czekoladę i połowę cukru rozpuścić w rondelku. Wymieszać żółtka z przygotowaną wcześniej mieszanką czekolady. Białka ubić do lekkiej pianki, dodać resztę cukru, wanilię i skórkę z cytryny. Przygotowaną masę czekoladową i białkową wymieszać ze sobą. Wlewać do foremek do pieczenia babek zapełniając nie więcej niż 2/3. Babeczki piec w grillu rozgrzanym do 175 stopni przez 25-30 minut używając metody
naRuszciezależności jak słodkie chcemy) - kakao naturalne bez cukru (ja dałam 3 łyżki, ale można dać więcej) Wszystko prócz kakao miksujemy razem (można wraz z kakao, jeżeli chcemy mieć całe czekoladowe). Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Pół masy serowej wylewamy na tortownicę, do drugiej połowy dodajemy kakao. Mieszamy/miksujemy do uzyskania jednolitego koloru. Dolewamy do tortownicy i widelcem staramy się zrobić artystyczne
Be Fit Be Stronglodów i dalej postępowałam zgodnie z instrukcją mojego sprzętu (Biedronkowego zresztą :). Gotową masę lodową przełożyłam do pojemnika i wstawiłam do zamrażarki na całą noc. Gotowe lody podałam w czekoladowych salaterkach tulipanach ze sklepu Słodki Świat . SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujeszklanka cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa śmietanowa 750 ml śmietanki kremówki 3 łyżeczki żelatyny 0,5 szklanki mleka 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie herbatników czekoladowych 1 opakowanie herbatników maślanych 0,5 szklanki wody sok z 0,5 cytryny 2 łyżki spirytusu Masa budyniowa 2 budynie cytrynowe lub śmietankowe 2 szklanki wody sok z 1 cytryny
kgwjanczewogorąco, a musiałam przygotować ciasto, więc zdecydowałam się na sernik gotowany z galaretką. Wykorzystałam maminy przepis na sernik, który już kiedyś zaprezentowałam na blogu ( sernik gotowany z polewą czekoladową ). Zamiast polewy użyłam do niego owoce sezonowe, truskawki i maliny. Schłodzone ciasto cudownie orzeźwi i poprawi humor :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij
Przepisy Aleksandryczasami rok lub dłużej) tylko po to żeby się dowiedzieć, ze wyszedł zajzajer to tak głupio trochę... Ale zobaczymy, będę wam informował. A tymczasem zrobiłem łatwy i szybki likier czekoladowy. Wyszedł bardzo gęsty. I pyszny. Coś jak rozpuszczone bombonierki z alkoholem. Duże tego wypić się nie da, ale tak na damskie spotkanie myślę, że idealna rzecz. Piszę "na damskie
Marder&Marder Manufacturejest wart uwagi i każdy - przy chęciach i wyobraźni - gwarantuje sukces cukierniczy :) Aż trudno uwierzyć, że sernik, który dziś Wam prezentuję jest tak prosty w wykonaniu. Połączenie autorskiego spodu czekoladowego z delikatną masą serową i jagodami cudownie smakuje, a jeszcze lepiej się prezentuje. Kolejną zaletą tego deseru jest fakt, że ciasto nie wymaga pieczenia, co sprawdza się szczególnie latem. Zapraszam
Chocolate Muffin Blogsłodkie desery możesz dodać syropu Masę odstawić na około pól godziny, by płatki wchłonęły trochę wilgoci. Formujemy kulki i obtaczamy w wiórkach kokosowych Świetnie smakują też kule w polewie czekoladowej - trzeba rozpuścić czekoladę (u mnie 70%) w kąpieli wodnej. Kulki nakładać na patyczek szaszłykowy i maczać w czekoladzie, zdjąć z patyczka i odstawić do przestygnięcia Kulki najlepiej smakują schłodzone :) Smacznego
pyszne zdrowościkimś, zależy od mojego planu dnia, no i czasem humoru! :) 2. Co myślisz o superfood? Można z nich przygotować bardzo smaczne dania i smakołyki! 3. Twój ulubiony deser? Czekoladowy budyń z awokado! :) Pycha! 4. Jeśli mogłabyś cofnąć czas, jakich rad udzieliłabyś sobie na przyszłość? Zaczęłabym wcześniej interesować się zdrowym odżywianiem i trybem życia. :) 5. Co myślisz o tzw. cheat
Chocolate Stop Temptingmoich eksperymentów dyniowych i jednym z nich, swoją droga moim nieskromnym zdaniem bardzo udanym, pragnę się dziś z Wami podzielić - jest to lekkie ciasto z musem dyniowo-pomarańczowym na czekoladowym spodzie. Ciacho to, dzięki niewielkiej zawartości cukru i tłuszczu, może śmiało nominować do fit deseru. Spód na bazie płatków owsianych świetnie komponuje się z aromatycznym musem dyniowo pomarańczowym, a całość
Cynamonowe szczęścieDość tych wywodów, pora na przepis. Dziś "Szarlotka Krysi" ciasto to pierwszy raz jadłam jeszcze w liceum u moich koleżanek, zachwyciło mnie swoją lekką konsystencją i aksamitnym smakiem, zwieńczonym czekoladową polewą. Jest to także ulubione ciasto mojej mamy. Z pozoru banalny biszkopt, jabłka i krem budyniowy ale razem stanowią trio, które sprawdziło się już przy wielu okazjach, zapraszam
Cynamonowe szczęściejest weekend, zatem musi być coś słodkiego, a że jeszcze się goście zapowiedzieli, tym bardziej obudziła się we mnie chęć by coś pysznego stworzyć. Miałam ochotę na wypróbowanie babeczek czekoladowych z chili, ale nie wiem czy dzieciakom, by one zasmakowały, dlatego wymyśliłam testowanie mufinek marchewkowych, bo takich jeszcze ani razu nie robiłam. Postanowiłam zrobić taką bardziej fit wersję i powiem
Cynamonowe szczęścieczas ucierając dodajemy po łyżce śmietany. Ciasto piernikowe kroimy na pół, smarujemy dżemem, na dżem kładziemy warstwę jabłkową, na nią krem i drugi placek piernikowy. Całość proponuję polać polewą czekoladową. Smacznego
Cynamonowe szczęścieukładamy równomiernie jabłka i polewamy całość budyniem. Pozostałe ciasto rozwałkowujemy i przykrywamy nim masę budyniową. Całość pieczemy ok 30 minut w 170 st. C. Po upieczeniu można polać polewą czekoladową. Smacznego
Cynamonowe szczęścieJeden z nich smarujemy kremem, na wierzchu układamy zamoczone w kawie biszkopty, jeden obok drugiego. Biszkopty zalewamy mocno tężejącą galaretką i przykrywamy drugim plackiem. Wierzch ciasta można oblać polewą czekoladową
Cynamonowe szczęście