czekoladowy - 5500 przepisów (strona:227/367)

Czekoladowo-kokosowa krajanka z kaszy jaglanej nadziana żurawiną 161

bardzo często, dziś znów wraca na nasze stoły. Ja, zważywszy na to, że jestem ogromnym łasuchem na słodkości, podaję ją w przeróżnych deserach i ciastach. Dziś proponuję spróbować mojej czekoladowo-kokosowej krajanki z kaszy jaglanej nadzianej żurawiną. Smaczny, zdrowszy deser idealny do popołudniowej kawy lub herbaty. A co najważniejsze również najmłodsi po niego sięgają. Spróbujcie. * przepis własny - powstał

Słodkie okruszki
Sernik z jagodami 173

Piec w temp 160 C ok 1 godzinę. Sernik jest upieczony gdy po dotknięciu patyczkiem sprężynuje. Studzimy w uchylonym piekarniku, następnie ostudzony wkładamy do lodówki na kilka godzin. Polewa czekoladowa: 150 g gorzkiej czekolady 50 g masła 100g cukru 100 ml zagęszczonego mleka Do rondelka wlewamy mleko  i dodajemy cukier, dokładnie mieszając aż cukier się rozpuści. Doprowadzamy do wrzenia

W kuchennej krainie
Czekoladowa rolada z kremem truskawkowym - II warianty 232

Czekoladowa rolada biszkoptowa z delikatnym, kremem truskawkowym. Czy może być smaczniejsze towarzystwo do truskawek niż czekolada? Nie lepszego, nie znajdziesz. Ciasto smakuje wyjątkowo wykwintnie i jest bardzo proste do przygotowania, a pieczenie biszkoptowej rolady zajmuje tylko 10 minut. Przepis na roladę jest znakomity. Świetnie się zwija i nie pęka. Dla tego smaku warto odpalić piekarnik nawet w największy upał. Rolada

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto czekoladowe 326

dużym naczyniu ubić pianę z 6 białek z solą, pod koniec ubijania dosypując pozostałą ilość cukru (1/3 szklanki cukru). Piana powinna być mocno sztywna. Delikatnie, łopatką wmieszać ją do czekoladowej masy aż wszystko się dobrze połączy i będzie miało jednolity kolor. Tak przygotowane ciasto wlać do formy silikonowej lub blaszki wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia. Wyrównać wierzch ciasta. Formę

Fabryka pomysłów
Murzynek z serem i kokosem 161

wysmarowaną blachę. Na wierzch układać w szachownicę na przemian raz ser raz kokos. Piec 45 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu posypać startą czekoladą albo polewą czekoladową

magiczna kuchnia Kasi
Stefanka 184

święta.Jest bardzo dobre i  świetnie się prezentuje.Ciasto najlepiej smakuje po 2-3 dniach gdy całość przejdzie smakiem a placki zmiękną. U mnie w wersji czekoladowej posypana wiórkami kokosowymi. Składniki na ciasto: - 50 dag mąki pszennej - 3/4 szklanki cukru - 20 dag masła - 3 łyżki miodu - łyżeczka sody Składniki na masę: - 1 litr mleka - 3/4 szklanki cukru

magiczna kuchnia Kasi
Murzynek (bez jajek) 134

tłuszczem i posypać bułką tartą.Wlać ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec  ok 45 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu ciasta polać polewą czekoladowa. Polewa-czekoladę rozpuścić w kąpieli  wodnej i wymieszać z masłem .Tak przygotowaną polewą polać ciasto

magiczna kuchnia Kasi
TRUSKAWKOWY POCAŁUNEK – biszkopt z serową pianką i truskawkami 293

nadrabiam! Lekki biszkopt pokryty fantastyczną, delikatną i orzeźwiającą, serową pianką jest świetnym pomysłem na każdą pogodę. Do tego soczyste truskawki ( po sezonie śmiało mogą być mrożone) i polewa czekoladowa ze słodkim, prażonym kokosem to taka kropka nad I , która sprawia, że ciężko skończyć na jednym kawałku. Ciasto jest łatwe i szybkie do zrobienia. Gwarantuję , że zrobi furorę , a każdy

