czerwona kapusta - 4242 przepisów (strona:84/283)

Roladki drobiowe z pieczarkami 502

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Drobiowe roladki faszerowane pieczarkami i serem Korycińskim. To pyszna propozycja na codzienny obiad jak również jako główne danie na

Marta Gotuje
Roladki wieprzowe z warzywami w grzybowym sosie 189

LITRA ZIMNEJ WODY. Do wykonania roladek potrzebujesz: - schab bez kości, przepis jest na 15 roladek, czyli 15 jedno centymetrowych kotletów . - jedna marchewka, pół małego selera - pół papryki czerwonej - musztarda  - kapusta kiszona- 2 GARŚCIE - szynka parmeńska-15 PLASTRÓW - 150 g sera żółtego wędzonego - wykałaczki - olej do smażenia Schab, jeżeli masz w całości myjemy, osuszamy i odkrajamy białe błony, przyjemniej

Pasje Jolki
MIELONE Z MIĘSA Z ROSOŁU 240

pokrywką i czekamy, aż masełko wsiąknie w klopsy wzbogacając ich smak.  U mnie z purre ziemniaczanym  z szynką i marchewką (przepis   TUTAJ ),  ogórkiem i czerwoną zasmażaną kapustą

Walijskie Pichcenie
ZRAZY Z SZYNKI WIEPRZOWEJ 250

mąką rozmieszaną z zimną wodą, zabielamy śmietanką i doprawiamy do smaku solą, pieprzem lub ew. przyprawą maggi. Podajemy z ziemniakami, kopytkami, kluskami na parze i buraczkami lub modrą (czerwoną) zasmażaną kapustą

Walijskie Pichcenie
Czerwona kapusta marynowana w winie 178

wspaniała przekąska, doskonała jako dodatek do mięs, kanapek, czy jako element sałatki. W takiej postaci kapusta czerwona zyskuje całkiem inny wymiar. Czas przetworów to najlepszy okres żeby ją zrobić na zimę. Zapraszam. Źródło . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Surówka z czerwonej kapusty 161

Słodko kwaśna surówka urzekająca swym smakiem i kolorem.   Składniki: pół główki czerwonej kapusty jabłko sok z cytryny (lub ocet jabłkowy) szczypta soli   łyżka oleju Czytaj cały  przepis

w kuchni i w ogrodzie
Surówka z czerwonej kapusty 194

Słodko kwaśna surówka urzekająca swym smakiem i kolorem.   Składniki: pół główki czerwonej kapusty jabłko sok z cytryny (lub ocet jabłkowy) szczypta soli   łyżka oleju Kapustę i obrane jabłko ścieram na tarce, dodaję sól, olej i kilka łyżek soku z cytryny. Wymieszane składniki odstawiam na pół godziny do przegryzienia. Do wszystkich surówek polecam  domowy ocet jabłkowy

prawdziwe jedzenie
Garden party 186

takie zakupy. Jedną z sałatek podałam w słoiczkach weck ozdobionych różowym sznureczkiem. Przepis na sałatkę z papryką i avocado znajdziecie tu —>KLIK Zrobiłam też surówkę z czerwonej kapusty. Nie załapała się na zdjęcie ale zapraszam po przepis :) —>KLIK Rollsy z tortilli zrobiłam z kukurydzą, tuńczykiem i serkiem twarogowym o smaku pomidorowym. Zmodyfikowałam trochę przepis dostępny

Mienta blog
Tarta ze szpinakiem i serem gruyère 224

energii mam zdecydowanie więcej niż wcześniej. Na tyle dużo, że w ostatnią sobotę postanowiłam przygotować dla Was przepis na typowy śląski obiad i przy wykrawaniu głąba z czerwonej kapusty, prawie ucięłam sobie lewego kciuka. Skończyło się na pogotowiu, kilku szwach i zwolnieniu lekarskim. Postanowiłam jednak nie dać się przeciwnościom losu i jedną ręką, przygotowałam dzisiaj jesienną wersję tarty, którą

Obiad za dychę
Wigilijne gołąbki z kaszą i grzybami. 263

Gołąbki wigilijne z kaszą i grzybami. Składniki na ok. 15 szt. główka czerwonej kapusty; 150 g kaszy gryczanej; 200 g grzybów mrożonych (np. prawdziwki, maślaki, kozaki); 200 g pieczarek; cebulka; 1 łyżeczka masła; oliwa z oliwek; sól, pieprz, ok. 1 l bulionu warzywnego; Cebulkę kroimy w kostkę i szklimy na patelni na maśle z oliwą z oliwek. Posiekane grzyby

Miksturownik
Meksykańska zupa gulaszowa 290

domowej roboty:) Polecam, szczególnie na jesienne i zimowe obiady. Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego (łopatka, szynka, lub gotowe mięso gulaszowe), 10 dużych ziemniaków, 2 cebule, pęczek włoszczyzny (bez kapusty), czerwona papryka, 2 łyżki masła lub margaryny, słoik sosu np. meksykańskiego (najlepiej domowego), łyżeczka ostrej papryki mielonej, słodka papryka mielona, łyżeczka przyprawy do gulaszu, sól, pieprz.   Przygotowanie Mięso pokroić

Z miłości do słodkości
Kotlety z Wilanowa 187

pasztetem.  Następnie obtoczyć w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej.  Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.  Podawać np. z surówką z czerwonej kapusty.                                            Smacznego

Z miłości do słodkości
Pierś gęsia wędzona w woku z placuszkami rosti, kapustą i olejem rzepakowym 207

elementy. Tym razem na tapetę wzięłam piersi z gęsi i uwędziłam je chińską metodą w woku na herbacie. Podałam z placuszkami ziemniaczanymi smażonymi na oleju rzepakowym oraz kapustą czerwoną wzbogaconą o smak czerwonego wina i ziarna granatu. Te samą metodą wypróbowałam już wędzenie schabu oraz piersi z kurczaka i zawsze się sprawdzała. I tym razem mięso wyszło delikatne, soczyste

Bernika - moj kulinarny pamietnik
ZAJAZD POD CARYŃSKĄ, Ustrzyki Górne, Bieszczady. 179

połowie. Zamówiliśmy więc najpopularniejszą potrawę bieszczadzkiej kuchni, czyli PLACKI PO BIESZCZADZKU.  PLACKI PO BIESZCZADZKU to po prostu placki ziemniaczane podane z mięsnym gulaszem i kwaśną śmietaną oraz czerwoną kapustą. Do wyboru były gulasze: wieprzowy, z sarny bądź z dzika. Wybrałam więc dzika, aby jeszcze bardziej poczuć się jak bieszczadzki juhas wracający z owcami z gór, zmożony głodem

W kuchni Karmel-itki
SCHABOWE Z INDYKA. 207

delikatnie, nacieram solą, pieprzem, tymiankiem. Rozrabiam jajka z odrobiną mleka. Panieruję mięso w jajku i bułce tartej. Smażę z obu stron na złoto. Podaję z surówką z kapusty czerwonej. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania