czerwona kapusta - 4242 przepisów (strona:70/283)

DWA SŁOWA O KUCHNI REGIONALNEJ 213

czyżbyśmy wstydzili się naszych pysznych rodzimych potraw? Czyżby kluski na parze (kluchy na łachu - gw.poznańska) przegrywały z ciastem z kwiatem lawendy, fiołkami i rumem, a przepyszna zasmażana czerwona kapusta (modro kapusta - gw.Górnego Śląska) ze smażonymi mule w miętowo-cytrynowym sosie? Fajnie gdyby na każdym blogu kulinarnym była zakładka: moje regionalne potrawy.  Bo cytując za Jachowiczem

Walijskie Pichcenie
marynowane piersi kurczaka a`la zrazy... 192

minut roladki wyjąc z garnka i sos zagęścić śmietaną 18% słodką wymieszaną z mąką, do smaku doprawić magą kucharka roladki a`la zrazy podałam z tłuczonymi ziemniakami i czerwoną kapustą............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
POZYTYWNA ZABAWA - dzień 1 167

pyszną  kawę od mojej Drugiej Połówki i wypiliśmy ją oglądając amerykański dramat a wieczornym popołudniem przyjęliśmy gości ciesząc się ze wspólnie spędzonego czasu:). I chociaż poszatkowana czerwona kapusta została w garnku nie doczekawszy się przerobienia na sałatkę i zapakowania w słoiki to jednak w ogólnym rozrachunku wykorzystanie wczorajszego  czasu oceniam na plus:) #3 - wyliczankę rozpoczęłam od relacji

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Restauracja Filmowa – recenzja 185

początku chciałam pierś z gęsi, jednak okazało się, że nie było jej na stanie więc zmieniłam zamówienie na kaczkę pieczoną w miodzie z jabłkami, podaną z kluskami śląskimi, czerwoną kapustą w sosie pomarańczowym (49 zł) . Kaczka była obłędna, sos do niej także był powalający. Jedynie kluski śląskie aż za bardzo rozpływały się w ustach Mój partner zamówił z kolei

karmelowy
Schab z kiszoną kapustą i czerwoną soczewicą 372

dlatego często piekę wieprzowinę. Schab zwinięty w roladę z kiszoną kapustą i czerwoną soczewicą. Tak przygotowane mięso jest kruche i lekko kwaskowe dzięki kapuście. 1 1/2 kg schabu 400g kapusty kiszonej 1 szklanka soczewicy czerwonej 1 cebula sól pieprz czarny majeranek 1 płaska łyżeczka żelatyny Kapustę kiszoną przepłukać i obgotować. Miałam z marchewką i kminkiem. Soczewicę ugotować(...)osolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Należy uważać, żeby jej nie rozgotować. Cebulę (u mnie czerwona) pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Dodać odciśniętą i pokrojoną kapustę. Smażyć około 10 min. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać ugotowaną soczewicę i wszystko wymieszać. Odstawić do wystudzenia. Kawałek schabu nacinać nożem rozwijając płat mięsa o grubości ok 1 cm. Oprószyć

https:KKuchniaMniam
Surówka - sałatka z kapusty z czerwoną cebulą 340

nierozstrzygniętą, niech każdy nazwie sobie jak tam chce.   A odnośnie sedna sprawy to szybki do przygotowania dodatek do obiadu i dość tradycyjne połączenie. Surówka - sałatka z kapusty z czerwoną cebulą SKŁADNIKI: 1/2 małej kapusty białej 2 marchewki 1 cebula czerwona sól, pieprz 2-3 łyżki majonezu   PRZYGOTOWANIE: Białą kapustę ścieramy na tarce. Marchewki obieramy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Surówka z pekinki z czerwoną fasolą 159

dlatego, że fasola jest trochę słona -sól stosowana jest do konserwacji i choć odlewamy słoną zalewę, fasola, która w niej się moczyła jest słona. Składniki: 1 średnia kapusta pekińska 1 puszka czerwonej fasoli 1 duża czerwona cebula(...)łyżki majonezu pieprz do smaku Sposób przygotowania: Kapustę pekińską siekamy (ja zawsze zdejmuję i wyrzucam pierwsze liście). Czerwoną fasolę odsączamy z zalewy i wsypujemy do kapusty. Dodajemy posiekaną czerwoną cebulę, przyprawiamy pieprzem, mieszamy z majonezem i gotowe

Kolorowy Przepisownik
Skrzydełka pieczone w kapuście 393

Pomidorowe, mięciutkie i pachnące bigosem skrzydełka. Świetny pomysł z kapustą. 1 kg skrzydełek Przyprawa do mięsa Biały pieprz Sól 1/2 główki białej kapusty Ostra czerwona papryka 200 g koncentratu pomidorowego 2 szklanki wody Skrzydełka myjemy, osuszamy i przyprawiamy przyprawą do mięsa, solą i białym pieprzem. Odstawiamy na jakiś czas do lodówki, najlepiej na kilka godzin. Kapustę szatkujemy w piórka(...)bigos). Gotujemy w wodzie około 30 minut. Odcedzamy. Układamy w naczyniu żaroodpornym, doprawiamy ostrą czerwoną papryką. Na kapuście układamy skrzydełka.  Całość zalewamy wodą z koncentratem pomidorowym. Pieczemy pod przykryciem w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 60 minut. Pod koniec pieczenia możemy zdjąć pokrywkę, żeby mięso ładnie się zarumieniło

VioletoweKucharzenie
Kiszona kapusta z soczewicą 119

Kiszona kapusta z czerwoną soczewicą. Można zjeść od razu. Można wykorzystać do pierogów jako farsz po zmieleniu. 750 gram kapusty kiszonej szklanka czerwone soczewicy cebula marchewka ząbek czosnku sól i pieprze do smaku 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego ziele angielskiego kilka ziarenek liść laurowy 1 łyżka sosu sojowego 1/2 łyżeczki cząbru i lubczyku(...)łyżeczka majeranku  kilka łyżek oleju rzepakowego Cebulę i marchewkę obrać. Marchewkę zetrzeć na tarce, a cebulę posiekać w kostkę, czosnek zmiażdżyć. Przepłukać kapustę i jeśli trzeba przesiekać. Rozgrzać olej i zeszklić cebulę z marchewką i czosnkiem, dodać kminek, potem kapustę. Można podlać lekko wodą. Przykryć pokrywką. Mieszać od czasu do czasu. W międzyczasie ugotować soczewicę al dente ( gotuję

AZgotuj!
Sałatka z czerwonego buraczka i kapusty pekińskiej 539

półka z buraczkami na zimę. Więc szybko poszperałam w lodówce, wyjęłam kapustę pekińską, szalotki, marchewkę, otworzyłam puszkę z kukurydzą i szybciutko powstała nowsza wersja surówki z buraków czerwonych.  Składniki: mała kapusta pekińska 2 szalotki 4 średnie ugotowane buraki czerwone puszka kukurydzy konserwowej 3 średnie marchewki 3 łyżki majonezu łyżka soku z cytryny łyżeczka curry pół łyżeczki pieprzu(...)sól Sposób przygotowania: Kapustę pekińską drobno poszatkować. Szalotkę posiekać. Buraki i marchewki zetrzeć na tarce warzywnej. Kukurydzę odsączyć na sicie. Wszystkie warzywa połączyć ze sobą, skropić cytryną, dodać curry, pieprz, sól, majonez i wymieszać. Smacznego

na moim stole...
Surówka z kapusty pekińskiej i czerwonej cebuli 177

lekkiej przekąski. Prosty przepis na surówkę inspirowany przepisem mojej babci. Surówka z kapusty pekińskiej to jeden z moich ulubionych warzywnych dodatków do obiadu. Czasem kapustę bardzo drobno kroję, a pozostałe składniki trę na tarce. Tak robi moja babcia i z jej przepisu najchętniej korzystam – surówka z kapusty pekińskiej mojej babci . Jednak czasem lubię poeksperymentować i tym razem postanowiłam(...)PORCJA TO OK. 60 KCAL, WĘGLOWODANY: 12G, BIAŁKO: 2G, TŁUSZCZ: 0,4G Informacje dla diabetyków: w porcji znajduje się 1,2WW i 0,1WBT SMACZNEGO! Artykuł Surówka z kapusty pekińskiej i czerwonej cebuli pochodzi z serwisu Dietolog

Dietolog
Sałatka z komosą ryżową, kapustą pekińską i pomidorkami koktajlowym 149

kapusta pekińska, pomidorki cherry i pełna witaminy C natka pietruszki. Sama quinoa ma lekko orzechowy smak, więc spokojnie można przygotować z jej wykorzystaniem wiele różnych kompozycji smakowych. Pamiętajcie o zasadach gotowania, na 1 porcję komosy ryżowej 2 porcje wody. Sałatka z komosą ryżową i pomidorkami koktajlowymi / 2 porcje Składniki: 150 g komosy ryżowej białej 3 liście kapusty pekińskiej 1/2 czerwonej(...)pomidorków koktajlowych  Przygotowanie: Komosę ryżową przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Odstawiamy do ostudzenia. Obraną cebulę kroimy w piórka. Przekładamy do miski. Pomidorki kroimy na ćwiartki, a kapustę pekińską drobno kroimy. Cebulę i kapustę pekińską przekładamy do miski z cebulę. Do warzyw dodajemy posiekaną natkę z pietruszki. Ostudzoną komosę ryżową mieszamy w misce razem z warzywami. W razie potrzeby

Moja smaczna kuchnia
Sałatka z kurczakiem, kapustą pekińską i fetą + film 123

przygotowaniu przekąskę na śniadanie lub kolację.     składniki na 4 porcje podwójna pierś z kurczaka 2 łyżki przyprawy do kurczaka olej do smażenia mała główka kapusty pekińskiej 2 czerwone papryki słoik suszonych pomidorów w oleju 1 puszka kukurydzy 2- 3 ogórki gruntowe 100 g pokrojonej fety sos 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów 1 łyżka soku(...)czasu mieszamy, zdejmujemy z ognia i studzimy. Kapustę pekińską drobno szatkujemy po czym wrzucamy do miski. Odsączone z oleju suszone pomidory kroimy w paski i dodajemy do kapusty pekińskiej. Czerwoną paprykę oraz ogórki kroimy w niewielką kostkę i przekładamy do miski z pozostałymi składnikami. Do sałatki dodajemy również usmażonego i wystudzonego kurczaka, odsączoną z zalewy kukurydzę oraz fetę

Smakowite Dania