wytwarzanym z pełnego ziarna zbóż, bez udziału ulepszaczy czy sztucznych substancji smakowych i zapachowych oraz konserwantów. Kwadraciki Granex mają kształt kwadratowych zbożowych poduszeczek, zawierających nadzienie o smaku czekoladowym. Zostały skomponowane tak, by wraz z tą słodką zawartością dostarczyć organizmowi cenne wartości odżywcze. Można je podjadać samodzielnie bądź z dodatkami, takimi jak mleko czy jogurt. Kwadraciki Granex dostępne(...)zostało w kartonowej podstawce, która ułatwia podjadanie. Postanowiłam zrobić sobie do nich pyszną kawkę i muszę przyznać, że szybko zniknęły z mojego podstawka :) Są pyszne z rozpływającym się czekoladowym nadzieniem... 2. Wafle pszeniczne naturalne Wafle pszeniczne wytwarzane są z najwyższej jakości pełnych ziaren wyłącznie polskiej pszenicy, bez udziału sztucznych dodatków smakowych i zapachowych oraz konserwantów. Dzięki specjalnej technologii
Aga w kuchnimacie pomysłu na coś słodkiego... polecam proste i bardzo smaczne lizaki wafelkowe :) Składniki: 1/2 opakowania wafli ryżowych, 1/2 opakowania lukru różowego, 1/2 opakowania białej polewy, 1/2 opakowania czekoladowej polewy, posypki kolorowe i wiórki kokosowe. Przygotowanie: Wafelki kroimy na 4 części. Każdą część nadziewamy delikatnie na wykałaczkę. Polewy i lukier rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odcinamy róg(...)powoli polewamy wafelki różnymi polewami. posypujemy je posypkami kolorowymi, czekoladowymi i wiórkami kokosowymi. Odstawiamy na 5 minut do zastygnięcia. Najlepsze są od razu po zrobieniu
Aga w kuchniAkademii Pieczenia.Składniki: 125 g masła, 1 szklanka mąki, 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki cukru, 1 jajko, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej, 80 g czekoladowej posypki. Przygotowanie: W jednej misce mieszamy suche składniki: mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, cukier puder, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Jajko ucieramy z masłem i dodajemy powoli(...)sypkie składniki. Ucieramy mikserem. Na koniec dodajemy posypkę czekoladową i kandyzowaną skórkę pomarańczową, zagniatamy ciasto ręcznie. Formujemy z ciasta 2 wałki. Owijamy je w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki na godzinę. Po tym czasie kroimy ciasteczka o grubości 0,5 cm. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 15 minut w 180 stopniach
Aga w kuchnimiodu, 125g miękkiego masła, 3 jajka, 3 czubate łyżki śmietany 18%, 2 łyżeczki przyprawy korzennej do piernika, 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej, 1 łyżka kakao, polewa biała, polewa ciemna, czekoladowe gwiazdki. Przygotowanie: Masło ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy po jednym żółtku, porcjami dodajemy miód i śmietanę. Mąkę i kakao przesiewamy, mieszamy z sodą i przyprawami(...)wymiarach 25 x 25 cm smarujemy masłem i oprószamy mąką. Przelewamy do niej masę. Pieczemy przez ok. 45 – 50 minut w temperaturze 180°C. Po ostudzeniu polewamy roztopioną polewą czekoladową, następnie robimy zygzaki z białej polewy
Aga w kuchnisuszonymi wiśniami Ciasteczka z żurawiną i białą czekoladą Ciastka dwa kolory Ciastka kawowe Ciasteczka marchewkowe przekładane powidłami Ciasteczka owsiane Ciastka z kaszy manny Ciastka ze skórką pomarańczową Choinki pistacjowe Czekoladowe jeżyki Dekoracja pierniczków Faworki Karmelowe płatki z migdałami Karnawałowe róże Kwiatki na waflach Marcepanowe ciasteczka Maślane ciasteczka z żurawiną Migdałowe ciastka Migdałowe ciasteczka z żurawiną Owsiane batoniki Owsiane ciasteczka(...)żurawiną Palce czarownicy Popękane czekoladowe ciasteczka Pierniczki Pierniczki - czerwone serca Pierniczki - mikołaje Pączki z serka homogenizowanego Rudolfy Rurki z kremem Serowe oponki Sezamki biało-czarne Szyszki z krówek Usteczka z jabłkiem Vanillekipferl Wiatraczki Zimtsterne- cynamonowe ciasteczka
Aga w kuchniSkładniki: 100 g masła, 150 g mąki, 1/2 szklanki cukru, 1 białko, 1/2 łyżeczki sody, szczypta soli, 50 g czekoladowych kropelek, 1/2 szklanki posiekanych orzechów laskowych. Przygotowanie: Miękkie masło ucieramy z cukrem. Dodajemy białko, mąkę, sodę i szczyptę soli. Miksujemy na wolnych obrotach. Następnie dodajemy kropelki czekoladowe i posiekane orzechy. Odrywamy kawałkami ciasto i formujemy kuleczki wielkości małego orzecha włoskiego
Aga w kuchniPycha! Nigdy nie myślałem, że krem Cappuccino jest aż na tyle smaczny, bo teraz będzie to chyba jeden z moich ulubionych kremów, a dodatkowo dopełniały go pyszne biszkopty czekoladowe. Chyba nie muszę więcej nic dodawać, to ciasto jest po prostu przepyszne! Bardzo gorąco polecam i zapraszam do wypróbowania! Składniki: Biszkopt czekoladowy: 5 jaj 130 g czekolady 75 g masła
Kuchnia Łukaszaprzepisu na te niepozorne, a tak pyszne ciasteczka. Kto wie, może i dla Was staną się nieodłącznymi kompanami długich, deszczowych wieczorów, które pewnie w końcu nadejdą. Zapraszam na przepis! Czekoladowe ciasteczka z nadzieniem z masła orzechowego porcja na ok. 35-45 ciasteczek - wszystko zależy od ich wielkości Będziemy potrzebować: 2 szklanki mąki 1 szklankę brązowego cukru 0,5 szklanki
Ratunku obiadmasła 6 jajek 3 łyżeczki proszku do pieczenia 100 ml kawy 2 kopiaste łyżeczki kakao 1 łyżka kawy rozpuszczalnej szczypta soli tłuszcz do smarowania formy 1 torebka polewy czekoladowej Sposób przygotowania: Do garnka wsypać 5 dkg cukru i stopić go na jasny karmel. Następnie dolać mleko i wymieszać. Odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć z 25 dkg cukru. Do masy maślanej(...)jasne). Babkę piec około 60 minut w temperaturze 175 stopni. Po lekkim przestudzeniu, babkę wyjąć z formy i zostawić do całkowitego wystygnięcia na kratce kuchennej. A następnie oblać polewą czekoladową i ewentualnie dodatkowo przystroić. SMACZNEGO
Z Kuchni Do Kuchniidzie do szkoły i uczestniczy w różnych zajęciach – powiedział Marek Spuz vel Szpos, Prezes Zarządu Fabryki Cukierków „Pszczółka”. Uśmiechnięta Pszczółka na każdym przedmiocie zachęca do nauki i optymizmu. Czekoladowa osłonka skrywa w sobie tajemnicze wnętrze, chrupiącą i owocową rozkosz dla podniebienia.Super P! można kupić na wagę. Warto po nie sięgnąć, warto je mieć przy sobie, warto się nimi raczyć. Moje(...)szkole, zaczęło się niedawno i wierzcie mi, żę żałuję, iż nie miało miejsca wcześniej. Ale jak mówi mądre przysłowie „Co się odwlecze to nie uciecze” ! Niech te czekoladowe , okrągłe karmelki towarzyszą Wam wszędzie, w szkole, w domu, w podróży, na wakacjach, urlopach, szpitalach, szkołach, w aucie, autobusie, tramwaju... Niech Super Pszczółka rozweseli każdego smutasa i niech osuszy niejedną łezkę zapłakanego
Z Kuchni Do Kuchniindywidualn ą osłonkę, sprawia, że są wyjątkowe. Te smakowite czekoladki nadziewane występują w czterech oryginalnych smakach: Kokos, Adwocat, Choco i Latte i są sprzedawane na wagę . Każda czekoladowa pralina jest nadziana po brzegi.A magiczny czekoladowy smak pocałunku zachęca każdego by sięgnął po następny i następny i kolejny smak. Kokos, delikatny ale z wyrazną nutą stanowczości. Adwocat, mój ulubiony
Z Kuchni Do KuchniWłoch i do zamiłowania jego mieszkańców do aromatycznej kawy. Podbiły mi serce od..pierwszego cukierka! Wyjątkowy smak, najwyższa jakość, piękne ,indywidualne opakowanie – to wszystko zdecydowało, że Coffee Amo, czekoladowe cukierki o czterech kawowych smakach Espresso, Latte, Irish Coffee, Cappuccino Orzechowe, produkowane przez Fabrykę Cukierków „Pszczółka”, zdobyły I miejsce w konkursie Wojewódzki Lider Smaku 2013. Nagrodę wręczono podczas uroczystej gali(...)samych cukierków, co jest prawdziwą przyjemnością! Wprowadzone w ubiegłym roku na rynek cukierki Coffee Amo natychmiast podbiły serca konsumentów. Nie ma się czemu dziwić. Pod pieknym opakowaniem skrywa się czekoladowa kulka, właściwie przypominająca malutkie jajeczko. Na jeden kęsek, na jeden łyk...na chwilkę zapomnienia. Każdy z czterech smaków ściśle i rygorystycznie nawiązuje do włoskiej kawy , podawanej na różne sposoby
Z Kuchni Do Kuchniponownie delikatnie wymieszać. Formę natłuścić i dno wyłożyć herbatnikami. Przełożyć masę serową i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50 minut. Wystudzony sernik polewać polewa czekoladową, można przybrać malinami. Polewa czekoladowa: do rondelka wlać 4 łyżki wody i zagotować, dodać 3 łyżki cukru pudru wymieszać aby się rozpuścił, dodać 100 g masła pokrojonego na kawałki
Monia miesza i gotujeładniki:- 550g mąki orkiszowej białej, u mnie typ750- 350g zimnego masła- 1 jajko- 160g ksylitolu- 20g ksylitolu z prawdziwą waniliąDodatkowo:- 2-3 łyżeczki karobu (lub kakao)- u mnie płatki czekoladowe bez cukru (nie trzeba)- dowolne dodatki, np.kawałki czekolady, kawałki krówek, itp.W misie miksera umieścić mąkę, dodać pokrojone na mniejsze kawałki masło, jajko, wsypać ksylitol i ksylitol z wanilią(...)zamrażarce, komorze 0*C lub w lodówce.W ten sam sposób postępujemy z drugą częścią ciasta jasnego i ciemnego. Do trzeciej części ciemnego ciasta po rozwałkowaniu dodałam płatki czekoladowe, które wwałkowałam w ciasto. Zawinąć w rulon, folię spożywczą i schłodzić. Schłodzone ciasto wyjmujemy z lodówki, rozwijamy z folii i kroimy na plastry ok.0,5cm. które układamy na blaszce wyłożonej papierem
Smaczne Zdroweśrodku - bleh! Chociaż wiem że są ich zagorzali koneserzy i fanatyczni amatorzy - Pan Mąż do takich należy ;) Piekłam już kiedyś mocno bananową wersję tego ciasta w polewie czekoladowej (polecam zajrzeć TU). Tym razem propozycja z dodatkiem kakao i cynamonu oraz wiórkami kokosowymi - bez polewy, banany nadają mu wystarczającej słodyczy. Wiórki kokosowe świetnie się w takie ciasto wpasowywują - uroczo(...)dodatek bananów, ciasto wychodzi dość słodkie, nie wymaga więc dodatkowej polewy na wierzch. Zwierzę domowe z gatunku Pan Mąż i podgatunku Łasuch Cukierniczy, może wymagać dodatkowo dołożenia polewy czekoladowej na wierzch (przepis na idealną polewę TU), ale trzeba zrezygnować wtedy z części cukru dodawanego do środka - 1/2 szkl. zamiast 2/3 szkl
Grunt to przepis!