Złożenie ciasta. Nasączyć biszkopt przygotowanym ponczem, wyłożyć masę (odłożyć trochę na wierzch) położyć drugi nasączony blat biszkoptu, posmarować wierzch biszkoptu i posypać resztą słonecznika. Można zrobić gorzką polewę czekoladową (na zdjęciach w wersji z polewą i bez). Ciasto przechowywać w lodówce. Smacznego
coolinarnastrefa.blogspot.combabki wysmarować masłem, wylewać po kolei warstwę kakaową, kawową i waniliową. Piec w temperaturze 180°C przez ok 60 min (piekłam 70 min). Ciasto można polać lukrem, polewą czekoladową lub obsypać cukrem pudrem. Smacznego
coolinarnastrefa.blogspot.comwycinac ciasteczka foremkami jakimi dysponujemy .Piec na blasze posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką w temp. 180 C przez ok. 10 -15 minut.Gotowe ciasteczka mozna udekorowac polewą czekoladową bądż konfiturą.Smacznego
Słodkości i nie tylkoWsypujemy bakalie opruszone mąką i wszystko mieszamy.7. Ciasto przekładamy do foremki posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.8. Pieczemy do 60 min. w temp. 200 C. 9. Dekorujemy polewą czekoladową (klik) i posypujemy wiórkami kokosowymi.Smacznego
Słodkości i nie tylkonaleśnik - warstwa sera itd. do czasu aż skończy się ser . Na wierzch polac polewę czekoladową.klik i posypac wiórkami kokosowymi.Smacznego
Słodkości i nie tylkodokładnie połączyc. Ciasto orzechowo- serowe: Ostudzone ciasto orzechowe przekroic wzdłuż. Na jednym płacie ciasta rozsmarowac połowę masy. Przykryc ciastem serowym. Posmarowac pozostałą masą. Przykryc drugim płatem ciastem. Udekorowac polewą czekoladową ( klik) i zmiksowanymi orzechami
Słodkości i nie tylkomasłem i cukrem pudrem. Przetnij ciasto wzdłuż na pół , nasącz dowolnym alkoholem ( np. rumem), posmaruj połową masy , przykryj drugim krążkiem i znów nasącz. Wierzch posmruj resztą masy . Udekoruj polewą czekoladową i pokruszonymi orzechami. Smacznego
Słodkości i nie tylkoWyśmienity, znany murzynek z gruszkami. Gruszka w połączeniu z czekoladowym smakiem to połączenie na 6 + i sprawia , że ciasto jest wilgotne i przepyszne :). Sprawdźcie sami. Składniki: 1/2 kostki masła 1 i 1/2 szkl. cukru 1 opak. cukru waniliowego 4 łyżki kakao 3 łyżki oleju 5 jajek 2 szkl. mąki 1 łyżka proszku do pieczenia 4-5 średnich
Słodkości i nie tylkomasła 1 l mleka 1 szklanka cukru 1 duże opakowanie cukru wanilinowego 80 g mąki ziemniaczanej 1 opakowanie galaretki wiśniowej 1 duża paczka biszkoptów Polewa czekoladowa : 3 łyżki kakao 3 łyżki mleka 3 łyżki cukru 2 łyżki margaryny Cukier , kakao i mleko mieszamy w garnuszku. Gdy cukier się rozpuści dodajemy margarynę i mieszamy na małym ogniu
Słodkości i nie tylkokakao, ułożyć biszkopty. Posmarować powidłami i na koniec wyłożyć jasne ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 45 - 50 minut. w temp. 180 C. ( ciasto musi się zarumienić ) Polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego
Słodkości i nie tylkorazem pod postacią rolady. Wuzetkę uwielbiam a w takiej wersji jeszcze nie jadłam i jestem pod wielkiej jej wrażeniem. Krem z dodatkiem kefiru odświeża jej smak i biszkopt czekoladowy , to jest coś czego mi właśnie brakowało do mojej kawki ;).Temp. pieczenia : 180 CCzas pieczenia ok. 10 minutwymiary blaszki : blaszka duża piekarnikowa źródło : "Gotuj krok po kroku " Składniki : 4 jajka
Słodkości i nie tylkozostawić troszkę do posmarowania wierzchu ciasta. Przykrywamy biszkoptem bakaliowym. Ponownie smarujemy masą budyniową i przykrywamy drugim ciemnym płatem biszkoptu. Wyłożyć resztę kremu na wierzch i udekorować np. wiórkami czekoladowymi. Smacznego
Słodkości i nie tylkoznowu wyłożyć 2 łyżki ciasta i rozsmarować , do piekarnika na ok. 10 minut i tak do momentu wykorzystania całej masy. Wyjąć ciasto z piekarnika i ostudzić. Można polać polewą czekoladową albo tylko posypać cukrem pudrem. Smacznego
Słodkości i nie tylko