laska cynamonu , 200 ml czerwonego wina, 6 łyżek octu, około 3 łyżki cukru, sól , 2 kwaśne jabłka , ewentualnie 1 łyżeczka mąki kukurydzianej 3-4 łyżki czerwonej porzeczki galaretka WYKONANIE Kapustę podzielić na ćwiartki, wyciąć łodygi. Poszatkować na dużch oczkach. Cebulę podsmażyć dodać kapustę, liść , jałowiec, cynamon. Wlać czerwone wino. Dodać ocet , cukier , sól
W kuchennym oknie EwyDziś jeden z hitów! Luby jest nim zachwycony, deser jest prosty w wykonaniu, nadaje się również jako drugie śniadanie. To co potrzebujemy to zaledwie kilka składników: mrożone banany, porzeczka czerwona, biała, maliny, borówka, trochę kremu czekoladowego, bądź gorzkiej czekolady i gotowe! SKŁADNIKI na jedną porcję: - 1 mrożony banan - 2 łyżki mrożonych porzeczek - 10 mrożonych malin - garść mrożonych borówek - mleko
SMYKWKUCHNINasza działka oddaje nam pierwsze plony. Truskawki i rabarbar w pełni. Czerwone porzeczki już dojrzewają na krzakach. Ale tym razem jeszcze ostatnie porcje czarnej z zamrażalnika. Uwielbiam kompoty i właśnie nadszedł na nie czas. Ja swoich nie słodzę, ale zawsze jeśli ktoś uważa, że takich nie przełknie - można dosłodzić :) Składniki: kilka garści truskawek 1 laska rabarbaru
Gotowanie z pasjąLekki, owocowy i zimny Składniki 1 szklanka agrestu 2 szklanki czerwonej porzeczki 3 łyżki cukru 2 łyżki żelatyny 1 szklanka truskawek 2 małe jogurty naturalne 1/2 galaretki Sposób przygotowania Agrest … Czytaj dalej Deser jogurtowy z owocami
czarrna od kuchniinnymi różne agresty, porzeczki i wiśnie. Część owoców mrożę na zimę, a część zamykam właśnie w butelkach. Robiłam już nalewkę z agrestu z imbirem , nalewkę z czerwonej porzeczki i z czarnej porzeczki . Teraz przyszła pora na mały miks, czyli połączenie agrestu i czarnej porzeczki. Bardzo lubię te owoce za ich wspaniały, charakterystyczny smak i zapach
Kulinarne przygody Gatityporzeczkami. Sprawdźcie sami jak smakuje ta nowoczesna wersja fit sernika. Skyrnik, czyli sernik na zimno z porzeczkami Składniki na 2 porcje: 16 sztuk migdałowych ciasteczek amaretti 1 galaretka krystaliczna (moja o smaku truskawki) 250 g jogurtu typu islandzkiego Skyr czerwone porzeczki Jak przygotować fit deser z jogurtu Skyr. Galaretkę krystaliczną rozpuszczamy w 250 ml wrzącej wody, mieszamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięobrodziły, więc ugotowałam kompot z porzeczek. Kompot porzeczkowy jest pyszny, orzeźwiający, lekko kwaskowy, lubię ten sezonowy kompot . Najsmaczniejsze kompoty to kompoty schłodzone! Składniki: 2 szklanki obranych z szypułek czerwonych porzeczek lub białych, czarnych porzeczek 1,5-2 l wody cukier do smaku Sposób przygotowania kompotu z porzeczek. Kompot porzeczkowy: Porzeczki płuczemy na sicie, obieramy z szypułek i wrzucamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjabłko, które także lubię Mimo wszystko całość bardzo mi smakowała i idealnie łączyła się z nasionami chia. 2. Szczupła talia. Skład: jabłko, truskawki, agrest, porzeczki czarne, porzeczki czerwone, wiśnie. "Jest idealny dla osób, które chcą lepiej kontrolować swoją sylwetkę. Czereśnie i wiśnie mają bardzo wiele zalet. Dostarczają wielu niezbędnych witamin i składników mineralnych, korzystnie wpływając(...)obecności bioflawonoidów czereśnie, zwłaszcza czerwone, są zaliczane do świetnych przeciwutleniaczy, które zwalczają wolne rodniki." Sok doskonale łączy słodko-kwaśny smak i najbardziej wyczuwałam w nim czarną porzeczkę. W butelce pływają resztki owoców powstałe podczas wyciskania, które doskonale sycą i niwelują początki głodu. 3. Lawina rozkoszy. Skład: ananas, jabłko, pomarańcza. "Ananas słynie nie tylko z walorów
Di gotujeroku sporo owoców czarnej porzeczki. Z części przygotowałam już dżem i kompot, a z reszty postanowiłam przygotować sok. W zeszłym roku pokazywałam Wam już przepis na sok z czerwonej porzeczki (klik ) bez sokownika. Tym razem też nie będzie nam potrzebne to urządzenie. Tylko garnek, łyżka i sitko. Sok wychodzi pyszny niczym nektar i oczywiście należy go najlepiej rozcieńczyć wodą
My simple kitchenZapraszam na Ciasto z porzeczkami. Składniki : 6 jaj 180 g cukru łyżeczka ekstraktu waniliowego 1/2 szklanki mleka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 300 g mąki 200 g czerwonych porzeczek Sposób przygotowania: Jajka ubijamy z dodatkiem cukru i miksujemy do momentu uzyskania puszystej masy, następnie dodajemy ekstrakt waniliowy i mieszamy razem z mlekiem. Proszek do pieczenia łączymy z mąką
Słodkie Przyjemnościtylko na sklepowej półce zobaczyłam ser Arla Apetina przeznaczony na grilla, przypomniałam sobie o dżemie z czerwonej porzeczki z miętą . Jak już pisałam dżem ten jest doskonały do serów i mięs. W mojej głowie natychmiast zrodził się pomysł, by te idealnie współgrające ze sobą składniki połączyć w domowych burgerach. Na ruszt wrzuciłam także filet z kurczaka. Uzupełnieniem jest(...)sezam Dodatki: 4 kawałki fileta z kurczaka (wystarczyła mi mała podwójna pierś) 4 plastry czerwonej cebuli 4 plastry sera na grilla Apetina 4 łyżeczki dżemu porzeczkowego z miętą* świeże liście szpinaku 4 kwiaty nasturcji * taki dżem możemy zrobić błyskawicznie, podsmażając na patelni pół szklanki porzeczki z gałązką mięty, pod koniec dodając płaską łyżeczkę cukru Ciepłe mleko łączymy z cukrem
Wrzosowa Polanaswój budyń z porzeczkami ale oczywiście możecie użyć swoich ulubionych owoców :) 100g kaszy jaglanej 1,25 szkl mleka 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego łyżka miodu lub cukru 2 łyżki czerwonych porzeczek Kaszę przepłukać na sitku pod gorącą wodą. Przełożyć do garnuszka, zalać 1/2 szkl zimnego mleka i 1/4 szkl wody. Gotować pod przykryciem ok 15 minut do całkowitego wchłonięcia płynów
Smakołyki Asiporzeczek i nektarynek, idealny na lato. Czas przygotowania: 15 min. Gotowanie : 40 min. Chłodzenie : 1 godz. Porcja dla 6 osób: ● 6 nektarynek ● 200 g kiści czerwonych porzeczek ● 300 g cukru ● 1 laska cynamonu Przygotowanie: Przygotuj duży rondel, taki, w którym zmieszczą się wszystkie nektarynki. Wlej do niego 500 ml wody, dodaj cuier i laskę
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskakrzaczkach zaczerwieniły się już porzeczki i maliny, więc u mnie w szklance miks tych pysznych owoców. KOKTAJL MALINOWO-PORZECZKOWY Składniki: 1-2 banany 150 g malin 100 g czerwonej porzeczki kilka listków melisy Przygotowanie: Banany obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do blendera. Dodajemy maliny, porzeczki bez ogonków oraz melisę. Wszystko razem miksujemy. Opcjonalnie można dodać jogurt naturalny. Słodkiego
Bon appetit mon amiemozzarellą, porzeczką i orzeszkami piniowymi idealna na kolacje! Smak podkreślamy sosem koperkowym i voila :) Składniki na 2 porcje: *garść roszpunki *1 mozzarella *1 pomindor *1 ogórek *garść czerwonych porzeczek *mieszanka orzeszków piniowych, żurawiny, nasion słonecznika i dyni Sos koperkowy: *2 łyżeczka majonezu *2 łyżki jogurtu naturalnego *koperek *pieprz Przygotowanie chyba jest zbędne :) Smacznego
FITBUuK