czerwona porzeczka - 2474 przepisów (strona:77/165)

Surówka z czerwonej kapusty 167

laska cynamonu ,  200 ml czerwonego wina,  6 łyżek octu,  około 3 łyżki cukru, sól , 2 kwaśne jabłka , ewentualnie 1 łyżeczka mąki kukurydzianej 3-4 łyżki czerwonej porzeczki galaretka WYKONANIE Kapustę podzielić na ćwiartki, wyciąć łodygi. Poszatkować na dużch oczkach. Cebulę podsmażyć  dodać kapustę, liść , jałowiec, cynamon. Wlać czerwone wino. Dodać ocet , cukier , sól

W kuchennym oknie Ewy
Mrożony czekoladowy deser z owocami! 161

Dziś jeden z hitów! Luby jest nim zachwycony, deser jest prosty w wykonaniu, nadaje się również jako drugie śniadanie. To co potrzebujemy to zaledwie kilka składników: mrożone banany, porzeczka czerwona, biała, maliny, borówka, trochę kremu czekoladowego, bądź gorzkiej czekolady i gotowe! SKŁADNIKI na jedną porcję: - 1 mrożony banan - 2 łyżki mrożonych porzeczek - 10 mrożonych malin - garść mrożonych borówek - mleko

SMYKWKUCHNI
kompot z truskawkami, rabarbarem i czarną porzeczką 145

Nasza działka oddaje nam pierwsze plony. Truskawki i rabarbar w pełni. Czerwone porzeczki już dojrzewają na krzakach. Ale tym razem jeszcze ostatnie porcje czarnej z zamrażalnika. Uwielbiam kompoty i właśnie nadszedł na nie czas. Ja swoich nie słodzę, ale zawsze jeśli ktoś uważa, że takich nie przełknie - można dosłodzić :)  Składniki: kilka garści truskawek 1 laska rabarbaru

Gotowanie z pasją
Deser jogurtowy z owocami 185

Lekki, owocowy i zimny Składniki 1 szklanka agrestu 2 szklanki czerwonej porzeczki 3 łyżki cukru 2 łyżki żelatyny 1 szklanka truskawek 2 małe jogurty naturalne 1/2 galaretki Sposób przygotowania Agrest … Czytaj dalej Deser jogurtowy z owocami

czarrna od kuchni
Nalewka agrest i czarna porzeczka 80

innymi różne agresty, porzeczki i wiśnie. Część owoców mrożę na zimę, a część zamykam właśnie w butelkach. Robiłam już  nalewkę z agrestu z imbirem ,  nalewkę z czerwonej porzeczki  i z  czarnej porzeczki . Teraz przyszła pora na mały miks, czyli połączenie agrestu i czarnej porzeczki. Bardzo lubię te owoce za ich wspaniały, charakterystyczny smak i zapach

Kulinarne przygody Gatity
Fit deser. Sernik na zimno. Skyrnik 192

porzeczkami. Sprawdźcie sami jak smakuje ta nowoczesna wersja fit sernika. Skyrnik, czyli sernik na zimno z porzeczkami Składniki na 2 porcje: 16 sztuk migdałowych ciasteczek amaretti 1 galaretka krystaliczna (moja o smaku truskawki) 250 g jogurtu typu islandzkiego Skyr czerwone porzeczki Jak przygotować fit deser z jogurtu Skyr. Galaretkę krystaliczną rozpuszczamy w 250 ml wrzącej wody, mieszamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kompot z porzeczek. Kompot porzeczkowy 191

obrodziły, więc ugotowałam kompot z porzeczek. Kompot porzeczkowy jest pyszny, orzeźwiający, lekko kwaskowy, lubię ten sezonowy kompot . Najsmaczniejsze kompoty to kompoty schłodzone! Składniki: 2 szklanki obranych z szypułek czerwonych porzeczek lub białych, czarnych porzeczek 1,5-2 l wody cukier do smaku Sposób przygotowania kompotu z porzeczek. Kompot porzeczkowy: Porzeczki płuczemy na sicie, obieramy z szypułek i wrzucamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sportfood - soki z pasją do jakości i dobrego smaku - recenzja + niespodzianka 142

jabłko, które także lubię Mimo wszystko całość bardzo mi smakowała i idealnie łączyła się z nasionami chia.   2. Szczupła talia.  Skład: jabłko, truskawki, agrest, porzeczki czarne, porzeczki czerwone, wiśnie.  "Jest idealny dla osób, które chcą lepiej kontrolować swoją sylwetkę. Czereśnie i wiśnie mają bardzo wiele zalet. Dostarczają wielu niezbędnych witamin i składników mineralnych, korzystnie wpływając(...)obecności bioflawonoidów czereśnie, zwłaszcza czerwone, są zaliczane do świetnych przeciwutleniaczy, które zwalczają wolne rodniki."  Sok doskonale łączy słodko-kwaśny smak i najbardziej wyczuwałam w nim czarną porzeczkę. W butelce pływają resztki owoców powstałe podczas wyciskania, które doskonale sycą i niwelują początki głodu. 3. Lawina rozkoszy.  Skład: ananas, jabłko, pomarańcza.  "Ananas słynie nie tylko z walorów

Di gotuje
Sok i dżem z czarnej porzeczki 112

roku sporo owoców czarnej porzeczki. Z części przygotowałam już dżem i kompot, a z reszty postanowiłam przygotować sok. W zeszłym roku pokazywałam Wam już przepis na sok z czerwonej porzeczki (klik ) bez sokownika. Tym razem też nie będzie nam potrzebne to urządzenie. Tylko garnek, łyżka i sitko. Sok wychodzi pyszny niczym nektar i oczywiście należy go najlepiej rozcieńczyć wodą

My simple kitchen
Ciasto z porzeczkami - smaki dzieciństwa 164

Zapraszam na Ciasto z porzeczkami. Składniki : 6 jaj 180 g cukru łyżeczka ekstraktu waniliowego 1/2 szklanki mleka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 300 g mąki 200 g czerwonych porzeczek Sposób przygotowania: Jajka ubijamy z dodatkiem cukru i miksujemy do momentu uzyskania puszystej masy, następnie dodajemy ekstrakt waniliowy i mieszamy razem z mlekiem. Proszek do pieczenia łączymy z mąką

Słodkie Przyjemności
Burgery z grillowanym serem, czerwoną porzeczką i szpinakiem 176

tylko na sklepowej półce zobaczyłam ser Arla Apetina przeznaczony na grilla, przypomniałam sobie o dżemie z czerwonej porzeczki z miętą .  Jak już pisałam dżem ten jest doskonały do serów i mięs. W mojej głowie natychmiast zrodził się pomysł, by te idealnie współgrające ze sobą składniki połączyć w domowych burgerach. Na ruszt wrzuciłam także filet z kurczaka. Uzupełnieniem jest(...)sezam Dodatki: 4 kawałki fileta z kurczaka (wystarczyła mi mała podwójna pierś) 4 plastry czerwonej cebuli 4 plastry sera na grilla Apetina 4 łyżeczki dżemu porzeczkowego z miętą* świeże liście szpinaku 4 kwiaty nasturcji * taki dżem możemy zrobić błyskawicznie, podsmażając na patelni pół szklanki porzeczki z gałązką mięty, pod koniec dodając płaską łyżeczkę cukru Ciepłe mleko łączymy z cukrem

Wrzosowa Polana
Budyń jaglany z porzeczkami 199

swój budyń z porzeczkami ale oczywiście możecie użyć swoich ulubionych owoców :) 100g kaszy jaglanej 1,25 szkl mleka 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego łyżka miodu lub cukru 2 łyżki czerwonych porzeczek Kaszę przepłukać na sitku pod gorącą wodą. Przełożyć do garnuszka, zalać 1/2 szkl zimnego mleka i 1/4 szkl wody. Gotować pod przykryciem ok 15 minut do całkowitego wchłonięcia płynów

Smakołyki Asi
NEKTARYNKI W SYROPIE PORZECZKOWYM 107

porzeczek i nektarynek, idealny na lato. Czas przygotowania:  15 min. Gotowanie : 40 min. Chłodzenie : 1 godz. Porcja dla 6 osób: ● 6 nektarynek ● 200 g kiści czerwonych porzeczek ● 300 g cukru ● 1 laska cynamonu Przygotowanie: Przygotuj duży rondel, taki, w którym zmieszczą się wszystkie nektarynki. Wlej do niego 500 ml wody, dodaj cuier i laskę

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
KOKTAJL z OWOCÓW LATA 110

krzaczkach zaczerwieniły się już porzeczki i maliny, więc u mnie w szklance miks tych pysznych owoców. KOKTAJL MALINOWO-PORZECZKOWY Składniki: 1-2 banany 150 g malin 100 g czerwonej porzeczki kilka listków melisy Przygotowanie: Banany obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do blendera. Dodajemy maliny, porzeczki bez ogonków oraz melisę. Wszystko razem miksujemy. Opcjonalnie można dodać jogurt naturalny. Słodkiego

Bon appetit mon amie
Sałatka z roszpunką, porzeczką i mozzarellą 161

mozzarellą, porzeczką i orzeszkami piniowymi idealna na kolacje! Smak podkreślamy sosem koperkowym i voila :) Składniki na 2 porcje: *garść roszpunki *1 mozzarella *1 pomindor *1 ogórek *garść czerwonych porzeczek *mieszanka orzeszków piniowych, żurawiny, nasion słonecznika i dyni Sos koperkowy: *2 łyżeczka majonezu *2 łyżki jogurtu naturalnego *koperek *pieprz Przygotowanie chyba jest zbędne :)  Smacznego

FITBUuK