czekoladowe - 14235 przepisów (strona:392/949)

OBRZYDLIWIE PYSZNE BABECZKI Z GLISTAMI NA HALLOWEEN 182

babeczki jakie kiedykolwiek zrobiłam! Są tak obleśne, że najnormalniej w świecie zebrało mi się na wymioty, kiedy je fotografowałam :DDD Póki nie położyłam tych paskudnych glist były śliczne, pięknie czekoladowe, z uroczą czapą soczystej zieleni i okruchami ciasta. Ale te glisty... bleee... to już przesada.. Nie sądziłam, że babeczki wyjdą takie obrzydliwe:D Idealne na Halloween! Oczywiście moje Dzieci(...)były... ZACHWYCONE! No i chyba o to chodzi w halloweenowych wypiekach, prawda? Babeczki w smaku są genialne: bardzo mocno czekoladowe, puszyste i delikatne, a w połączeniu z  kremem rozpływają się w ustach. Naprawdę, przepyszne! Nie wahajcie się przed ich zrobieniem:) Kto lubi, może zjeść ze smakiem obślizłą glistę, ja swoje wywaliłam z hukiem do kosza! Bleeee

Słodko-Słony Świat Ilony
Deser bananowo-gruszkowy 241

cytryny4-5 gruszek (mogą być z puszki)3 banany1 łyżeczka imbirubita śmietana do dekoracjiUkoronowaniem każdego dobrego obiadu jest deser. Dzisiaj zaproponuje pyszny deser gruszkowo-bananowy z delikatną polewą czekoladową i odrobiną bitej śmietany. I mimo, że napewno ma sporo kalorii, to myślę warto się na niego skusić  :) Z podanych składników uzyskamy 4 porcje deseru.Gruszki i banany pokroić(...)połamaną na kostki czekoladę rozpuścić w mikrofalówce lub kąpieli wodnej. Przestudzić do momentu, aż zacznie gęstnieć. Masę owocową przełożyć do pucharków, a następnie polać każdą porcję polewą czekoladową. Udekorować bitą śmietaną. Przed podaniem schłodzić w lodówce przez minimum 1 godzinę.Źródło: pin-upcake

Świat Domowej Kuchni
Niemiecki tort wiśniowy 417

kompotu z wiśni 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 50 ml wiśniówki 600 g wiśni z kompotu Do dekoracji:wiśnie kandyzowane wiórki czekoladowe płatki migdałoweBiałka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier. Następnie po kolei dodawać żółtka, nadal ubijając. Mąki wymieszać, przesiać i delikatnie wmieszać do ciasta na bardzo(...)bitej śmietany. Przykryć ostatnim blatem ciasta, lekko przyciskając, nasączyć. Tort z wierzchu i po bokach pokryć resztą bitej śmietany (fot.3). Boki tortu obłożyć płatkami migdałowymi (fot.4). Wierzch, ozdobić wiórkami czekoladowymi i wiśniami kandyzowanymi. Przyłożyć na paterę lub talerz. Przechowywać w lodówce. Najlepszy jest po kilku godzinach, kiedy ciasto przesiąknie wszystkimi składnikami.Torty na zamówienie znajdziesz tutaj

Świat Ciasta
Słodkie doniczki z tulipanem 135

muffinek: 150 g miękkiej margaryny 100 g cukru 150 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 100 g płatków czekoladowych Składniki na 12 szt. ciasteczek kwiatków:150 g mąki szczypta proszku do pieczenia szczypta soli 50 g margaryny 50 g cukru 1 jajko Dodatkowo:kolorowe lukry do ciasta drewniane patyczki (takie(...)minut. Studzić na kratce. Po wystudzeniu ozdobić kolorowymi lukrami (fot.2). Teraz zajmiemy się muffinkami-doniczkami. Wszystkie składniki na muffinki zmiksować do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Następnie dodać płatki czekoladowe. Delikatnie wymieszać łyżką. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć ciasto do 2/3 wysokości (fot.3). Piec około 20 minut w temperaturze 180ºC. Wystudzić na kratce. Po wystudzeniu ozdobić zieloną trawką przygotowaną

