Piyrwy [1] niy bōło [2] fajeru [3] bez szpajzy, terozki zrobiōł sie z ni taki trocha syntymyntalny deser, ale joł tam lubia do niego wrołcać. Przepis
Chop w kuchniCzasem mam wenę na eksperymenty – szczególnie jeśli o desery chodzi. Pewnie dlatego, że to właśnie na nie najczęściej mam ochotę ;P Słodyczeeee! Jestem takim ciasteczkowym
Jak gotować i nie zwariowaćMimo wszystko zdecydowałam się dodać „raw” w tytule, choć dwa składniki, których użyłam – kakao i wiórki kokosowe – nie są zgodnie z surową dietą. Jednak osoby jedzące
Roślinna - blog wegańskiJeżeli nie macie pomysłu jak wykorzystać białka, które zostają nam po pączkach czy faworkach. Zachęcam do wypróbowania mojego przepisu. Inspirację do tego przepisu znalazłam na
Passion of CookingLubicie tak jak ja eklery z masą budyniową? Jak tak, to dobrze! Domowe eklery są najlepsze :) Polecam przepis idealny na ostatnie dni karnawału :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldLubicie tak jak ja eklery z masą budyniową? Jak tak, to dobrze! Domowe eklery są najlepsze :) Polecam przepis idealny na ostatnie dni karnawału :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldJeszcze nawet nie Tłusty Czwartek, a ja już nasmażyłam tyle pączków, że w czwartek chyba nawet na żadne nie spojrzę ;) To znaczy, ok, może nie całkiem
brunetkawkuchniJako miłośniczka gotowania i gadżetów związanych z kuchnią, znalazłam pod choinką zestaw trzech pięknych tortownic. Jedna z nich jest w kształcie serca i uważam, że jest
Taste Therapyskładniki: 100 g czekolady deserowej lub kawowej 60 ml espresso, letniego (przygotowanego z 15 g świeżo zmielonej kawy) 100 g masła, miękkiego 80 g mąki orkiszowej
Domowy Smak JedzeniaOd jakiegoś czasu ciasto to króluje na grupach kulinarnych. Przepis bardzo mi się spodobał, bo ma moje ulubione mleko w proszku i postanowiłam
Passion of CookingLilianki nie ma bo jest w sanatorium ja po operacji kolana sama za dużo nie zdziałam bo poruszam się o kulach. Jeść jednak trzeba. A do
Lili w kuchniOstatnio serniki królują na blogu. Tym, którzy mają ich już dość obiecuję, że na razie to ostatni sernik, jaki w najbliższym czasie pojawi się na blogu
Z miłości do słodkościSernik, szczególnie na zimno, to jeden z moich ulubionych rodzajów ciast. jakiś czas temu Lindt bardzo mile zaskoczył mnie słodką niespodzianką, którą postanowiłam po części wykorzystać
Z miłości do słodkościWłącz piekarnik na 180°C góra - dół. - 8 jaj - 200 g cukru pudru - szczypta soli Ubij białka z cukrem na puszystą pianę dodając szczyptę soli. Teraz
Pasje JolkiTo ciasto to pełnia smaków czekolady. Wszyscy lubiący czekoladę z pewnością zasmakują w tym cieście. Muszę też przyznać, że to ciasto jest tak proste w wykonaniu
harrisa