czekoladowy - 5500 przepisów (strona:308/367)

ciasto gruszkowe z migdałami... 143

Składniki: 3 sztuki jajka, 3/4 szklanki cukier, 1/2 kostki masło lub margaryna, 2 szklanki mąka tortowa, 1 czubata łyżeczka proszek do pieczenia DODATKI: 5 średnie gruszki, 1 opakowanie polewa czekoladowa gotowa, 1 opakowanie migdały, - ile potrzeba kardamon jajka, cukier, miękki tłuszcz zmiksować mikserem - masa będzie zważona , ale to ma tak być do masy wsypać mąkę z proszkiem i zmiksować

W Mojej Kuchni Lubię
babeczki z masłem orzechowym i dżemem... 121

Składniki: jajka 3 sztuki, cukier 1/2 szklanki, masło lub margaryna 1/2 kostki, mąka pszenna 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, masło czekoladowe - ile potrzeba, dżem owocowy - ile potrzeba, cukier puder - ile potrzeba wyszło z tej ilości ciasta 15 babeczek całe jajka "L", cukier, miękka palma zmiksować z 5 minut mikserem wsypać mąkę z proszkiem i zmiksować

W Mojej Kuchni Lubię
Moje czekoladki w kształcie serc. 133

Takie kolorowe pyszności można zrobić samemu nie mając żadnego talentu kulinarnego :)Wystarczy mieć barwne draże czekoladowe, posypkę wielobarwną, pokruszone batony czy wafle. Wszystkie te dodatki zatopiłam w rozpuszczonej czekoladzie białej i mlecznej. Czekoladę każdą oddzielnie rozpuściłam w łaźni wodnej, wlałam do silikonowej foremki. Możemy popuścić wodze fantazji i zrobić niepowtarzalne kompozycje :) To może być świetny, kolorowy i wyjątkowy prezent

Proste Potrawy
Kakaowe ze śliwkami 177

śliwkami  SKŁADNIKI:CIASTOżółtka jaj -5 sztkakao - 3 łyżkimąka -500 gcukier kryształ -3 łyżkimargaryna -1 kostproszek do pieczenia - 2 łyżeczkitłuszcz do formyMASA BUDYNIOWAbiałka jaj -5 sztolej -0,5 szklbudynie czekoladowe - 2 opakcukier -250 gsól - szczyptaDODATKOWOśliwkiPRZYGOTOWANIE:CIASTO KRUCHE Do miski wsypać mąkę z proszkiem i kakao. Następnie dodać pozostałe składniki, wymieszać i zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie

Kuchnia Danusi
Najlepsze Chocolate Chip Cookies - pieguski 117

Nadzwyczajne czekoladowe ciasteczko;) Bardzo proste do wykonania... dosyć sporych rozmiarów. Zdecydowanie moj faworyt wśród ciastek. Smakują nam bardziej niż cisteczka orzechowe;)  Składniki: 1/2 szklanki cukru pudru 1 szklanka brązowego cukru 1 szklanka miękkiego masła 2 łyżeczki wanili lub ekstraktu 2 jajko 2 i 1/4 szklanki mąki 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 szklanki

Anioły w kuchni
Sernik pistacjowy z białą czekoladą 466

mieszając do czasu, aż czekolada rozpuści się. Odstawiamy do przestudzenia. Na wolnych obrotach miksera miksujemy powoli ser wraz z jajkami. Dodajemy cukier i budyń, a także lekko ciepłą masę czekoladowo-pistacjową. Miksujemy tylko do połączenia składników – nie dłużej. Przelewamy sernik na przygotowany wcześniej spód. Na dno piekarnika wstawiamy żaroodporne naczynie z wrzątkiem, który parując będzie nawilżał sernik. Wstawiamy blachę

Poezja smaku
Babka gotowana 218

formy do ciast gotowanych, posmarowanej wcześniej margaryną "Kasią" i wysypanej bułką tartą. Formę zamykamy i gotujemy 70 minut od momentu zagotowania się wody. Po ostudzeniu babkę możemy polać polewą czekoladową. Smacznego

Salonik smaków
Skoro wszyscy mają dynię, mam i ja :) ciasto z dynią i z fantazją 157

tylko dlatego, że nie wymagają laboratorium, wagi, tańców przeciwko demonom i całej tej alchemii z odważaniem, mierzeniem i pilnowaniem czasu. Znajomy cukiernik nazwał mnie dziwadłem, bo taki np. suflet czekoladowy wychodzi mi idealnie, a potrafię spieprzyć koncertowo szarlotkę. I to w taki sposób, że proszę siadać i podziwiać. Jednak nie byłabym kobietą, gdyby mnie szlag z zazdrości nie trafiał. Inni

ladykitchen
Serniko-brownie z dynią 169

ponownie ucierać.  Na koniec dodać przesianą mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem.  Wymieszać masę.  Formę do brownie (23 cm) wyłożyć papierem.  Na spód wlać masę czekoladową.  Na wierzch wylać masę dyniową.  Przemieszać po wierzchu łyżką lub nożem, aby delikatnie wymieszać dwie warstwy.  Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec przez około

Sto kolorów kuchni
Ciasto marmurkowe 415

taką pogodę jaką dzisiaj mamy za oknem nachodzi mnie ochota na kawałeczek aromatycznego ciasta czekoladowo - pomarańczowego, który swoją lekkością przypomina babkę.Składniki:- 450 g mąki pszennej- 220 g cukru kryształu- 1 opakowanie cukru waniliowego- 150 g masła- 5 jajek- 1 szklanka mleka- 3 łyżki kakao- 2 łyżeczki proszku do pieczenia- skórka

Zainspirowana w kuchni
Sylwestrowe propozycje dla dzieci. 172

łki kurczaka i "łasucha" ponabijać przemiennie na patyczki.Podawać,  tak jak dzieci lubią, z ketchupem i w towarzystwie pszczółek. Pszczółki zimowe ,to krzyżówka oliwek i ogórka! Deserek ,to "Czekoladowe lizaki z kiwi". 2 kiwi100g czekolady1łyżka masłapatyczkiRozpuścić masło i czekoladę.Kiwi pokroić w plastry 8mm,nabić na patyczek, oblać czekoladą i do lodówki.Najlepiej robić to w 2 etapach. Najpierw

Kulinarny karnet Christophera
Tłusty czwartek. 131

lukier, polać pączki i posypać skórką pomarańczową. Dopiero po dodaniu skórki, przypomniałem sobie, że mam również doskonałą skórkę kandyzowaną w czekoladzie firmy Food & Joy [TUTAJ].Połączenie lukru z czekoladową skórką pomarańczową, wprowadziłoby do naszych pączków dodatkowy ciekawy smak

Kulinarny karnet Christophera
Torcik orzechowo pomarańczowy. 130

przykryciem. Wyjąć ,ostudzić i zmiksować.Dodać resztę składników ,krótko zmiksować i przelać do średniej tortownicy  lekko natłuszczonej.Piec w temp.180stop.z termoobiegiem 45min.Przygotować gnache, polewę czekoladową .100ml śmietanki 36% zagotować .Zdjąć z ognia i dodać 150 g czekolady gorzkiej. Mieszać ,aż do rozpuszczenia czekolady.Wierzch ciasta posypać wiśniami z alkoholu i polać gnache.Torcik jest lekko wilgotny, orzechy chrupią, a polewa

Kulinarny karnet Christophera
Owocowy sernik na zimno 188

Fruity cheesecake cold Składniki. 1 kg serka homogenizowanego 3 galaretki agrestowe 10 dag biszkoptów 10 dag drażetek czekoladowych herbatnikowych 50 dag winogron 1 owoc granatu 1 galaretka pomarańczowa Wykonanie. Winogrona przekroić na pół i usunąć pestki. Tortownicę,24 cm, wyłożyć biszkoptami i drażetkami. Galaretki agrestowe rozpuścić i przestudzić. Galaretki wymieszać z serkiem. Połowę wyłożyć na biszkopty. Ułożyć część winogron

Kulinarny karnet Christophera
II śniadanie! :) 130

ulubionych śniadań - dziś jej kolejna wersja!  Budyniowa Kasza Manna z truskawkami i ziarenkami Cynamonowy Raj, które znajdziecie na Ziarenkowo. ZAPRASZAM Was tam! :)  Dodatkowo łyżeczka masła orzechowego i czekoladowa polewa(z ekstraktu owoców)!  Miłego dnia

Chocolate Stop Tempting