Przepis na : deser
Porzeczki z truskawkami pod kruszonką. Kruszonka powstała z wymieszania płatków owsianych, wiórek kokosowych, płatków migdałowych i .. tymianku. Tymianek można pominąć, ale polecam, bo fajnie podkręca smak. Do deseru idealna będzie też gałka lodów :) Składniki na 3 porcje: 1 szklanka czerwonej porzeczki 2 szklanki truskawek 2,5 łyżki cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 3/4 szklanki płatków owsianych 1/4 szklanki wiórków kokosowych 1/4 szklanki płatków migdałowych lub migdałów 1 łyżeczka listków tymianku (opcjonalnie) ... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...