prostu pychota! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto z porzeczkami i mascarpone składniki: 250 g serka mascarpone pół szklanki cukru pudru 50 g miękkiego masła 1 galaretka truskawkowa opakowanie czerwonej porzeczki garść borówek Spód: 150 g mąki 100 g zimnego masła 50 g cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto z porzeczkami i mascarpone wykonanie Masło kroimy nożem na drobne kawałki, zagniatamy razem
Delusional Trinekierowałam się jakimiś konkretnymi proporcjami. Zawsze robię "na oko" próbując po zalaniu owoców alkoholem jej słodycz. Bo wiadomo, że procentów nalewka nabierze z czasem ... 😉 Składniki: ok 1 kg porzeczek: czerwonej i czarnej ok 500 ml wódki ok 250 ml spirytusu ok 500 g cukru Wykonanie: Umyte i pozbawione ogonków porzeczki wsypujemy do dużego słoja, przesypujemy cukrem i lekko
Walijskie Pichceniekażdego! Dolna, kwaskowata część z porzeczek doskonale równoważy słodycz górnej części z bananów. Zdrowo, szybko i energetycznie. Sam spróbuj! Składniki: (na 2 porcje) 100 g czerwonych porzeczek 1 nektarynka 1/4 łyżeczki cynamonu 2 łyżki miodu 1 duży banan 250 g kefiru Przygotowanie: Nektarynkę obrać ze skórki, wyjąć pestkę i pokroić w kostkę. Porzeczki umyć
Nastoletnie WypiekanieWiecie, że porzeczki uprawiano już w XV i XVI w.? Niestety nadal są niedoceniane, ale bywają miłośnicy tych pięknych trzech sióstr: biała, czerwona i czarna. Osobiście uwielbiam pod każdą postacią i jestem autentyczną porzeczkową fanką. Przepis na keczup obiecałam już w zeszłym roku fanom na facebooku, ale dopiero dziś udało mi się pięknie oprawić całość i dzielę się(...)wami. Mam nadzieję, że pokochacie go tak jak ja. Sos jest idealny do serów mięs i wędlin, ale tak naprawdę zastosowań ma wiele. Składniki 2 kg czerwonych porzeczek 1 kg cukru 250 ml octu 5% łyżka mielonego cynamonu 2 łyżeczki goździków łyżeczka pierzu łyżeczka ziela angielskiego szczypta soli Goździki, pieprz i ziele, mielimy w młynku lub dokładnie
FarmażonySkładniki na pieczeń schabową z sosem serowym i porzeczkami dla 4 os: 1,5 kg schabu bez kości 30 dkg sera gorgonzola 0,5 l śmietany 30 % garść czerwonych porzeczek sól, pieprz łyżka chrzanu 2 łyżki masła Wykonanie: Umyty schab nacieramy solą, pieprzem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego z 2 łyżkami masła i pieczemy w temp. 180 stopni
Anielskie Smakilaska cynamonu , 200 ml czerwonego wina, 6 łyżek octu, około 3 łyżki cukru, sól , 2 kwaśne jabłka , ewentualnie 1 łyżeczka mąki kukurydzianej 3-4 łyżki czerwonej porzeczki galaretka WYKONANIE Kapustę podzielić na ćwiartki, wyciąć łodygi. Poszatkować na dużch oczkach. Cebulę podsmażyć dodać kapustę, liść , jałowiec, cynamon. Wlać czerwone wino. Dodać ocet , cukier , sól
W kuchennym oknie EwyDziś jeden z hitów! Luby jest nim zachwycony, deser jest prosty w wykonaniu, nadaje się również jako drugie śniadanie. To co potrzebujemy to zaledwie kilka składników: mrożone banany, porzeczka czerwona, biała, maliny, borówka, trochę kremu czekoladowego, bądź gorzkiej czekolady i gotowe! SKŁADNIKI na jedną porcję: - 1 mrożony banan - 2 łyżki mrożonych porzeczek - 10 mrożonych malin - garść mrożonych borówek - mleko
SMYKWKUCHNINasza działka oddaje nam pierwsze plony. Truskawki i rabarbar w pełni. Czerwone porzeczki już dojrzewają na krzakach. Ale tym razem jeszcze ostatnie porcje czarnej z zamrażalnika. Uwielbiam kompoty i właśnie nadszedł na nie czas. Ja swoich nie słodzę, ale zawsze jeśli ktoś uważa, że takich nie przełknie - można dosłodzić :) Składniki: kilka garści truskawek 1 laska rabarbaru
Gotowanie z pasjąLekki, owocowy i zimny Składniki 1 szklanka agrestu 2 szklanki czerwonej porzeczki 3 łyżki cukru 2 łyżki żelatyny 1 szklanka truskawek 2 małe jogurty naturalne 1/2 galaretki Sposób przygotowania Agrest … Czytaj dalej Deser jogurtowy z owocami
czarrna od kuchniinnymi różne agresty, porzeczki i wiśnie. Część owoców mrożę na zimę, a część zamykam właśnie w butelkach. Robiłam już nalewkę z agrestu z imbirem , nalewkę z czerwonej porzeczki i z czarnej porzeczki . Teraz przyszła pora na mały miks, czyli połączenie agrestu i czarnej porzeczki. Bardzo lubię te owoce za ich wspaniały, charakterystyczny smak i zapach
Kulinarne przygody Gatityporzeczkami. Sprawdźcie sami jak smakuje ta nowoczesna wersja fit sernika. Skyrnik, czyli sernik na zimno z porzeczkami Składniki na 2 porcje: 16 sztuk migdałowych ciasteczek amaretti 1 galaretka krystaliczna (moja o smaku truskawki) 250 g jogurtu typu islandzkiego Skyr czerwone porzeczki Jak przygotować fit deser z jogurtu Skyr. Galaretkę krystaliczną rozpuszczamy w 250 ml wrzącej wody, mieszamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięobrodziły, więc ugotowałam kompot z porzeczek. Kompot porzeczkowy jest pyszny, orzeźwiający, lekko kwaskowy, lubię ten sezonowy kompot . Najsmaczniejsze kompoty to kompoty schłodzone! Składniki: 2 szklanki obranych z szypułek czerwonych porzeczek lub białych, czarnych porzeczek 1,5-2 l wody cukier do smaku Sposób przygotowania kompotu z porzeczek. Kompot porzeczkowy: Porzeczki płuczemy na sicie, obieramy z szypułek i wrzucamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjabłko, które także lubię Mimo wszystko całość bardzo mi smakowała i idealnie łączyła się z nasionami chia. 2. Szczupła talia. Skład: jabłko, truskawki, agrest, porzeczki czarne, porzeczki czerwone, wiśnie. "Jest idealny dla osób, które chcą lepiej kontrolować swoją sylwetkę. Czereśnie i wiśnie mają bardzo wiele zalet. Dostarczają wielu niezbędnych witamin i składników mineralnych, korzystnie wpływając(...)obecności bioflawonoidów czereśnie, zwłaszcza czerwone, są zaliczane do świetnych przeciwutleniaczy, które zwalczają wolne rodniki." Sok doskonale łączy słodko-kwaśny smak i najbardziej wyczuwałam w nim czarną porzeczkę. W butelce pływają resztki owoców powstałe podczas wyciskania, które doskonale sycą i niwelują początki głodu. 3. Lawina rozkoszy. Skład: ananas, jabłko, pomarańcza. "Ananas słynie nie tylko z walorów
Di gotujeroku sporo owoców czarnej porzeczki. Z części przygotowałam już dżem i kompot, a z reszty postanowiłam przygotować sok. W zeszłym roku pokazywałam Wam już przepis na sok z czerwonej porzeczki (klik ) bez sokownika. Tym razem też nie będzie nam potrzebne to urządzenie. Tylko garnek, łyżka i sitko. Sok wychodzi pyszny niczym nektar i oczywiście należy go najlepiej rozcieńczyć wodą
My simple kitchenZapraszam na Ciasto z porzeczkami. Składniki : 6 jaj 180 g cukru łyżeczka ekstraktu waniliowego 1/2 szklanki mleka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 300 g mąki 200 g czerwonych porzeczek Sposób przygotowania: Jajka ubijamy z dodatkiem cukru i miksujemy do momentu uzyskania puszystej masy, następnie dodajemy ekstrakt waniliowy i mieszamy razem z mlekiem. Proszek do pieczenia łączymy z mąką
Słodkie Przyjemnościtylko na sklepowej półce zobaczyłam ser Arla Apetina przeznaczony na grilla, przypomniałam sobie o dżemie z czerwonej porzeczki z miętą . Jak już pisałam dżem ten jest doskonały do serów i mięs. W mojej głowie natychmiast zrodził się pomysł, by te idealnie współgrające ze sobą składniki połączyć w domowych burgerach. Na ruszt wrzuciłam także filet z kurczaka. Uzupełnieniem jest(...)sezam Dodatki: 4 kawałki fileta z kurczaka (wystarczyła mi mała podwójna pierś) 4 plastry czerwonej cebuli 4 plastry sera na grilla Apetina 4 łyżeczki dżemu porzeczkowego z miętą* świeże liście szpinaku 4 kwiaty nasturcji * taki dżem możemy zrobić błyskawicznie, podsmażając na patelni pół szklanki porzeczki z gałązką mięty, pod koniec dodając płaską łyżeczkę cukru Ciepłe mleko łączymy z cukrem
Wrzosowa Polanaswój budyń z porzeczkami ale oczywiście możecie użyć swoich ulubionych owoców :) 100g kaszy jaglanej 1,25 szkl mleka 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego łyżka miodu lub cukru 2 łyżki czerwonych porzeczek Kaszę przepłukać na sitku pod gorącą wodą. Przełożyć do garnuszka, zalać 1/2 szkl zimnego mleka i 1/4 szkl wody. Gotować pod przykryciem ok 15 minut do całkowitego wchłonięcia płynów
Smakołyki Asiporzeczek i nektarynek, idealny na lato. Czas przygotowania: 15 min. Gotowanie : 40 min. Chłodzenie : 1 godz. Porcja dla 6 osób: ● 6 nektarynek ● 200 g kiści czerwonych porzeczek ● 300 g cukru ● 1 laska cynamonu Przygotowanie: Przygotuj duży rondel, taki, w którym zmieszczą się wszystkie nektarynki. Wlej do niego 500 ml wody, dodaj cuier i laskę
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskakrzaczkach zaczerwieniły się już porzeczki i maliny, więc u mnie w szklance miks tych pysznych owoców. KOKTAJL MALINOWO-PORZECZKOWY Składniki: 1-2 banany 150 g malin 100 g czerwonej porzeczki kilka listków melisy Przygotowanie: Banany obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do blendera. Dodajemy maliny, porzeczki bez ogonków oraz melisę. Wszystko razem miksujemy. Opcjonalnie można dodać jogurt naturalny. Słodkiego
Bon appetit mon amie