Ostra na Słodko
Czekoladowe naleśniki migdałowe z mrożonym sosem truskawkowym :) 149

tylko :) Podwójna porcja kakao - także z roślinnej odżywki białkowej z sosem truskawkowym komponuje się genialnie a mąka migdałowa nadaje naleśnikom bajecznej delikatności :) Składniki: 2 jajka 1 miarka czekoladowego białka roślinnego Sunwarrior - Warrior Blend (Mieszanka Wojownika)   1 łyżeczka kakao 3 łyżki mąki migdałowej 100 ml mleka roślinnego/krowiego Dodatki: mrożone truskawki płatki migdałowe  Przygotowanie: Oddziel białka od żółtek. Białka

Zdrowie na języku :P
Placuszki z brokuła 188

Jeśli częściej niż raz zajrzeliście na bloga to pewnie wiecie że uwielbiam piec wszelakie placuszki. Na słodko, na słono i wytrwanie i czekoladowo, placuszki można zrobić praktycznie ze wszystkim i ze wszystkiego, oby tylko było pysznie. Dziś zapraszam na placuszki z brokuła z sosem czosnkowo - ziołowym . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kokoski 220

Dzisiaj coś do kawy. Małe kokoski w polewie czekoladowej i wiórkach kokosowych.  Składniki: 1 margaryna "Kasia" 1 szklanka cukru pół szklanki słodkiej śmietany Te składniki wkładamy do garnka i gotujemy. Następnie studzimy i dodajemy: 2,5 szklanki mąki 3 jajka 2 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Blaszkę smarujemy margaryną i wykładamy ciasto. Pieczemy ok. 40 minut w temperaturze

Salonik smaków
Kruche ciasto z pianką waniliową i jagodami 156

Białka ubić z pozostałym cukrem i sokiem z cytryny na sztywną pianę. Dodać mieszankę budyniową i zmiksować na niższych obrotach. Na koniec wmieszać masło. Wyłożyć piankę na upieczony spod czekoladowy. Na wierzch wysypać borówki oraz zetrzeć na tarce jasne ciasto.  Piec 50 minut z termoobiegiem w 180°C. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Gofry 181

akcji Ciasta na niedzielę  dla odmiany zamiast ciasta  są gofry...Oj dawno nie było u mnie gofrów...zrobiłam ...z bitą śmietaną, truskawkami , polane np. syropem czekoladowym  [ syrop szybko się robi] ..polecam...pycha..przepis od Majanki  .. 160 g mąki pszennej 15 g drobnego cukru szczypta soli 50 g stopionego masła 2 jajka, żółtka i białka

Moje domowe kucharzenie
Ciasto czekoladowe z żurawiną 130

Pyszne ciasto czekoladowo-żurawinowe. Przepis na blaszkę o wymiarach 25x30. Składniki 1/2 kg masła 350 g cukru 350 g mąki 6 jajek 15 g proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1/2 l mleka 3,2% 300 g suszonej żurawiny budyń waniliowy 200 g gorzkiej czekolady Przygotowanie   Połowę masła ucieramy z 250 g cukru i jajkami ,na jednolitą masę. Mąkę

R'n'G Kitchen
Ciasto z kaszą manną i truskawkami 1100

Ciasto z kaszą manną i truskawkami to kolejny smak lata. Delikatnie czekoladowa masa z kaszy manny plus galaretka z owocami to połączenie, które sprawdza się zawsze w ciepłe dni. Ciasto bez pieczenia, z którym poradzi sobie każdy. Tym razem, zamiast sernika na zimno , właśnie naszła mnie ochota na ten rodzaj placka, który pamiętam z dawnych czasów. Poza sezonem truskawkowym możemy

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania