Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka, 2 łyżki oleju, sól, pieprz, czerwona słodka papryka, kapusta pekińska, 270g sera feta, puszka ananasów ( po odsączeniu ok.270g), 3 łyżki ziaren słonecznika, puszka kukurydzy, majonez. Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posolić, popieprzyć, oprószyć czerwoną papryką, dodać olej i podsmażyć. Pozostawić do ostygnięcia. Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni, pozostawić(...)ostygnięcia. Kapustę piekińską, ananasa i ser feta pokroić, dodać do nich odsączoną kukurydzę, ostygnięte mięso i słonecznik. Posolić, popieprzyć, dodać majonez i wymieszać. Smacznego
W kuchni u Monikikapustą i grzybami. To danie rok rocznie gości na naszym wigilijnym stole. Serdecznie polecam podać go z pysznym barszczem czerwonym- najlepiej domowej roboty. KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI ORAZ Z BARSZCZEM CZERWONYM Ciasto: 1 jajko 1 szklanka mąki 1/2 szklanki mleka sól do smaku 1/2 szklanki wody Farsz: sól i pieprz do smaku 1 cebula 30 dag kapusty
Gotuję TestujęKiedy w warzywniaku pojawia się młoda kapusta, jestem zawsze podekscytowana. Oznacza to, że w naszym domu pojawi się lekki i arcysmaczny bigos. Uwielbiam kapustę. Białą, włoską, czerwoną, stożkową pekińską czy brukselkę. Tak jak zawsze czekam na wigilijną kapustę z grzybami, tak samo wyczekuję, kiedy w sklepach pojawi się młoda kapusta, albo chociaż stożkowa! Przygotowuję wtedy wersję minimalistyczną na lekki
DietologSurówki robię najczęściej z tego co akurat znajdę w lodówce. Dlatego za każdym razem mam inną do obiadu. Składniki: 1/3 główki kapusty białej 1/2 czerwonej papryki kawałek zielonego ogórka 1 mała czerwona cebula 1 mała płaska łyżeczka soli 1 łyżka majonezu pieprz Kapustę zeszatkować, nasolić i odstawić na pół godziny a następnie odcisnąć. Paprykę pokroić w kostkę
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSAŁATKA CHIŃSKA 1 łagodna zupka chińska 1 ostra zupka chińska 2 podwójne piersi z kurczaka kapusta pekińska puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy słoik papryki konserwowej (600 ml) 3 jajka majonez sól pieprz Zupki przyrządzić wg przepisu na opakowaniu, jedynie zalać je mniejszą ilością wody . Ostudzić. Filet z kurczaka pokroić w kostkę, usmażyć na oleju, pod koniec smażenia dodać przyprawy(...)ostudzić. Kapustę pekińską drobno posiekać (można nie dawać jej całej). Fasolę i kukurydzę osączyć z zalewy. Czerwoną paprykę pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki razem połączyć. Dodać majonez, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać
Moje Słodkie PiekiełkoUzupełniam księgę karnawałowych sałatek i oto apetyczna moja propozycja. Zmielone pestki dyni z lekkim majonezem połączą kapustę pekińską, kukurydzę, orzechy włoskie, czerwoną cebulkę oraz wędzony ser. Pikanterii wszystkiemu doda czarnuszka która wreszcie z roli posypki na chleb odnajdzie swoje miejsce w sałatce. Czarnuszka to bardzo ciekawy produkt zarówno kulinarny jak i zdrowotny. Tą ciekawą rośliną leczą trądzik, alergię, stres(...)łyżeczki zmielonych pestek dyni 3 łyżki lekkiego majonezu Garstka pokruszonych orzechów włoskich 3 łyżki kukurydzy konserwowej EKO bądź bez GMO 1/3 małej cebuli czerwonej 50g. sera żółtego wędzonego 2 garście pokrojonej w paski kapusty pekińskiej Sól himalajska Przygotowanie: 1/ Majonez łączymy ze zmielonymi pestkami dyni, do miski przekładamy kapustę pekińską, obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojony w kostkę
Kuchnia PROzdrowotnadzieciństwa pamiętam krokiety z kapustą i grzybami robione przez moją babcie, smażyła je dzień wcześniej a przed kolacją wigilijną odgrzewała je na patelni podając z barszczem czerwonym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krokiety z kapustą i grzybami – Składniki Składniki na naleśniki 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka 2 szklanki wody 2 duże jajka 1 łyżka oleju roślinnego do ciasta
