Jeszcze nawet nie Tłusty Czwartek, a ja już nasmażyłam tyle pączków, że w czwartek chyba nawet na żadne nie spojrzę ;) To znaczy, ok, może nie całkiem
brunetkawkuchniJako miłośniczka gotowania i gadżetów związanych z kuchnią, znalazłam pod choinką zestaw trzech pięknych tortownic. Jedna z nich jest w kształcie serca i uważam, że jest
Taste Therapyskładniki: 100 g czekolady deserowej lub kawowej 60 ml espresso, letniego (przygotowanego z 15 g świeżo zmielonej kawy) 100 g masła, miękkiego 80 g mąki orkiszowej
Domowy Smak JedzeniaOd jakiegoś czasu ciasto to króluje na grupach kulinarnych. Przepis bardzo mi się spodobał, bo ma moje ulubione mleko w proszku i postanowiłam
Passion of CookingLilianki nie ma bo jest w sanatorium ja po operacji kolana sama za dużo nie zdziałam bo poruszam się o kulach. Jeść jednak trzeba. A do
Lili w kuchniOstatnio serniki królują na blogu. Tym, którzy mają ich już dość obiecuję, że na razie to ostatni sernik, jaki w najbliższym czasie pojawi się na blogu
Z miłości do słodkościSernik, szczególnie na zimno, to jeden z moich ulubionych rodzajów ciast. jakiś czas temu Lindt bardzo mile zaskoczył mnie słodką niespodzianką, którą postanowiłam po części wykorzystać
Z miłości do słodkościWłącz piekarnik na 180°C góra - dół. - 8 jaj - 200 g cukru pudru - szczypta soli Ubij białka z cukrem na puszystą pianę dodając szczyptę soli. Teraz
Pasje JolkiCiasto z mojego dzieciństwa :) zawsze robiła je mama więc trzeba podtrzymać tradycję , dość łatwe ale oczekiwanie na spróbowanie jest nie do zniesienia ....niestety najlepsze jest na
Wypieki ReneSkładniki: 1 polędwiczka wieprzowa 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1 kieliszek czerwonego wytrawnego wina łyżka masła 15 dkg borowików s ó l pieprz oliwa z oliwek
Luźna Kuchniaskładniki na ciasto: 70 g mąki 100 g orzechów, zmielonych (np. 50 g orzechów włoskich + 50 g migdałów) 150 g cukru pudru 150 g masła, miękkiego
Domowy Smak JedzeniaUwielbiam serniki, co widać już chyba na moim blogu:) Najłatwiejsze przepisy są na serniczki na zimno. Połączenie gorzkiej czekolady z delikatnym musem malinowym jest po prostu
Ana Mari's worldskładniki: 130 g masła lub margaryny 3 łyżki kakao, kopiate 5 łyżek cukru 1 łyżka żelatyny 2 łyżki wody, gorącej 5 łyżek kwaśnej śmietany wykonanie: Masło
Domowy Smak JedzeniaPewnie wszyscy pamiętają to ciasto z dawnych a nawet bardzo dawnych lat ,ja ostatni raz robiłam je ponad 30 lat temu :) na zajęciach praktycznych w podstawówce
Wypieki RenePrzepis na tego murzynka powstał całkowicie spontanicznie :) Potrzebowaliśmy szybkie ciasto, które długo utrzyma świeżość, a że mieliśmy dość sporo orzechów włoskich, połączyliśmy obie te opcje. Ciasto
Smakowy Raj