czerwona kapusta - 4242 przepisów (strona:89/283)

Polędwica wieprzowa nadziana kapustą, pieczarkami i serem 91

Bardzo lubię polędwicę wieprzową. Pierwszy raz nafaszerowałam polędwicę kapustą z grzybami i wyszło bardzo smacznie. Spróbujcie Składniki: – 1 polędwica wieprzowa (ok 450g) – 1 cebula czerwona (mała) – 300g kapusty – 200g pieczarek – 100g twardej mozarelli – 2 łyżki musztardy (u mnie rosyjska) – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, papryka słodka wędzona, sól, pieprz

Smaki Armine
Surówka z pekinki i papryki 171

Składniki: pół kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 1 marchew por pęczek szczypiorku sól, pieprz 1-2 łyżki majonezu sok z cytryny Kapustę pekińską poszatkować, marchew obrać i zetrzeć na tarce. Por i szczypiorek drobno pokroić. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w drobną kostkę. Wszystkie warzywa wymieszać, skropić sokiem z cytryny, przyprawić i wymieszać z majonezem.   Życzę Smacznego

talerz przyjemności
Klopsiki duszone w młodej kapuście 112

Bardzo lubię młodą kapustę w każdym wydaniu i dziś polecam szybki i prosty przepis, które z pewnością przypadnie do smaku wszystkim miłośnikom kapusty i klopsików. Spróbujcie Składniki: – 600g mięsa mielonego (u mnie mielone z piersi i udek z kurczaka) – 2 czerwone cebule – 700g młodej kapusty – 1 puszka pomidorów krojonych (w soku pomidorowym(...)łyżki ulubionego tłuszczu (u mnie masło klarowane) – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, czubryca czerwona, bazylia, czosnek granulowany, sól, pieprz) Mięso zmielić razem z jedną cebulą, przyprawić wg smaku, wymieszać dokładnie i uformować klopsiki. Kapustę cienko posiekać. Łyżkę tłuszczu rozgrzać na nieprzywierającej patelni i obsmażyć klopsy z każdej strony na mocnym ogniu. Obsmażone klopsy wyjąć

Smaki Armine
SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY I PORA DO OBIADU, mieszana 121

Moja Książka Kucharska Przepis na surówkę z białej kapusty do obiadu. Smaczna i zdrowa surówka do obiadu ze świeżej, białej kapusty i pora. Mieszana surówka z kapustą, ogórkiem kiszonym, porem, czerwoną papryką, marchewką i jabłkiem. Surówka z kapusty jak u chińczyka, doprawiona musztardą, chrzanem, sokiem z cytryny i cukrem. Zamiast soku z cytryny surówkę można doprawić octem jabłkowym

Moja Książka Kucharska
Surówka z pekinki na raty 96

ponieważ po każdym wymieszaniu i skosztowaniu dodawałam jeszcze jakiś składnik, ale upraszczam opis wykonania :) Surówka doskonale smakuje na przykład z  tak przyrządzonym mięskiem . Składniki: 4 liście kapusty pekińskiej 1/4 czerwonej papryki 3 małe ogórki kwaszone mała czerwona cebula kawałek białej części pora 1/4 dużego jabłka sól pieprz minimum porządna łyżka majonezu Wykonanie: Liście kapusty, paprykę, pora

Kuchenne zapiski Edyty
Bigos z młodej kapusty z 4 składników 92

Sezon na młodą kapustę jest bardzo krótki, warto więc korzystać póki jest! Przepisy z wykorzystaniem młodej kapusty znajdziecie tutaj. Ten letni bigos z młodej kapusty różni się w smaku nieco od tradycyjnego bigosu z kiszonej kapusty , ale w sezonie uwielbiam go przyrządzać gdyż przygotowuje się go błyskawicznie. Jest pikantny, pyszny i aromatyczny. Mój bigos z młodej kapusty to będzie Wasz(...)młodej kapusty. Składniki: 1 główka młodej kapusty ok. 600-800 g ok. 150-200 g boczku wędzonego ok. 250-300 g kiełbasy paprykowej 2-3 łyżki domowej pasty paprykowej lub ajwar 1,5 szklanki wody 3-4 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe sól i pieprz do smaku Jak ugotować bigos z młodej kapusty? Letni bigos! Kapustę myjemy, osuszamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Surówka weselna z kiszonej kapusty 100

Wykonanie: Z kapusty wycisnąć sok, pokroić na drobno. Jabłko obrać ze skórki. Jabłko, cebulę i czosnek zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać wraz z ogórkami do kapusty. Doprawić pierzem, dodać cukier i kwasek. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać śmietanę i majonez, ponownie wymieszać. Smacznego!!! Surówka weselna z kiszonej kapusty Dzisiaj polecam Wam pyszną surówkę z kiszonej kapusty. To doskonały dodatek(...)tylko. Ja lubię ja także na kanapki. Polecam Dania Surówka Kuchnia Polska Porcje 4-5 osób Czas przygotowania 15 minut Składniki 1/2 kg kiszonej kapusty 1 średnie jabłko 1 średnia czerwona cebula 1 ząbek czosnku 3-4 czubate łyżki ogórków w musztardzie pokrojonych w kostkę Pieprz czarny mielony 2 łyżeczki cukru 1/4 łyżeczki kwasku cytrynowego 2 łyżki majonezu

