oleju 125 ml kwaśnej śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej na polewę: 100 g deserowej czekolady 3 łyżki mleka łyżka kokosu dodatkowo: czereśnie lub inne owoce Mleko zagotować, zdjąć z ognia, wrzucić połamaną czekoladę i mieszać aż się rozpuści. Odstawić do wystudzenia. Jajko utrzeć z cukrem na białą masę. Ucierając dolewać olej i śmietanę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaktórej smak dominuje w musie. Wystarczy godzina przechowywania w lodówce i jest gotowy. Jeśli lubisz czekoladę, koniecznie musisz wypróbować ten przepis! Świetnym dodatkiem będą świeże maliny lub truskawki i czereśnie, można także dodać płatki chilli czy sól morską do musu czekoladowego. Czekolada to afrydyzjak, podobnie jak ostre papryczki chilli. Do musu czekoladowego polecam wino Monte Santi Original. Mus czekoladowy Składniki
Moja smaczna kuchniazachęcam do dołączenia do grupy , która jest otwarta dla każdego :) Sałatka ryżowa z szynką Ziemniaki smażone Banany w cieście Truskawkowa owsianka bez gotowania Zupa meksykańska Lody wodne z czereśniami Pasta z ciecierzycy i pomidorów Sałatka z pomidorów z orzechami
Codzienna kuchnia niecodziennapełnoziarnistej) 3-4 łyżki słodzidła (jeśli erytrol, to może być potrzebne trochę więcej – trzeba spróbować😉 ) 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej Duuuuuużo dowolnych owoców (mrożonych lub świeżych) – u mnie agrest, jagody, czereśnie Przygotowanie: Zaczynamy od rozgrzania piekarnika – 170°C grzanie góra-dół. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Gdy piana jest już ubita dodajemy po łyżce słodzidła
Jak gotować i nie zwariowaćzastąpić karobem. Kakaowy budyn jaglany z owocami sezonowymi budyń: 400 ml dozwolonego mleka 4 czubate łyżki płatków jaglanych łyżka kakao lub karobu słodzidło do smaku owoce - u mnie czereśnie, porzeczki i maliny opcjonalnie gorzka czekolada do posypania Mleko zagotowujemy, dodajemy kakao i płatki. Gotujemy do momentu aż się rozgotują i całość zgęstnieje. Dosładzamy. Blendujemy na gładki krem i nakładamy
Dzieje kuchennej WiewióryProsto, szybko, smacznie i przede wszystkim owocowo! - oto założenia dzisiejszego wypieku :) Tym razem w ramach wspólnego wypiekania z Ciastem na niedzielę panuje Owocowe szaleństwo ! Truskawki, porzeczki, czereśnie, arbuz ..i wiele innych owoców mamy teraz do wyboru, więc szalejmy w kuchni i wykorzystujmy je jak tylko się da! U mnie króluje rabarbar ! Ostatki sezonu jeszcze trwają i nie mogłam się
Grunt to przepis!mleka kwaśnego 60 ml oleju 1 łyżka dżemu 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo: 2 galaretki wiśniowe 400 g owoców: porzeczki czerwone, czarne, truskawki, czereśnie, jagody 700 ml gorącej wody wykonanie: Mleko podgrzewamy, dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia się czekolady. W innym naczyniu miksujemy jajko z cukrem. Wlewamy olej, kwaśne mleko, przestudzone mleko czekoladowe oraz
Domowy Smak Jedzeniaroku, kiedy możemy dostarczyć bombę witaminową dla naszego organizmu, podładować akumulatory i zachwycać się smakiem świeżych warzyw i owoców. Po prostu kocham, kocham ten czas! Szparagi, truskawki, poziomki, czereśnie, fasolka, młody bób, botwinka ... można by tak wymieniać w nieskończoność! Dzisiaj mój talerz, też jest iście zielony! Zapraszam! SKŁADNIKI: - 1 średnia cukinia - 2 porcje makaronu soba ( z mąki gryczanej) - mięta świeża
SMYKWKUCHNIbiałą masę. Sernik chłodzimy przez minimum 7-8 godzin, najlepiej jednak schłodzić go przez noc. Podajemy deser zaraz po wyjęciu z lodówki, udekorowany świeżymi sezonowymi owocami – truskawkami, czereśniami, porzeczkami, jeżynami i listkami mięty i tymianku. SKŁADNIKI 450g sera na sernik lub naturalnego, gładkiego twarożku kanapkowego 2 łyżki śmietany 18-30% lub jogurtu 2/3 szklanki cukru 2 łyżki + 1 łyżeczka
Karo in the KitchenCię do tej cotygodniowej serii. Śniadanie 8:00 Chleb z serkiem. Do serka (bieluch) wrzuciłam startą na drobnych oczkach rzodkiewkę, posiekany koperek i natkę pietruszki. II Śniadanie 10:00 Czereśnie. Lila pokochała te małe czerwone kuleczki tak bardzo, że jak tylko widziała szpaki grasujące na drzewie to mówiła "zostawicie, to moje tereśnie, co ja będę jadła??!!" Zupa
lady-och-mistrzyni.blogspot.comsprawy mają. Jeszcze nawet we wrześniu zeszłego roku widziałam w sklepach dorodne, różowo-zielone łodygi. Już jednak powoli wypierany przez krajowe, słodkie truskawki; niedługo dołączą do nich porzeczki, wiśnie, czereśnie, agrest, morele i brzoskwinie. Kto wtedy będzie miał czas zatrzymać się nad rabarbarem...? Proponuję więc już dzisiaj przygotować bajecznie pyszną konfiturę, na którą przepis podpatrzyłam u Małgosi . Połączenie rabarbaru
Pożeraczka, czyli raz adobrzeCzereśnie, truskawki i rabarbar pod słodką bezą Składniki ciasto: 150 g mąki 100 g margaryny 2-3 łyżki cukru pudru 2 żółtka owoce: 3 łodygi rabarbaru + 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej … Czytaj dalej Tarta owoce lata
czarrna od kuchniczas odbudowanych relacji ze znajomymi, z którymi nie widziałam się latami, a którzy potrafią mi napisać, że też pamiętają mozaikę w sieni mojego rodzinnego domu albo drogę rogożańską z czereśniami. I po tym wpisie urodzinowym, moja koleżanka zapytała mnie jak sobie radzę z hejtem. Czy jest, jak dużo, bo ona zaczęła prowadzić blog parentingowy i zawiesiła, bo tyle jadu
bistro mamaLubiłam za to wieczorem siadać na schodach i czuć zapach lipy, która rosła na podwórku. Lubiłam z innymi dzieciakami rwać bez, który rósł w ogródku sąsiadki. Lubiłam chodzić na czereśnie na tzw. drogę "rogożańską" i do lasku na młode orzechy laskowe. Kiedyś zapytałam mojego męża - mieszczucha od urodzenia - czy jadł kiedyś takie młode orzechy, prosto z leszczyny. Skorupka była miękka
bistro mamazawierają dużo cukrów, nie zajadajcie się nimi przed snem:) Aby cieszyć się najlepszym smakiem niektórych owoców i warzyw zestawiłam dla Was poniżej miesiące, w których smakują najlepiej. Owoce: Czereśnie - od czerwca do lipca Gruszki - cały rok Jabłka - cały rok Jagody - od lipca do sierpnia Maliny - od czerwca do września Śliwki - od sierpnia do października Truskawki - od maja do czerwca
Zasmakuj Kuchni