Świat Ciasta
Marcepanowe szachownice 186

krawędziach, tak aby w środku powstało szczelne okienko. Następnie środki ciastek wypełnić konfiturą z borówek (fot.3). Wszystkie ciastka z konfiturami przykryć pozostałymi szachownicami, lekko dociskając.Polewę czekoladową przygotować wg przepisu na opakowaniu. Brzegi ciastek maczać w czekoladzie (fot.4). Ciasteczka odstawić, aby polewa dobrze zastygła. Po tym czasie można je przełożyć do blaszanego pudełka. Przepis bierze udział w akcjach

Świat Ciasta
Sernik "Świąteczny Księżyc" 185

wyrównać.Całość piec przez około 60-70 minut w temp. 180ºC. Odstawić do wystudzenia. Przy pomocy dużego talerza odciąć kawałek sernika - tak, aby przypominał kształtem księżyc (fot.1).Polewę czekoladową przygotować wg zaleceń na opakowaniu i pokryć nią całe ciasto (fot.2). Masę marcepanową rozwałkować na grubość 2 mm i powycinać z niej gwiazdki, którymi następnie udekorować nasz księżyc.Źródło przepisu

Świat Ciasta
Torcik gruszkowy z kajmakiem 222

wymieszać z cukrem waniliowym. 150 g śmietanki ubić, dodać serek i delikatnie wymieszać. Częścią masy posmarować boki tortu, a resztę kremu odłożyć do ozdobienia wierzchu. Następnie boki obłożyć płatkami czekoladowymi (fot.3). Pozostałe gruszki odsączyć i pokroić w plasterki. Poukładać je na wierzchu tortu jak na zdjęciu (fot.4), zostawiając troszkę miejsca od krawędzi tortu na zrobienie rozetek. Następnie gruszki posmarować rozpuszczoną

Świat Ciasta
Torcik bananowo-kokosowy 135

masę bananową:2 dojrzałe banany 1 l soku bananowego 3 słodzone budynie kokosowe Składniki na masę śmietanową:500 ml śmietany kremówki 30% 1/4 szklanki cukru1/4 szklanki wiorków kokosowych wiórki czekoladowe do posypania Któż z prawdziwych wielbicieli ciast, oprze się zestawieniu kokosa i bananów....? Oj, chyba niewielu :) Przepis z takim właśnie zestawieniem znalazłam na portalu Wielkie Żarcie. Nanioslam jedynie kilka poprawek(...)odstawić całość do wystudzenia.Śmietanę ubić na sztywno, dodając pod koniec ubijania cukier, Śmietan-Fixy i wiórki kokosowe.Ubitą śmietanę wyłożyć na wierzch ciasta, wyrównać i posypać wiórkami czekoladowymi (fot.4).Wstawić do lodówki do stężenia. Najlepiej na całą noc. Smacznego

Świat Ciasta
Babeczki Wielkanocne 209

dodać jajka (jedno po drugim) i mleko (to moja drobna modyfikacja). Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać do masy. Na koniec dodać esktakt waniliowy i wiórki czekoladowe. Mieszać tylko do połączenia się składników.Przygotować blaszkę do muffinek wyłożyć papilotkami, które wypełnić ciastem do 3/4 wysokości (fot.1). Piec około 20-25 minut w temperaturze 180ºC.Śmietankę ubić

Świat Ciasta
Torcik delicja jabłkowa 258

czubate łyżki mąki pszennej5 czubatych łyżek mąki ziemniaczanej4 średnie jajkaPoncz do jasnego biszkopta:1 szklanka zaparzonej i wystudzonej czarnej herbaty z cytrynącukier do smakuPoncz do kakaowego biszkopta:½ szklanki likieru czekoladowego½ szklanki gorącej przegotowanej wodycukier do smakuDodatkowo:250 g frużeliny truskawkowej (lub wiśniowej)(można zastąpić konfiturą, podgrzaną z dodatkiem 2 łyżeczek żelatyny)Najpierw należy przygotować biszkopt jasny. Białka oddzielić od żółtek(...)ponczem z wystudzonej herbaty (Uwaga! Nie trzeba wykorzystać całej ilości). Na niego wyłożyć stężały mus z jabłek, wyrównać wierzch, przykryć kakaowym biszkoptem. Nasączyć go wystudzonym ponczem z likieru czekoladowego (Uwaga! Nie trzeba wykorzystać całej ilości).Na blat kakaowy wyłożyć krem waniliowy, wygładzić. Na wierzch wyłożyć frużelinę (fot.8), przykryć jasnym biszkoptem i nasączyć go ponczem z herbaty z cytryną.Na potrzeby

