czereśnie - 1732 przepisów (strona:76/116)

Fale dunaju serowo-kokosowe z kremem budyniowym. 198

Znacie już pewnie Fale Dunaju z wiśniami, jabłkami, czereśniami. Dzisiaj ma dla Was w innej wersji z serem i kokosem  HELIO- http://www.helio.pl/produkty/bakalie-helio/wiorki-kokosowe .  Do ciasta użyłam mąki  Młynów Stoisław. Niedługo święta więc jeśli znudziły Wam się pieczone co roku na  te same ciasta upieczcie takie. Zapewniam Was że wszystkim posmakuje taka wersja z serem

Sama słodycz i szczypta chili
Konfitura z kiwi 140

Trochę egzotyki zamkniętej na zimę w słoicz k u Kto powiedział, że przetworów nie można robić również zimą? Fakt, o świeże truskawki, wiśnie, czereśnie czy śliwki trudno w tym momencie, w każdym razie w bardziej hurtowej ilości wymaganej przy produkcji dżemu. Ale owoce cytrusowe śmiało można wykorzystać, pełno ich teraz w sklepach i są po całkiem przystępnych cenach. Choć kiwi

Grunt to przepis!
“Przepisy na szczęście” – recenzja 165

druga część. Tak jak pierwsza książka była jesienna z przepisami na jarskie, zdrowe kasze z owocami i warzywami, tak “Przepisy na szczęście” są letnie z gotowaniem na ognisku, czereśniami i kwiatami bzu na okładce. Obie łączy niezwykły, magiczny klimat, który wprowadza do kuchni Maia Sobczak poprzez swój szacunek dla jedzenia, oryginalne połączenia smakowe, opowieści, historie o członkach rodziny i wspomnienia

Ugotowane pozamiatane
Orzeźwiający napój miętowo – cytrynowo – arbuzowy 169

wody, dlatego jedząc je, szybko ugasimy pragnienie. Odwodnieniu organizmu zapobiegną także napoje przyrządzone na ich bazie. Szczególnie warto sięgnąć po owoce bogate w potas: morele (260 mg/100 g), czereśnie (220 mg), brzoskwinie (190 mg), truskawki, (150 mg), gruszki (116 mg) i cytrusy. Unikajmy kawy, mocnej herbaty, alkoholu i napojów typu cola. Proponujemy Wam dzisiaj napój miętowo-cytrynowo-arbuzowy. Z takim

Moja Mama Gotuje
domowy kisiel jeżynowy 168

ulubionych domowych smakołyków. Pyszny kisiel jeżynowy z kawałkami owoców. Przygotowałam go z mrożonych jeżyn ale możecie wykorzystać owoce, jakie tylko chcecie, zarówno mrożone, jak i świeże. Truskawki, maliny, jagody, czereśnie, śliwki czy jabłka - wszystkie sprawdzą się znakomicie :-) składniki: 1 szklanka jeżyn (użyłam mrożonych) 1 szklanka wody 2 łyżki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej wykonanie: Część wody, około 1/4 szklanki, odlałam

babka w formie
MIGDAŁOWE CIASTECZKA AMARETTINI 151

obtoczenia Przygotowanie Migdały, cukier, białka, likier i miód wymieszajcie dokładnie. Utworzoną masę wstawcie do lodówki na pół godziny. Piekarnik nagrzejcie do 170 st. Z masy migdałowej formujcie kuleczki wielkości czereśni, każdą obtoczcie mocno w cukrze pudrze, ułóżcie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując kilkucentymetrowe odstępy. Pieczcie ciasteczka aż się zarumienią- około 10-12 minut

OliveandThyme
PRZYKŁADOWY DZIENNY JADŁOSPIS WEGAŃSKIEGO DZIECKA 228

surowe, sparzone, pieczone albo ugotowane na parze warzywa (najlepiej jedna szklanka dziennie lub więcej),  - 1/2 - 1 jabłko (najlepiej 1 h przed posiłkiem), a w sezonie - jagody, maliny, truskawki, czereśnie i inne, - fermentowany produkt: rejuvelac, kambucha, kiszone warzywo domowej roboty (ogórek, burak, cukinia czy kapusta), - 1 orzech brazylijski, - co drugi dzień: olej kokosowy (1 łyżka) lub tłuste mleko kokosowe, suszony

Jeść, by żyć w zdrowiu
Owoce i warzywa sezonowe – jak jeść bardziej sezonowo zimą? 190

