czekoladowy - 5500 przepisów (strona:300/367)

Babka z kawałkami czekolady 236

miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, wbijamy jajka i dodajemy miękkie masło. Ucieramy mikserem. Następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy i wlewamy mleko. Na koniec wsypujemy płatki czekoladowe i mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto przelewamy do keksówki wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką. Ciasto pieczemy ok godziny w 180 stopniach. Polewa: Rozpuszczamy kawałki czekolady z mlekiem w rondelku, stale mieszając. Polewą polewamy

Aga w kuchni
Boże Narodzenie 266

sernik Makowiec Makowiec zawijany Marcepanowe ciasteczka Mini serniczki Muffinki piernikowe Piernik na święta Piernik świąteczny  Piernik świąteczny 2 Pierniczki Pierniczki- czerwone serca Pierniczki - mikołaje Piernik z marchewką Popękane czekoladowe ciasteczka Puszysty sernik Rudolfy Sernik na święta Sernik z mango Vanillekipferl - waniliowo orzechowe księżyce Zimtsterne - cynamonowe ciasteczka Bigos Kapusta z grzybami Kompot z suszonych owoców Łosoś i pstrąg w galarecie

Aga w kuchni
Kawowe brownie 247

piątkowy poranek naszła mnie genialna myśl: zrobię ciasto, a co tam :) Jak dobrze wiecie uwielbiam czekoladę i wszelakie czekoladowe desery. Tym razem również ona była głównym elementem  mojego pieczonego eksperymentu. Z założenia miało powstać brownie kawowe, wyszło migdałowe, ale i tak było przepyszne :) Składniki: Ciasto: 180g gorzkiej czekolady (2 tabliczki) 160g masła 4 jajka 1 i ¼ szklanki cukru

Kolizje Smaków
Tarta z czarną porzeczką. 280

ciastach, tartach, jagodziankach...  Tarta z tego przepisu jest po prostu idealna: niezbyt słodka, smaczna, pachnąca wanilią, z bardzo łagodnym kremem i kwaśnymi jagódkami. Zapraszam! Składniki: Spód: 2 opakowania czekoladowych herbatników 100 g roztopionego masła Krem: 500 ml mleka 2 łyżki cukru łyżeczka cukru wanilinowego 2 jaja łyżeczka mąki ziemniaczanej 125 g masła 200 g czarnej porzeczki Przygotowanie:  Herbatniki

Kuchnia Łukasza
Metrowiec 264

łyżki mąki pszennej2/3 kostki masłaOdlać około 2/3 szklanki mleka, wymieszać z mąką. Resztę mleka zagotować z cukrem, ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć. Dodawać wystudzony budyń, ucierać na jednolity krem.Polewa czekoladowa:125 g masła lub margaryny4 łyżki cukru1 łyżka wody1 łyżka kakaoWszystkie składniki połączyć w naczyniu, mieszając ogrzewać na małym ogniu. Powstałą polewę wystudzić.Wystudzone ciasta pokroić w kromki o grubości

Praktyczna pl
Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie 281

papryką - Monika Olczak z bloga Cynamon & ChilliZapiekanka z cukinii i pomidorów a'la caprese - przepis z bloga Studentka na diecie Desery: Bocconotti - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog Ciasto czekoladowe z migdałami - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Fichi al forno con Vin Santo - Mikołaj Kaczmarek z bloga Italianizzato Kruche babeczki z wiśniami, Bocconotti calabresi - Zuzia z bloga Chilli, Czosnek

Chilli Czosnek i Oliwa
Lekkie owocowe kuszenie 190

masa jabłkowa” ostudzoną wyłożyć powoli na biszkopt lekko naponczowany kawą. Ja używam spryskiwacza. Masę wyłożyć na biszkopt.Wstawić do lodówki. Na twarda masę wyłożyć masę piankową i posypać wiórkami czekoladowymi. Ponownie wstawić do lodówki. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Kilka słów o wygranej Pszczółce 141

nadzieniem musującym. Mocno owocowe , dlatego dzieci maja z nich dużo frajdy. Smakują wybornie każdemu. Ich wnętrze skrywa musującą niespodziankę, która fantastycznie tańcuje w ustach. A oto genialne cukierki ! Czekoladowa Mieszanka Imieninowa Mieszanka owocowych karmelków o truskawkowym i porzeczkowym nadzieniu, oblanych gęstą, deserową czekoladą najwyższej jakości. Na każdym papierku widnieją daty imienin, dzięki czemu nawet zapominalscy nie pominą solenizanta w dniu

Z Kuchni Do Kuchni
Paluszki sernikowe w czekoladzie 167

waniliowego -wisnie suszone premium Skworcu – ile dusza zapragnie -melon kandyzowany Skworcu – ile dusza zapragnie -mango kandyzowane Skworcu -ile dusza zapragnie -wiórka kokosowe Skworcu- do posypania -czekolada roztopiona bądź polewa czekoladowa Jak wykonać? Jajka zmiksowałam z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę w CC Major Kenwood trzepaczką, i dodawałam kolejno cały czas miksując: wystudzoną margarynę, ser zmielony, proszek budyniowy proszek

Z Kuchni Do Kuchni
Kolorowe truskawki 171

Różową babeczką w kształcie serca :) Co sądzicie o takim pomyśle?  Składniki (na 8 szt.):  8 truskawek 3 kostki mlecznej czekolady 1 łyżka mleka posypka czekoladowa i owocowa 1. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę - na garnku z gotującą się wodą stawiamy miskę odporną na temperatury - najlepiej metalową lub szklaną. Wrzucamy kostki czekolady, a gdy się rozpuszczą, dodajemy mleko

My Culinary Art
Ciepłe lody 365

Waszej uwadze. Na sam koniec wmiksować ekstrakt. Następnie masę wyłożyć do wafelków za pomocą łyżki lub rękawa cukierniczego. Włożyć je do lodówki na czas przygotowania czekolady. Składniki na polewę czekoladową:     100g gorzkiej lub deserowej czekolady     Kilka łyżek mleka Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Przelać do miseczki lub kubka w zależności od wielkości wafelków

Fabryka pomysłów
Sernik Tiramisu 271

pszennej,  65g gorzkiej czekolady. Czekoladę połamać na kawałki, stopić na parze, dodać likier oraz kawę i masło. Przestudzić. Jajko ubijać przez około 5 minut. Dodać mąkę i masę czekoladową, wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o śr. 24cm. Do nasączenia: 50ml wody, 2 łyżki kawy rozpuszczalnej,  2 łyżki likieru Amaretto,  2 łyżeczki żelatyny.  Kawę zalać 50ml wrzątku

Z miłości do słodkości
Makowe z kremem "biała dama" 208

żelatyny stopniowo dodajemy bitą śmietanę połączoną z masą serową. Ciasta makowe kroimy na 2 placki i przekładamy kremem "biała dama". Wierzch ciasta możemy posypać cukrem pudrem lub posmarować polewą czekoladową. Smacznego

Salonik smaków