czekoladowy - 5500 przepisów (strona:223/367)

Ekspresowe babeczki bananowe ze słonym masłem orzechowym. Z polewą, lub bez. 123

wyjadaniu surowych truskawek prosto z miski). Jak wszystko w mojej kuchni, tak i te babeczki były dziełem przypadku. To był dzień, w którym nic mi nie wychodziło. Porażka babeczek czekoladowych sprawiła, że postanowiłam użyć połączenia powszechnie znanego i lubianego – no bo kto nie lubi bananów, masła orzechowego i czekolady? Za pierwszym razem użyłam 3 bananów i ciasto

Fill The Bowl
Ciasteczka na oliwie z karobem i orzechami 195

Mój mały eksperyment ;) Ale muszę przyznać, że wyszły super, dużo lepsze niż cytrynowe. Kruche, aromatyczne i w smaku przypominają ciasteczka czekoladowe, co ucieszy osoby, które nie mogą jeść czekolady :) Dużo ładniej popękały i myślę, że może to być spowodowane brakiem soku z cytryny i dodatkiem orzechów. Pewnie jeszcze trochę pozmieniam ten przepis bazowy, może kolejna wersja wyjdzie równie zaskakująca

FitKot
Rolada biszkoptowa z galaretką 193

Biszkopt rozwinąć , wyłożyć tężejącą galaretkę, zwinąć w roladę, następnie w ściereczkę. Wstawić do lodówki do całkowiego stężenia galaretki. Polewa Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Wyjąć roladę i udekorować polewą czekoladową. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk

Kuchnia Danusi
Czekoladowe babeczki z cukinią i malinami 93

Obłędnie pyszne babeczki! Mocno czekoladowe, miękkie, cudownie wilgotne. Cukinii w ogóle nie czuć, naprawdę ciężko się domyślić, że jest jednym z głównych składników babeczek :) Długo zachowują świeżość, a maliny idealnie wkomponowały się w całość.Smakują tak samo dobrze, jak działają http://www.polisolokaty.com/opinie/tu-europa/ , moje babeczki poprawiają nastrój (czekolada!), a kancelaria prawna kompleksowo i sprawnie obsługuje klientów indywidualnych i instytucjonalnych

Domowa cukiernia Ewy
Chwalę się! 120

jestem nawet zadowolona ;)  Ale przecież wnętrze jest najważniejsze :) W środku mamy jasny biszkopt, nasączony sokiem z cytryny z odrobiną cukru, przekładany kremem typu ganache z mascarpone o smaku czekoladowym z nutką pomarańczy, z dodatkiem własnoręcznie zrobionego w sezonie dżemu malinowego dla kontrastu smakowego

Cakes By Kejt
Sernik czekośliwka 161

Polewa czekoladowa: Śliwki pokroić na drobne kawałeczki. Czekoladę rozpuścić z masłem, a następnie dodać mleko(lub śmietankę) i mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie dodać pokrojone śliwki i polać nią ostygnięty sernik

Cakes By Kejt
Miniserniczki z malinami i białą czekoladą 139

budyniu waniliowego 100ml kremówki 50g białej czekolady 2 łyżki miodu 12 malin Przygotowanie: Śmietankę podgrzać, rozpuścić w niej czekoladę, przestudzić. Ser, jajka, miód i budyń zmiksować, dodać masę śmietankowo-czekoladową, wymieszać. Masa jest dość rzadka. Rozlać do papilotek, w każdą powkładać po jednej malince. Piec w 170' około 30 minut

Cakes By Kejt
"Pierożki" półfrancuskie 136

zjem wszystkie”. Do herbatki mniam! Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kwaśnej śmietany 3 żółtka 25g drożdży 250g zimnej margaryny 1 opakowanie cukru wanilinowego dowolne nadzienie: krem czekoladowy, masło orzechowe, marmolada, serek Almette owocowy Przygotowanie: Wszystkie składniki ciasta powinny mieć temperaturę pokojową, z wyjątkiem margaryny - ta musi być zimna, z lodówki. Mąkę przesiać do miski z cukrem pudrem, dodać

Cakes By Kejt
Tort czekoladowy 127

Przygotowałam go na 5 rocznicę związku pewnej przemiłej, zaprzyjaźnionej pary. Podobno był pyszny. Oczywiście, że był! Zrobiłam go z niezawodnego biszkoptu rzucanego z bloga "Moje wypieki", z ganaszu czekoladowego (inspiracja pochodzi również z tego bloga, jednak z moimi licznymi modyfikacjami) oraz domowego dżemiku. Razem daje smak idealny. Polecam!  Składniki: BISZKOPT (tortownica 22cm): 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej

Cakes By Kejt
Sernik doskonały 185

nagrzać do 150 stopni C. Na dolne piętro wstawić naczynie żaroodporne z wodą, tortownicę ustawić piętro nad "kąpielą parową". Piec około 70 minut.  Po upieczeniu można polać polewą czekoladową. UWAGI: 1. Sernik miksuje się krótko, aby go zbędnie nie napowietrzać.  2. Nie oddzielamy białek od żółtek, bo wtedy piana "wynosi" sernik podczas pieczenia w górę, sernik wtedy pięknie

Cakes By Kejt
Deser z białą czekoladą, morelami i galaretką 130

wykończyć galaretka i owocami, które mamy pod ręką. Ten, który dziś Wam prezentuję jest w całości mojego autorstwa. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu :) Spód: 3-4 herbatniki czekoladowe Masa: 100 g twarożku 50 g serka kremowego 100 g białej czekolady  Wierzch: 3-4 morele 1 galaretka brzoskwiniowa  Galaretkę rozpuscic w 300ml wody. Ostudzić i odstawić

Chocolate Muffin Blog
Trufle w wiórkach kokosowych 147

Trufle w wiórkach kokosowych  Składniki: - resztki ciast (u mnie ciasto kefirowe ) - serek waniliowy - 1 łyżeczka masła czekoladowego - wiórki kokosowe do obtoczenia Przygotowanie: Resztki ciasta lub ciasteczek miksuję w blenderze. Dodaję serek waniliowy i łyżeczkę masła orzechowe. Wszystko ugniatam. Z ciasta formułuję małe kulki i obtaczam w wiórkach kokosowych. Zostawiam je w lodówce, najlepiej na całą

Kuchnia co dnia
DOMOWE LODY KAWOWE 159

Zapraszam   Składniki: 1 litr mleka 2 duże opakowania śmietany kremówki 1 puszka mleka skondensowanego ( może być niesłodzone) 1 szklanka dobrego likieru kawowego 3 łyżki rozpuszczalnej kawy  kropelki czekoladowe ze sklepu Słodki Świat Wykonanie: Mleko delikatnie podgrzewamy, rozpuszczamy w nim kawę.Dodajemy śmietanę, mleko skondensowane likier- wszystko razem miksujemy. Przekładamy do pojemnika. Wkładamy do zamrażarki. Podczas mrożenia kilka razy

Z Majeczką w kuchni
Ciastko mocno czekoladowe z suszonymi wiśniami i orzechami włoskimi 123

Chodziła za mną ochota na czekoladowe ciasto.  Składniki: 200 gram czarnej czekolady 6 jajek szklanka trzcinowego kostka masła garść suszonych wiśni garść prażonych orzechów włoskich kakao do posypania wierzchu 100 gram mąki kieliszek wiśniówki listki melisy Przygotowanie: Rozpuść czekoladę z masłem w kąpieli wodnej. Lekko wystudź. Żółtka oddziel od białek

AZgotuj!