To Musisz Wiedziećsobie z przygotowaniem potrawki. Jest ona odpowiednia dla wszystkich, ponieważ jest to danie wegańskie, bezglutenowe oraz tanie! Zapraszam do obejrzenia przepisu // Składniki: 4 duże liście kapusty włoskiej 1 marchewka 1 ziemniak 100 g czerwonej soczewicy 1 litr wody 1 cebula 2 pomidory 3 łyżeczki przecieru pomidorowego przyprawy i zioła (sól, chilli, pieprz, curry, suszona włoszczyzna, bazylia, estragon, rozmaryn) Sposób(...)przygotowania: Do garnka daj pokrojone liście kapusty, pokrojoną w kostkę marchewkę oraz ziemniaka, dodaj też soczewicę i całość zalej wodą. Gotuj przez 10 minut. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż wraz z solą i chilli. Gotową dodaj do gotujących się warzyw. Następnie dodaj pomidora pokrojonego w kostkę oraz przecier pomidorowy. Całość dopraw i gotuj przez 20 minut. Via Gusto życzy
Via GustoMinimum nakładu, maksimum smaku... Polecam, b.smaczną surówkę na każdą okazję! Mała kapusta, mała papryka, czerwona cebula, szczypiorek...przyprawy i już jest ! Pyszna surówka z 1 kg kapusty, 1/2 papryki, 1 cebuli, trochę szczypiorku, 1 łyżki cukru, 1 łyżeczki soli, 1 płaskiej łyżeczki pieprzu, 2 łyżek octu, 3 łyżek oleju... Kapustę ścieramy na grubych oczkach, pozostałe warzywa
chleba naszegokapusta pekińska jest przepyszna. Że doskonale smakuje upieczona w beszamelu albo z masłem orzechowym i tahini. Świetna jest smażona z szalotką, winem, rodzynkami namoczonymi w czerwonej herbacie i kaszą bulgur. Puree z ziemniaków, kapusty pekińskiej i musztardy francuskiej to moje fav. I mogłabym wymienić Wam jeszcze wiele "moich ulubionych połączeń" kapusty pekińskiej z czymś bo pobawiłam się nią(...)czas, czas, czas.. Rozgrzej olej i podsmaż posiekaną drobno szalotkę oraz suszone pomidory. Dodaj pokrojoną w kostkę cukinię. Wlej wino i zredukuj. Dodaj przyprawy: pieprz czerwony i rozmaryn. Dodaj drobno posiekaną kapustę białą oraz kiszoną pekińską. Przez 60 minut na wolnym ogniu duś wszystkie składniki pod przykryciem. Na koniec gotowania dodaj koncentrat pomidorowy. Dopraw bigos do smaku solą, pieprzem
Mango Papajaprzygotowania wykorzystujemy głownie świeże warzywa więc dodatkowo jest zdrowa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 papryka pół kapusty pekińskiej 4-5 łyżek majonezu 3-4 ogórki konserwowe 1 czerwona cebula olej przyprawa do gyrosa ketchup (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Na dnie miski szatkujemy trochę kapusty pekińskiej. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę
Blog kulinarny S9.PLkapustą pekińską w sosie czosnkowym jest lekka i pożywna. Idealna na grilla, imprezę czy jako lunch do pracy. [embed]https://youtu.be/eVzidSVzyKA[/embed] Składniki: pół główki kapusty pekińskiej duża pierś z kurczaka papryka czerwona puszka kukurydzy cebula czerwona około 150 g oliwek zielonych drylowanych 3 łyżki majonezu 180 ml jogurtu 2 ząbki czosnku łyżeczka musztardy sól, pieprz przyprawa(...)kurczaka Przygotowanie Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Podsmażamy na oleju i odsączamy na ręczniku papierowym. Pierś odstawiamy do ostygnięcia. Kapustę szatkujemy, paprykę i cebulę kroimy w kostkę, oliwki i kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski. Majonez łączymy z jogurtem, musztardą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem
e-PrzepisyKulinarnerazem z tuńczykiem. Jeśli ktoś go lubi to zapraszam. Jest szybka w wykonaniu i jakże smaczna. Składniki: 2 puszki tuńczyka w oleju (bądź w sosie własnym) kapusta pekińska 1 czerwona papryka czerwona cebula 5 ogórków konserwowych 4 jajka majonez, sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kroimy kapustę pekińską, tuńczyka odsączamy z zalewy, a jajka gotujemy na twardo, które potem kroimy
upichcicWarzywna sałatka do grilla z sosem jogurtowo-musztardowym. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 4 Składniki: ½ główki kapusty pekińskiej 1 duża papryka czerwona lub 3 połówki różnokolorowych papryk 1 cebula czerwona 1 pomidor ½ pęczka szczypiorku Sos: 3 łyżki jogurtu 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy szczypta pieprzu Przygotowanie: Posiekać kapustę i cebulę. Paprykę oraz pomidora pokroić w małą
KuchniaWeDwoje.pl