temp 180 st. około 15 minut. 5. Czekoladę i cukier waniliowy rozpuścić w miseczce nad gorąca wodą , gdy troszkę ostygnie dodać śmietanę . Wymieszać . 6. Spód jednego ciasteczka smarować masą czekoladową i zlepiać spodem drugiego ciasteczka
Sama słodycz i szczypta chilizaznaczam jednak że każdy piekarnik piecze inaczej więc czas pieczenia może być troszkę krótszy lub dłuższy , )Po upieczeniu sernik można polać polewą lub polukrować tak jak ja , lukrem czekoladowym Dr. Oetkera
Sama słodycz i szczypta chiliMożna rzec, że są jak kobiety – potrzebują chwilki dla siebie, by móc zachwycić.Temat gofrów, to temat rzeka, więc pewnie będziemy nimi zasypywać. W naszym gofrowym repertuarze m.in. bezglutenowe: czekoladowe, cynamonowe, amarantusowe, bardzo chrupiące, owocowe, kawowe, mocno maślane, orzechowe, kokosowe, migdałowe, bakaliowe, anyżowe, kukurydziane, pikantne, paprykowe itd. Wszystkie te „odmiany” oczywiście można wykonać w wersji nie-bezglutenowej. Ostatnio też wyczarowałyśmy
Wypisz Wymalujprzekór wszelkim konwenansom smacznie złamać kulinarne prawa. Otóż - tort nasz wcale słodki nie jest, jest za to bardzo wyrazisty. Biszkopt jest zielony. Masa wcale nie jest ucierana. Zamiast czekoladowej wkładki występuje rybka, a typowa "wisienka na torcie" zerwała się z drzewa oliwnego. A, no i jeszcze jedno - na przekór wszystkim i wszystkiemu - jemy go na obiad, bez wyrzutów sumienia
Wypisz Wymalujsklepach udaje się znaleźć produkty, które czekają na konsumpcję właśnie w takich słoiczkach. Swojego czasu znalazłyśmy mięsko (zresztą bardzo dobre), ale sprawdziłyśmy i szklaneczki po smarowidłach kanapkowych (np, kremach czekoladowych) również wytrzymują temperaturę. To chyba zasługa bardzo grubego dna. Delikatny, wilgotny chlebek rozpływa się w ustach. Smak jaki opanowuje zmysły może rywalizować jedynie z zapachem unoszącym się po całym
Wypisz Wymalujogłoszonym wyrokiem śmierci poprzez zjedzenie, bez możliwości apelacji, miały więc swoje 5 minut w blasku fleszy.Wychodzą przepyszne. Łączą w sobie delikatność, elementy chrupkości, owocową kwaskowatość i leciutko czekoladowy posmak wzbogacony nutką karmelu (karob i cukier trzcinowy = rewelacja).To zdrowe batoniki, które robi się szybko, łatwo i przyjemnie i jak widać, powstać mogą z niewykorzystanej kaszki zalegającej w garnku
Wypisz Wymalujszybko i powiem wam, że mimo robienia śniadania dosłownie w 5 minut, wyszło baardzo dobre. Jeśli nie wiecie jak spożytkować pusty słoiczek po maśle orzechowym lub jakimś kremie czekoladowym to patrzcie na zdjęcie :PJeszcze w domu:Już w szkole:~ Otrębianka bananowo-orzechowa z serkiem twarogowym w słoiczku po maśle orzechowym ~Składniki:30g otrębów owsianych (mogą być płatki)łyżeczka masła
Kuchenny Skrawek Niebasklepu Patiserka. Dlaczego? Jubilatce bardzo posmakował ten krokant i chciałam sprawić jej przyjemność. Dodatkowo byłam ciekawa jak ten produkt sprawdzi się w tej roli. Wyszło ciekawie i smacznie. Biszkopt czekoladowy to biszkopt od W-Z z Moje Wypieki. Przepis wpisał się na stałe w moje słodkie menu.Na koniec chciałabym podziękować firmie Glasmark, dzięki której miałam możliwość w piękny sposób zarówno
Blondynka Gotujegarnka z gotującą się wodą), dodając 2 łyżki słodkiej śmietany. Mieszamy aż do dokładnego rozpuszczenia się czekolady. Na patyki do szaszłyków nadziewamy po kilka truskawek, polewamy je polewą czekoladową i zostawiamy do zastygnięcia
Walijskie Pichceniełyżce budyniu.Na ciasto wykładamy 1/2 porcji kremu, przykrywamy 2 plackiem, na górę wykładamy pozostały krem. Całość posypujemy płatkami migdałów, jeśli lubimy bardzo słodkie ciasta możemy oblać je dodatkowo polewą czekoladową. Chłodzimy w lodówce
Walijskie Pichcenierodzynki (wcześniej namoczone) i skórkę pomarańczową. Formę ( u mnie tortownica) wykładamy herbatnikami. Na herbatniki delikatnie wylewamy masę serową, wyrównujemy. Studzimy. Wierzch dekorujemy dowolnie np. cienką warstwą galaretki lub polewą czekoladową. Chłodzimy w lodówce, najlepiej kilka godzin
Walijskie Pichceniegłowie już jakiś mam. A przechodząc do zdjęć z mijającego tygodnia, chcę Was zaprosić na Tygodniowe Wyzwanie i codzienne posty na blogu! * najlepsze niedziele śniadanie do łóżka * czekoladowe mikołaje i bałwanki z Aldi * ten ryż był rewelacyjny - muszę go sama zrobić * pyszna sałateczka :) jutro na blogu * kilka nowości ze sklepu www.stewiarnia.pl * moje zamówienie z Avon-u * rogal
Magiczne Życie Martyzwariowałam... i nie mylicie się, to ciasto naprawdę zawiera kapustę kiszoną. I mimo tego niewiarygodnego dodatku jest przepyszne. Wilgotne, słodkie i bardzo czekoladowe, w którym absolutnie nie czuć kapusty i nikt kto go jadł nie wpadł na to że w środku jest kapusta kiszona. Zapytacie się to po co dawać tę kapustę? Wydaję mi się, że ma ona wpływ zarówno
Bernika - moj kulinarny pamietniktort można zrobić na wiele sposobów. Wedle gustu i uznania. U mnie z przepisu na tort czekoladowo kokosowy z bitą śmietaną. Chodziło mi o kształt. Życzę smacznego
Malinowe Pocałunkistudzimy i wyjmujemy z tortownicy. Kroimy na 3 blaty. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, lub mikrofali i łączymy z serkiem mascarpone. Śmietanę ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z czekoladowym serkiem. Zimną przegotowaną wodę łączymy z wiśniówką( do smaku) (likier, nalewka...) dosładzamy do smaku i ewentualnie dodajemy odrobinę soku z cytryny. Takim ponczem nasączamy delikatnie nasz pierwszy blat biszkoptu
Malinowe Pocałunki