bo wiadomo, że procentów nalewka nabierze z czasem ... 😉 Składniki: ok 1 kg porzeczek: czerwonej i czarnej ok 500 ml wódki ok 250 ml spirytusu ok 500 g cukru Wykonanie: Umyte i pozbawione ogonków porzeczki wsypujemy do dużego słoja, przesypujemy cukrem i lekko
Walijskie Pichceniekażdego! Dolna, kwaskowata część z porzeczek doskonale równoważy słodycz górnej części z bananów. Zdrowo, szybko i energetycznie. Sam spróbuj! Składniki: (na 2 porcje) 100 g czerwonych porzeczek 1 nektarynka 1/4 łyżeczki cynamonu 2 łyżki miodu 1 duży banan 250 g kefiru Przygotowanie: Nektarynkę obrać ze skórki, wyjąć pestkę i pokroić w kostkę. Porzeczki umyć
Nastoletnie WypiekanieWiecie, że porzeczki uprawiano już w XV i XVI w.? Niestety nadal są niedoceniane, ale bywają miłośnicy tych pięknych trzech sióstr: biała, czerwona i czarna. Osobiście uwielbiam pod każdą postacią i jestem autentyczną porzeczkową fanką. Przepis na keczup obiecałam już w zeszłym roku fanom na facebooku, ale dopiero dziś udało mi się pięknie oprawić całość i dzielę się(...)wami. Mam nadzieję, że pokochacie go tak jak ja. Sos jest idealny do serów mięs i wędlin, ale tak naprawdę zastosowań ma wiele. Składniki 2 kg czerwonych porzeczek 1 kg cukru 250 ml octu 5% łyżka mielonego cynamonu 2 łyżeczki goździków łyżeczka pierzu łyżeczka ziela angielskiego szczypta soli Goździki, pieprz i ziele, mielimy w młynku lub dokładnie
FarmażonySkładniki na pieczeń schabową z sosem serowym i porzeczkami dla 4 os: 1,5 kg schabu bez kości 30 dkg sera gorgonzola 0,5 l śmietany 30 % garść czerwonych porzeczek sól, pieprz łyżka chrzanu 2 łyżki masła Wykonanie: Umyty schab nacieramy solą, pieprzem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego z 2 łyżkami masła i pieczemy w temp. 180 stopni
Anielskie Smaki