Świat Ciasta
Tort Bananowy 421

szklanki cukru -opakowanie budyniu bananowego lub śmietankowego- 2 szklanki mleka- 150g masła- 3-4 banany Dekoracja/wierzch:- 500 g śmietany 36%- 3 łyżki cukru- 2 wagoniki gorzkiej czekolady- posypka czekoladowa (pałeczki) Sposób przygotowania:1.Biszkopt:Białka ubić na sztywną pianę. Następnie po jednej łyżce dodawać cukier oraz cukier waniliowy . Potem dodawać po jednym żółtku dalej miksując.Odstawić mikser i stopniowo dodawać(...)śmietanę 36%. Dodajemy cukier i miksujemy przez 3-4 minuty do uzyskania bitej śmietany. Śmietana musi być schłodzona! 5.Górę tortu i boki smarujemy bitą śmietaną. Boki obsypujemy posypką czekoladową. A wierzch dekorujemy starkowaną czekoladą. Tort gotowy ;) Dziesiejszą piosenkę którą udostępniam usłyszałem wczoraj rano na MTV Rock, i do teraz siedzi mi w głowie ;) Vance Joy - Riptide PozdrawiamMichał

Gotuj Z Muzyką
Tort z Masą Budyniową, Pomarańczami i Czekoladą 199

wykańczanie tortu i tu wielkie podziękowania należą się firmie ETERNO, ich produkty nie tylko są bardzo estetyczne i efektowne, jak to widać na zdjęciach, ale i pyszne! Łyżeczki czekoladowe.. fajnie wyszły, następnym razem bardziej je wyeksponuję - obiecuję! Dwa różne smaki budyniu? Miałam czarną środę,nie miałam już czasu wyskoczyć do sklepu, a w szafce znalazłam właśnie takie dwie torebki(...)Każdy blat nasączyłam wiśniówką rozrobioną z przegotowaną wodą. A blatu przełożyłam masą budyniową. Na  wierzchu ułożyłam odsączone z syropu plastry pomarańczy, wiśnie z rumem i jak widać powbijałam czekoladowe łyżeczki, które zrobiłam sama, a raczej z pomocą silikonowych foremek :)SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Kukurydziane kruche ciasteczka 272

olejek waniliowy – 0,5 łyżeczki – mąka pszenna – 70 g – mąka kukurydziana – 40 g – sól – 1 szczypta – polewa czekoladowa biała – 100 ml – polewa czekoladowa ciemna – 100 ml – orzechy laskowe – 50 g  SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:  Piekarnik rozgrzewamy do 180C. Obie mąki i sól przesiewamy. Masło ucieramy z cukrem na puszystą

Ostra na Słodko
Oponki – bez sera 328

butelki ). Przykrywamy ściereczką i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia. Smażymy po kolei na gorącym na oleju, aż się zezłocą. Osączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Lekko ostudzone polewamy roztopioną polewą czekoladową i ewentualnie posypujemy dodatkowo cukrem pudrem

Ostra na Słodko
Glazurowany filet indyczy z ostrym sosem czekoladowym na bazie czerwonego wina 155

wybrednych smakoszy! Soczysty filet z indyka zamarynowany w ” Oleju – pomidory , czosnek , bazylia ” z dodatkiem kolorowego pieprzu , szczypty soli i odrobiny papryki …. połączony z kremowym sosem czekoladowym przygotowanym na bazie czerwonego wina z dodatkiem aromatycznych przypraw – smakował obłędnie!    SKŁADNIKI:( 2 porcje )- filet z indyka – 300 g- olej Kujawski Smakowy – 50 ml- miód(...)rozpuści , uważając , by sos się nie przypalił!Odstawiamy z ognia i dodajemy ocet balsamiczny.Dokładnie mieszamy , doprawiamy solą i pieprzem.Zagęszczamy bardzo zimnym masłem! Podajemy gorące z dodatkiem sosu czekoladowego oraz ulubionymi warzywami!    Przepis powstał jako efekt współpracy z ZT Kruszwica S.A. z wykorzystaniem produktu – Kujawskiego z ziołami

Ostra na Słodko