Moja całoroczna tabelka wygląda tak: wiosna lato jesień zima Botwinka Bakłażan Agrest Ananas Bób Boćwina Brokuły Brukselka Cebula dymka Borówka Brzoskwinie Buraki Groszek cukrowy Czarny bez Cukinia Cebula Kalafior Czereśnia Dynia Cykoria Kalarepa Fasola szparagowa Gęsina Czosnek Kiełki Figi Gruszki Fasola Pokrzywa Jagody Grzyby Jarmuż Por Kapusta pekińska Jabłka Kapusta Portulaka Karczochy Jeżyny Mandarynki Rabarbar Koper Włoski Kasztany Mango Rzepa

Ugotowane pozamiatane
Zamiast lodów- ciasto w rożkach. 208

ciasto w rożkach. Edyta Guhl. Hej, to przecież nie są lody! Wafelki napełnione są ciastem i upieczone w piekarniku. Świetny pomysł na piknik oraz letnie przyjęcia dla dzieci. Zamiast czereśni można wziąć truskawki lub inne owoce, a banana pominąć. Przepis jest dość prosty, z podanych składników upieczemy 16 rożków, a jeśli nie mamy tyle wafelków i zostanie nam ciasto

dolcevitainmykitchen
Konfitura truskawkowa 132

Cześć Sezon na truskawki trwa, pomału zaczynają pojawiać się czereśnie. Znak, że lato się zaczyna. A wraz z latem zaczyna się sezon na przetwory. Moje pierwsze w życiu konfitury truskawkowe właśnie czekają na pasteryzację. Wyszły trochę zbyt rzadkie, ale idealnie będą się nadawały do posmarowania croissantów lub do polania naleśników albo lodów. Konfitura truskawkowa Przygotuj nóż, dużą miskę, garnek, durszlak

blog.moje-pasje.info
NALEŚNIKI Z MASĄ JEŻYNOWO-KREMOWĄ, BITĄ ŚMIETANĄ I OWOCAMI 142

masę jeżynową: 350 g jogurtu naturalnego, 250 g mascarpone, 125 g jeżyn, 2 łyżki cukru pudru. Dodatkowo: 200 g śmietany 30%, 2 łyżki cukru pudru, 100 g borówek, kilka czereśni do dekoracji, płatki migdałów. Przygotowanie: Składniki ci asta łączę, smażę naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Studzę. Przygotowuję masę do naleśników: dokładnie miksuję jogurt, mascarpone, jeżyny i cukier. Następnie

JejKuchnia
GOFRY 165

opakowanie cukru wanilinowego, 1 i 3/4 szklanki wody gazowanej, 1/2 szklanki oleju, łyżeczka proszku do pieczenia. Dodatkowo składniki do położenia na gofry, u mnie: bita śmietana, sos toffi, ananas, czereśnie koktajlowe. Przygotowanie: Żółtka oddzielam od białka. Białka ubijam na sztywno z odrobiną soli. Żółtka mieszam z cukrem i cukrem wanilinowym w osobnym naczyniu, po czym dodaję olej i wodę, miksuję

JejKuchnia
Z serii szybkie przetwory - truskawki z lawendą! 165

Słodkie wspomnienie lata" taką etykietkę mogłabym zawiesić na każdym słoiku w mojej spiżarce. Truskawki, czereśnie, morele, jagody - są z nami tak krótko, że koniecznie trzeba zamykać je w słoikach aby cieszyć się ich smakiem nawet w środku szalejącej zimy. Zamieniając owoce w słodkie dżemy, konfitury czy kompoty tworzymy kolorową mapę smaków lata, dający sobie możliwość urozmaicenia dajmy na to sobotniego

Słodki Kompromis
Bakłażany faszerowane komosą ryżową, wiśniami i granatem 180

łyżki oliwy mieszamy z sokiem z cytryny i za'atarem i solą, smarujemy natychmiast upieczone bakłażany, muszą być gorące żeby wchłonięly przyprawy 5. Na upieczone bakłażany nakładamy komosę z czereśnia, posypujemy pestkami granatu, posiekaną natkę pietruszki i kruszymy dęte 6. Podajemy na ciepło lub w temperaturze pokojowej

Słodki Kompromis
Kokosowe muffinki jagodowe 187

Każdy wtorek i piątek wracam do domu z podobnym zestawem: szparagowa, bób, czereśnie, maliny i jagody. Czasem towarzystwo wzbogacają młode buraki, główka kapusty, kędzierzawa pietruszka, sałaty i rzodkiewki  od Pana Czesia. Wspomniany pan Czesław zwykle bywa na targowisku krótko i nie zawsze, jego wyjątkowe sałaty, grube pęczki pietruszki, świeży szpinak powiązany w sporej wielkości pęki, dwukolorowe rzodkiewki i ogromne

Słodki Kompromis

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję