czekoladowy - 5500 przepisów (strona:298/367)

Piaskowiec z owocami 355

piekarnika nagrzanym do temperatury 170°C przez około godzinę. Za pomocą patyczka sprawdzamy czy ciasto jest upieczone - patyczek powinien być suchy.Ostudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową. Smacznego weekendu

W kuchni Katie
Ciasta bez pieczenia - galeria 2602

Sernik bez pieczeniaSernik z malinamiTęczowy torcikSernik z czarną porzeczkąWarstwowy torcikSernik brzoskwiniowyŁaciaty torcik z kaszy mannyRafaelloSerowa chatka Jogurtowiec z truskawkamiSernik z brzoskwiniamiTrzy bitŚmietanowiec agrestowyTorcik czekoladowyTiramisu z borówkamiTiramisu

Ala piecze i gotuje
MURZYNEK EWY 409

obsypać kaszą manną, mąką lub bułką tartą i  wlać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st i piec ok 55 minut (do suchego patyczka). Po wystudzeniu polać polewą czekoladową

Walijskie Pichcenie
Naleśniki misie 295

być płynna. Przekładamy ją do woreczka strunowego i odcinamy jeden rożek. Na naleśnikach układamy bananowe pyszczki i uszka. Roztopioną czekoladą malujemy oczka i buzie - można zrobić je także z czekoladowych cukierków lub koralików.   Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Orkisz, Tang Zhong, podmłoda i czekolada 185

pomieszać dwóch różnych technik, jeśli wzajemnie się nie wykluczają? Niech Tang Zong doda chlebowi puszystości, zaś podmłoda poprawi aromat i smak. A z tym smakiem to niech będzie coś czekoladowego, a to za sprawą odrobiny kakao i gorzkiej czekolady. Jeszcze odrobina cukru, i każdy Tadek-niejadek szturmem zdobyty.Chleb jest przedni z samym masłem, albo posmarowany dżemem (moim ulubionym dyniowym

Grahamka, weka i kajzerka
Litewski na starogardzkiej 248

temperaturze 28 - 30 °C na 3 - 4 godziny. Ciasto chlebowe (1 bochenek):cały zaczyncałość zaparzonych otrębów z kminkiem 162 g mąki żytniej starogardzkiej 185013 g zmielonego słodu karmelowego (lub czekoladowego)1 łyżka melasy10 g soli Przygotowanie chleba:W odrobinie wody rozpuść sól. Pozostałe składniki włóż do miski i wymieszaj kopyścią lub mikserem ręcznym na najwolniejszych obrotach. Mieszaj wyłącznie do połączenia

Grahamka, weka i kajzerka
Sernik z białą czekoladą i sosem jagodowo- truskawkowym 1437

się bardzo gęsta), ale proszę się tym nie przejmować i dodać pozostałą śmietanę. Dokładnie, energicznie wymieszać na jednolitą masę (tak uzyskamy bardzo szybko ganache). 5. Do sera dodać masę czekoladową i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Gotową masę serową wyłożyć do tortownicy na spód z ciasteczek, wyrównać i wstawić sernik do lodówki na parę godziny (najlepiej

Mała Cukierenka
Czekolada nie pyta, czekolada rozumie. Mocno czekoladowe cuda 321

spisku satanistów i żydokomuny. Dobrze, że Piechocińskiego na papieża wybrali, bo naród już by całkiem zidiociał.Stres koi czekolada, dużo czekolady i jeszcze więcej czekolady. Dziś muffiny bardzo czekoladowe, niesłodkie i z karmelem. Proste jak aparycja przeciętnego hipstera z Krakowa. Dwie miski, jedna rózga, blacha do muffinów i piekarnik gwarantują doskonały środek uspokajający. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni grzanie

ladykitchen
Najlepsze Chocolate Chip Cookies - pieguski 273

Nadzwyczajne czekoladowe ciasteczko;) Bardzo proste do wykonania... dosyć sporych rozmiarów. Zdecydowanie moj faworyt wśród ciastek. Smakują nam bardziej niż cisteczka orzechowe;) Składniki:1/2 szklanki cukru pudru1 szklanka brązowego cukru1 szklanka miękkiego masła2 łyżeczki wanili lub ekstraktu2 jajko2 i 1/4 szklanki mąki1/2 łyżeczki sody1 łyżeczka soli1 łyżeczka proszku do pieczenia2 szklanki czekolady pokrojonej na malutkie kawałkiWykonanie:Rozgrzej piekarnik

Anioły w kuchni
Bananowy Krem do ciasta / Banana cream cake 291

Krem o smaku banana świetnie komponuje się z czekoladowym ciastem biszkoptowym, czy to w przekładanym, czy w roladzie.Do zrobienia kremu potrzebujesz- 1/2 litra mleka- 2 łyżki mąki ziemniaczanej- 2 łyżki mąki pszennej- 1/2 szklanki cukru- 200 g masła- 2 cukry waniliowe- żółtko jajka- 3 dojrzałe banany i odrobinę soku z cytryny.Do miseczki wlej pół szklanki zimnego mleka i dodaj

Pasje Jolki
Muffiny dyniowe z orzechami i czekoladą 141

gram mąki z ryżu brązowego80 gram mąki z migdałów 1 jajko3 łyżki miodu2 łyżki oleju kokosowego1 łyżka gorzkiego kakao1/2 łyżeczki sody15 gram gorzkiej czekolady+ 20 gram do polewy czekoladowej kilka płatków migdałów2 łyżki mleka kokosowegoszczypta soli, gałki muszkatołowej, imbiru, cynamonuW jednej misce mieszamy mus z pieczonej dyni, miód, rozpuszczony olej kokosowy i jajko. W drugiej misce mieszamy mąkę ryżową

Mango Papaja
Proste ciasto dyniowe 211

będzie suchy po wyciągnięciu) w piekarniku nagrzanym do 180°C (170°C z termoobiegiem).Gotowe ciasto dyniowe polewamy lukrem (1 łyżka cytryny rozmieszana z 3/4 szklanki cukru pudru), polewą czekoladową, karmelową, z kremowego serka lub po prostu posypujemy cukrem pudrem. Podany przepis nadaje się także do przygotowania muffinek (pieczemy wtedy ok. 20 minut). Post Proste ciasto dyniowe pochodzi z bloga

Poezja smaku
Murzynek 336

Murzynek zrobiłam według przepisu mojej babci. Nie da się go zepsuć, zawsze wychodzi, a jak smakuje ?… Pyszny, puszysty, wilgotny i polany gęstą polewą czekoladową…Składniki:1 szklanka mleka1 szklanka cukru2 szklanki mąki1/2 szklanki oleju2 jajka1 łyżeczka sody oczyszczonej2 łyżki ciemnego kakao2 łyżki dżemu (obojętnie jakiego)Polewa:3 łyżki ciemnego kakao1/3 szklanki cukru90 g masła3 łyżki wodyPrzygotowanie:Jajka

Oryginalny smak
Deser „dżdżownica w ogródku” 297

W związku ze zbliżającym się „Dniem dziecka” przygotowałam deser z myślą o wszystkich milusińskich Ciekawy pomysł, proste i pyszne składniki… Wszystko razem tworzy

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania