pory pozycji deserowych, więc nadrabiam to teraz. Niby proste, a zawsze cieszy. Składniki na 2 porcje: Pół puszki ananasa – krojony 1 duże kiwi 1 mały jogurt naturalny 6 czekoladowych ciastek owsianych Kolorowa posypka cukrowa Przygotowanie: Do wysokich szklanek lub pucharków pokruszyć ciastka owsiane – po 3 na szklankę. Następnie zrobić warstwę z jogurtu (około 2 łyżki). Na to ułożyć pokrojonego ananasa
Fabryka pomysłównadrobię wszelkie zaległości. Grunt, że odpoczęłam po ciężkiej sesji i teraz mogę od nowa szaleć w kuchni. Dodatkowo, pragnę Wam oznajmić, że w akcji „gotowanie za głosowanie” wygrała czekoladowa tarta z kremem kokosowym i to ona zostanie wkrótce tutaj przedstawiona. Składniki na 2-3 porcje: 150g makaronu - u mnie świderki Pół piersi z kurczaka – ok. 25 dag ¾ mrożonki warzywnej
Fabryka pomysłówpracy należało odpowiednio skonfigurować aparaty. Polegało to przede wszystkim na ustawieniu optymalnych wartości różnych parametrów. Na zdjęciu poniżej zamieszczam obiekty, które fotografowaliśmy, czyli cynamonowe ślimaczki, czekoladowe muffiny, włoski stół oraz ciasto. Kuba już wcześniej przygotował dla nas kompozycje, które musieliśmy uchwycić na zdjęciach. Ponadto, podpowiedział jak w prosty, a zarazem ciekawy sposób dobrać w zaciszu domowym
Fabryka pomysłówdziś byłem z Adą na zakupach, która wciąż ciągnie mnie do działu ze słodkościami, znalazła coś co dawno nie widziałem w sklepie, a są to mianowicie czekoladowe gwiazdki magic stars Milkyway. Kiedyś były bardzo popularne było można je kupić na wagę. Teraz są dostępne w opakowaniu 130 g trochę mało jak za tą cenę, bo w Tesco kupiłem
cookplJeśli masa budyniowa wydaje Wam się za rzadka, krem najlepiej odstawić do lodówki na godzinę. Ostudzony biszkopt przekroić na pół. Przełożyć kremem. Wierzch można udekorować lukrem lub polewą czekoladową. Ja wybrałam drugą opcję. Rozpuściłam 1 tabliczkę mlecznej czekolady z orzechami w kąpieli wodnej i rozcieńczyłam z odrobiną mleka. Posmarowałam polewą wierzch ciasta. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówCiasto kakaowe z gruszkami i posypką czekoladową. Blacha o średnicy 24cm. Składniki Mąka pszenna tortowa 300 gram Proszek do pieczenia 1 pełna łyżeczka Jajka 5 sztuk Woda 1/3 szklanki (90ml) Masło 100 gram 5 łyżek oleju Cukier 1,5 szklanki (około 250 gram) Cukier waniliowy 1 opakowanie Kakao 3 pełne łyżki Gruszka kilka, świeże lub z […] The post Murzynek
Kulinarne Przebojeśmietaną i Lemon Curd Tort bezowy z kremem cytrynowym (Lemon Cream Meringue Cake) Składniki:330 g kremówki 30%,1 łyżka cukru pudru,6 łyżek kremu limonkowego, 100 g ciasteczek czekoladowo-owsianych,2 banany,1/2 soku z cytryny,otarta skórka z jednej cytryny,Kremówkę ubijamy, pod koniec dodajemy cukier i jeszcze przez chwilę mieszamy. Następnie dodajemy krem i delikatnie mieszamy
Delicious Titbitsciasteczkowy spód i pieczemy w piekarniku nagrzanym na 175°C przez 50 minut. Sernik studzimy w piekarniku, a gdy wystygnie, robimy polewę.Ciasteczkowy spód:250g ciasteczek owsianych (ja użyłam czekoladowych), 100g masła,Ciasteczka w malakserze mielimy na piasek: dodajemy roztopione masło i mieszamy - będą przypominać mokry piasek. Wykładamy spód tortownicy papierem, wysypujemy zmielone ciasteczka i równo rozprowadzamy dociskając do formy
Delicious Titbitsciasta marchewkowego miałam okazję spróbować na imprezie urodzinowej u przyjaciółki :) Oczywiście poprosiłam o przepis i od tamtej pory ciasto to stało się naszym domowym przysmakiem :) Wilgotne, aromatyczne, z czekoladową polewą... czy może być coś lepszego na chandrę :) Składniki:4 jajka,2 szklanki mąki pszennej,1 szklanka oleju rzepakowego,2 łyżeczki proszku do pieczenia,2 łyżeczki sody,1 szklanka cukru
Delicious Titbitsłyżek jogurtu greckiego lub naturalnego oraz cukier do smaku.W wysokich kieliszkach, lub pucharkach układamy warstwowo smoothie z melona, jogurt grecki i koktajl truskawkowy.Można podawać z sosem czekoladowym ( przepis znajdziecie TUTAJ ), ciastkami zbożowymi, cząstkami pomarańczy.Bon Appetit
Pudełko rozmaitościzawiera wiele kalorii ale jest warta poświęcenia :) Składniki: 1,5 szklanki mleka 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej ( najlepiej w proszku- np.brązowa Maxwell House) 4-5 łyżek lodów (śmietankowych, waniliowych, czekoladowych - w zależności jaki chcemy uzyskać smak) lód w kostkach Do blendera wsypujemy kawę dodajemy mleko i lody. Całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Żeby zminimalizować ilość kalorii można zmniejszyć ilość
Pudełko rozmaitościwykonania potrzebna jest spieniacz do mleka, ewentualnie shaker. Idealna na upalne dni i zdecydowanie mniej kaloryczny niż kawa mrożona. Można ją "podrasować" dodając lody śmietankowe, ulubiony likier lub sos czekoladowy własnej produkcji :). Składniki: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (ja użyłam Cafe d'Or Crema), 2 łyżeczki cukru, 5 łyżek gorącej wody, 100 ml zimnej wody, 150 ml mleka, 5-6 kostek
Pudełko rozmaitościProsty deser Toffifee na bazie płatków ryżowych! Deser podany w intrygujących, przechylonych salaterkach Bubble – to szkło francuskiego producenta La Rochere. Więcej o tej marce powie
Via GustoZa 2 tygodnie Wielkanoc! A nie ma świąt bez babki wielkanocnej! Jaka babka gości najczęściej na Waszym stole? U nas w tym roku jest
Moje Kuchenne RewelacjeKeto ciastka magdalenki Okazja goni okazję Walentynki zbiegły się w tym roku praktycznie z Tłustym Czwartkiem . Jeszcze nie zdążyłam dobrze złapać oddechu po jednej okazji, a
Modern Cave Girl