Przepisy Babci
Sałatka obiadowa 124

Bardzo prosta  Składniki: - 1 szt. kapusty pekińskiej - 1 szt. cebuli czerwonej - 1 szt. pomidora - sól i pieprz do smaku - łyżka śmietany Robię tą sałatkę gdy nie mam bardzo czasu na zrobienie bardziej wymagającej sałatki do obiadu. Zakupy:  1 szt. kapusty pekińskiej koszt ok.2,50 zł, 1 szt cebuli czerwonej koszt(...)pomidora koszt ok. 0,60 zł, śmietana kubek cały koszt ok. 1,29 zł. Przygotowanie:  Kapustę pekińska płuczę pod zimną woda aby usunąć resztki piasku. One teraz są pakowane i niby czyste ale nikomu jeszcze czyste warzywa nie zaszkodziły :))) Tak robię również z pomidorem, jeśli ktoś nie lubi pomidora w łupce można naciąć pomidora na kratkę w tylnej jego

Tanio smacznie i prosto
Surówka z kapusty włoskiej z papryką 144

prosta. Polecam jako dodatek do obiadu, ale również do grilla. Można dodać szczypiorek, koperek lub ziła, kto co lubi albo ma pod ręką. Składniki: 1/2 główki średniej kapusty włoskiej 1 czerwona papryka kawałek pora (biała część) 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz dodatkowo: szczypiorek lub zioła prowansalskie Liście kapusty drobno poszatkować, ja użyłam do tego tarki o jednym ostrzu

talerz przyjemności
Surówka z kapusty pekińskiej z papryką 159

Składniki: 1 główka kapusty pekińskiej 2 czerwone papryki sól pieprz cukier 2-3 łyżki oleju sok z cytryny 1 łyżeczka musztardy francuskiej Wykonanie: Oczyszczoną kapustę szatkuję. Paprykę myję, osuszam , kroję na dwie części, usuwam gniazda nasienne i kroję w dość dużą kostkę. Mieszam z kapustą, doprawiam solą, pieprzem i cukrem. Olej, sok z cytryny i musztardę mieszam osobno, polewam

Bea(u)ty kitchen
Surówka z kiszonej kapusty z granatem (dieta dr Dąbrowskiej) 172

koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem Surówka z kiszonej kapusty z granatem (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 1,5 szklanki kiszonej kapusty 1/2 średniej czerwonej cebuli 1/2 jabłka sól himalajska lub morska pieprz ocet jabłkowy do smaku garść ziarenek granata posiekana natka Wykonanie: Kapustę kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę i jabłko obieramy, cebulę

Kulinarne przygody Gatity
Surówka z kapusty pekińskiej z papryką 355

Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 czerwonej papryki kawałek pora 1 marchewka 1 pomidor 1-2 łyżki majonezu sól, pieprz siekany koperek Sposób przygotowania: 1. Kapustę pokroić w kostkę lub w cienkie paski. Paprykę i pomidora pokroić w kostkę. 2. Marchew zetrzeć na tarce jarzynowej. 3. Wszystko wymieszać, dodać majonez, koperek i doprawić do smaku. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Barszcz wołyński 163

barszcz wołyński przygotowuje się na bazie buraczków i kapusty. Jeśli brakuje Wam pomysłów na zupę, koniecznie wypróbujcie ten wyjątkowy barszcz :) Składniki na duży garnek: 3 średnie buraczki czerwone, ugotowane ½ główki kapusty (włoskiej lub białej) 1 puszka białej fasolki lub 1 szklanka ugotowanej białej fasoli 3 marchewki ½ średniego selera 5 ziemniaków 2 łyżki przecieru pomidorowego 6 ząbków czosnku

Trzeci talerz
Sałatka z kiszonej kapusty 124

Sałatka z kiszonej kapusty jest idealnym dodatkiem do dań mięsnych i ryby. Zdrowa, dobra i prosta do zrobienia :) Składniki: 0,5 kg kapusty kiszonej 1 czerwona cebula 1 marchewka 1 czubata łyżeczka natki pietruszki świeżej lub siekanej 4 łyżki oliwy pieprz ziołowy sól Wykonanie: Kapustę odciskamy z nadmiaru soku i kroimy na mniejsze kawałki. Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach

Smak mojego domu
Karkówka pieczona w kapuście 196

znajdziecie tutaj: Ziemniaczki pieczone w ziołach Składniki: Składniki: ok 1 kg karkówki 1 kg kiszonej kapusty 1 marchew 1 cebula 2 listki laurowe, 2 kulki pieprzu, 2 kulki ziela angielskiego opcjonalnie: 1 łyżka kminku 3 łyżki wody Przyprawy: sól, pieprz, słodka czerwona papryka, chili, majeranek olej do smażenia   *** Mięso myjemy, kroimy na plastry i oprószamy przyprawami. Następnie przekładamy(...)trzech łyżek wody, liści laurowych, pieprzu i ziela angielskiego oraz opcjonalnie kminku *** *** W żaroodpornym naczyniu wykładamy połowę kiszonej kapusty i oprószamy ją delikatnie solą, pieprzem, papryką czerwoną, chili oraz majerankiem. Na kapuście układamy podsmażone mięso *** *** Na mięsie układamy podsmażoną cebulkę. Całość przykrywamy resztą kapusty i ponownie oprószamy delikatnie przyprawami *** *** Potrawę należy zapiekać pod przykryciem, jeśli jednak nie mamy pokrywki

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania