Mus kawowo-czekoladowy

Mus kawowo-czekoladowy

Mus kawowo-czekoladowy

Przepis na : deser

Dla kogo: dla fanów kawy dla miłośników czekolady dla mających ochotę na coś słodkiego z lodówki Składniki: tabliczka (100g) gorzkiej czekolady 6 jajek 60ml kawy espresso 100g drobnego cukru do wypieków bita śmietana (opcjonalnie) granulki kawy, ziarenka kawy w czekoladzie (opcjonalnie)  Wykonanie: Rozpuścić gorzką czekoladę (najlepiej na parze) i wymieszać ją z kawą espresso. Jajka sparzyć wrzątkiem. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem na jasną (prawie białą) masę. Dodać czekoladę z kawą. Bi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mania Wypiekania

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.