czerwona kapusta - 4242 przepisów (strona:79/283)

Sałatka słodko-kwaśna z kapusty i papryki. 390

arynowane grzyby , cukinia w zalewie curry , diabelskie ogórki , pikantna sałatka z cukinii i papryki . Składniki na dwa 1-litrowe słoiki: 1 główka kapusty średniej wielkości (2 kg kapusty) 2 czerwone, 2 zielone papryki (0,7 kg papryki)  2 marchewki 2 cebule 1 łyżeczka soli 1/4 szkl. cukru 1/4 szkl. octu spirytusowego (10%) Przygotowanie: Kapustę poszatkować, powinna być

Codziennik Kuchenny
Surówka z kapusty pekińskiej 200

wyobrażam sobie drugiego dania bez jakiegokolwiek dodatku. Zawsze staram się zrobić jakąś świeżą surówkę z tego co akurat mam pod ręką. Zazwyczaj jest to kapusta biała,czerwona lub pekińska. Kiedy mam naprawdę mało czasu wtedy z konieczności sięgam do spiżarni po gotowce które przygotowałam latem.  Dziś podaję przepis na surówkę z kapusty pekińskiej za którą wszyscy przepadamy

Kolorowa kuchnia Elki
Polędwiczki w sosie śmietankowo- musztardowym 180

doprawić ewentualnie solą i pieprzem. Danie niewyszukane, a szybkie i smaczne :) Podane z młodą kapustą , fasolką szparagową czy gotowanym groszkiem jest naprawdę świetne. Proponuje też wypróbować z czerwoną kapustą . Przepis pochodzi stąd . mojeGotowanie.pl

Proste Potrawy
Schabowy w orzechowo - owsianej panierce i surówką z kiszonej kapusty 148

końcu obtaczamy w bułce tartej wymieszanej w płatkami owsianymi i siekanymi orzechami (3/4 panierki mają stanowić orzechy i płatki). Smażymy jak zwykle. Surówka w kapusty kiszonej: kiszona kapusta marchewka czerwona cebula por jabłko sól, pieprz, cukier odrobina oliwy Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w drobną kostkę, pora w cienkie piórka. Wymieszać z kiszoną kapustą

My simple kitchen
Surówka z białej kapusty, kukurydzy, rzodkiewki, papryki (z sosem włoskim) 238

Post Surówka z białej kapusty, kukurydzy, rzodkiewki, papryki (z sosem włoskim) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Sałatka z białej kapusty wersja z czosnkiem 312

marchewka i papryka ale ta wersja jest z dodatkiem czosnku i z inną zalewą. Mi zdecydowanie lepiej smakuje ta wersja bo bardzo lubię czosnek. składniki: 2 kg białej kapusty 2 czerwone papryki 4 marchewki 1 duża główka czosnku 2 łyżki soli zalewa 2 szklanki wody zimnej przefiltrowanej 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju 0,5 szklanki octu 10 % Kapustę

Monia miesza i gotuje
Warzywny tort dla weganina na diecie dr Dąbrowskiej. KAPUSTA BIAŁA. 231

żeby wyszła właśnie taka. Dodatkiem do kapusty była marchewka, starta na tarce i zmiękczona trochę w garnuszku, bez tłuszczu, wody, niczego, sama ze sobą, no i surowizna - trochę kapusty pekińskiej, czerwone papryki, ogórki kiszone. Dobre. Reszta rodziny, nie będąca na diecie, zjadła dodatkowo ziemniaki z marchewką pogniecione z olejem kokosowym, więc były i węglowodany, i białko, i tłuszcz(...)dobra kapusta. Dla wszystkich, którzy z dietą dr Dąbrowskiej spotykają się pierwszy raz, przypominam starsze wpisy na ten temat:  http://wszystkojestwglowie.blogspot.com/2015/09/dieta-dr-dabrowskiej-cz4-podsumowanie.html  - to ostatni post, w którym zostały zebrane linki do 3 wcześniejszych o tej diecie. Pozdrawiam wszystkich serdecznie

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Sałatka ziemniaczana z kapustą pekińską i pomidorkami 132

dobrego wina, pasującego do mojej kompozycji! Sałatka ziemniaczana z kapustą pekińską i pomidorkami / 1 porcja Składniki: 3 małe ziemniaki, ugotowane w mundurkach 5 pomidorków koktajlowych 1/4 małej, czerwonej cebuli gruby plaster kapusty pekińskiej 3 łyżki posiekanej natki z pietruszki 2 szczypty słodkiej papryki w proszku(...)sól do smaku Przygotowanie: Obraną czerwoną cebulę siekamy. Ziemniaki kroimy w grube plastry, pomidorki koktajlowe na ćwiartki. Kapustę pekińską dzielimy na mniejsze kawałki. W misce rozkładamy listki pokrojonej kapusty pekińskiej. Układamy plastry ziemniaków i ćwiartki pomidorków koktajlowych. Posypujemy posiekaną czerwoną cebulą i natką z pietruszki. Doprawiamy do smaku, posypujemy słodką papryką. Całość można skropić oliwą z oliwek aromatyzowaną

Moja smaczna kuchnia
Francuskie miseczki z papryką i kapustą kiszoną 151

przekąska na każdą imprezę. Można je przygotować w kilka chwil. Nie wymagają dużego nakładu pracy. Po upieczeniu bardzo ładnie się prezentują. SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 1 papryka czerwona, 150g kapusty kiszonej, 1 cebula, oliwa, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Cebulę oraz paprykę obieram i kroję w kostkę. Cebulę szklę na oliwie. Dodaję paprykę oraz kapustę kiszoną. Smażę około

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pieczona polędwica wieprzowa w sezamie 147

Żeby przygotować marynatę potrzebujemy jedynie miód i sos sojowy. Mięsko podałam z kapustą Pak Choi, ale nic nie stoi na przeszkodzie aby polędwiczkę podać z ziemniakami i np. czerwoną kapustą :) Składniki (2 porcje): 300-400 g polędwicy wieprzowej 2 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego (najlepiej ciemny) 2 ząbki czosnku 1 łyżka czarnego lub białego sezamu + 2x Pak Choi

Tajskie smaki
Sałatka z selerem, jajkami i czerwoną fasolą 465

Wczoraj pokazałem Wam błyskawiczny przepis na sałatkę z kurczakiem i selerem konserwowym , dziś będzie przepis na jeszcze szybszą sałatkę. Sałatka z selerem, jajkami i czerwoną

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron o smaku kurek z białą kapustą i papryką 124

wykonaniu, i na prawdę bardzo smaczne.  Życzę wszystkim miłego dnia i zapraszam do zapoznania się z przepisem. :) Przepis: (dla 4 osób) Składniki: 1 mała główka białej kapusty 1 czerwona papryka 350 g makaronu o smaku kurek 1 kostka warzywna BIO (bez glutaminianu sodu) 4 ziele angielskie 2 liście laurowe sól, pieprz, papryka słodka,  2 łyżki oliwy(...)oliwek Wykonanie: 1. Z kapusty pozbywamy się wierzchnich liści, myjemy, wycinamy głąb i szatkujemy.  2. Paprykę myjemy oczyszczamy z nasion i kroimy w kosteczkę.  3. Poszatkowaną kapustę wkładamy do dużego garnka i zalewamy wodą ale tylko do wysokości kapusty. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Podczas gotowania dodajemy 1 kostkę warzywną BIO, i pokrojoną w kostkę paprykę, gotujemy

Mój pomysł na
Sałatka z sosem vinegrette i gotowaną rybą. 171

Składniki: kapusta pekińska czerwona cebula bulion warzywny koperek, natka pietruszki dorsz kilka suszonych pomidorów sos vinegrette: 2 łyżki ciepłej wody pół łyżeczki cukru sól, pieprz 3-4 łyżki oleju kilka kropel octu jabłkowego ząbek czosnku Przygotowanie: Kapustę umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Rybę ugotować na małym ogniu w bulionie warzywnym, kiedy zmieni kolor na biały, wtedy będzie

Gaździnka warzy
Sałatka warstwowa gyros-kebab 2155

dekoracji ogórek i ugotowana marchew Kapustę pekińską drobno kroimy i solimy, układamy na durszlaku aby zmiękła, nadmiar soli odciskamy, ¾ kapusty mieszamy z sosem czosnkowym. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na małej ilości oleju, dodajemy całe opakowanie przyprawy do gyrosa, chwilkę jeszcze podsmażamy, studzimy i przekładamy kurczaka do misek. Przykrywamy ½ kapustą(...)pekińską wymieszaną z sosem czosnkowym. Następnie układamy pokrojone drobno ogórki konserwowe. Smarujemy sosem salsa i przykrywamy warstwą mieszanki meksykańskiej. Układamy kolejna warstwę kapusty z sosem czosnkowym. Polewamy sosem salsa. Przykrywamy samą kapustą, Następnie kroimy w kosteczkę czerwoną cebulkę, pomidory i ogórki konserwowe i posypujemy wierzch naszej sałatki kebabowej. Robimy też dekorację- kwiatki z ogórka, marchwi, cebuli i pomidora.,Taka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Fish Burger 161

kładziemy: liść sałaty, upieczoną rybę, sos czosnkowy, surówkę z kiszonej kapusty i przykrywamy drugą połówką Kaloryczność: ok. 420 kcal (przy podanych ilościach składników) Smacznego! :)  Dodatkowo polecam z czerwoną kapustą... mnniamm

Malowane smakiem

Proponowane wyszukiwania